Dette klassiske byhuset i Greenwich Village har moderne interiør

I et historisk rekkehus i New Yorks Greenwich Village, tar Steven Harris Architects og Fox-Nahem opp der Paul Rudolph slapp

Fra gaten skulle du tro det var det kjente Greenwich Village-byhuset - alt rødt murverk og gresk gjenopplivingspreg. Men bak den klassiske fasaden ligger en rest av diskotekens bravado. Renovert av Paul Rudolph på slutten av 1970-tallet utfolder hjemmet seg som en eksperimentell sekvens av rom, med en stue med dobbel høyde som vender ut mot bakhagen gjennom en skulpturell vindusvegg og utkragede espalier. "Det er denne uvanlige spenningen mellom front og bak," bemerker arkitekt Steven Harris, hvis firma nylig oppdaterte huset i samarbeid med designer Joe Nahem.

Da de nåværende eierne, Paul og Erin Pariser, kjøpte eiendommen for fire år siden, trengte den litt hjelp. (“Stedet var et fullstendig rot,” sier Erin og legger ikke et altfor fint poeng på ting.) Fra det alle kunne lage sammen hadde Rudolfs opprinnelige plan blitt sporet ut av skilsmisse fra hans klienter og påfølgende innstramming av vesken strenger. Som et resultat ble frontrommene stående urørt, og beholdt sin karakter fra 1800-tallet. Trellis ble i mellomtiden henrettet i tømmer to-for-fire i stedet for Rudolfs elskede bronse. "Det var åpenbart at treet var ment å være metall," sier Harris, som konsulterte samtidige Rudolph-prosjekter, blant dem den avdøde arkitektens egen Beekman Place-bolig.

I byhuset Village var det Rudolph fullførte forfalt. Trellisen knekket, trappene var på randen av sammenbrudd, og vindusveggen hadde falt og forårsaket at pakningene brøt og glasspanelene tåket. Innredningen var i mellomtiden ulykkelig datert - for ikke å si noe om taket, som hadde blitt en labyrint av HVAC-utstyr. Men hvis du kunne se forbi kaoset, fremhevet fremdeles energien til Rudolfs ordning. "Det tok noen dristige visjonærer å kjøpe dette huset," sier Harris om pariserne. "Sammen begynte vi å avdekke Rudolfs intensjoner." Legg til Nahem: "Renoveringen hans var et kult eksperiment."


  • Bildet kan inneholde City Town Urban Building High Rise Apartment Building Home Decor and Housing
  • Bildet kan inneholde rekkverk og rekkverk
  • Bildet kan inneholde Flagstone Banister Handrail Porch Garden Outdoors Arbor and Patio
1 / 4

Den restaurerte fasaden fra 1800-tallet.


For designteamet presenterte prosjektet en interessant casestudie innen bevaring, idet modernistiske underverk var sjeldne i Greenwich Village Historic District. "Spørsmålet til landemerkekommisjonen var, er denne forverrede fasaden, som ikke ville være tillatt i dag, viktig å beholde?" forklarer John Woell, partneren i Steven Harris arkitekter som fungerte som prosjektarkitekt. "Vi jobbet med dem for å si:" Ja, det er det, så la oss finne en måte å respektere det som er der, men også erkjenne at det faller fra hverandre. ""

Som en del av en totalrenovering ble den bakre fasaden opprettet i bronse, med en glassgang som ble lagt til trellisen for å overføre form det fra et funksjonsløst element til en balkong. I tillegg var det tillatt på taket under forutsetning av at det visuelt skiller seg fra Rudolfs arbeid - en prestasjon oppnådd takket være et subtilt tilbakeslag og bruk av vinduer i bronse inspirert av lignende på Rudolphs Yale Art and Architecture Bygning. Det utvendige gaten og inngangspartiet ble derimot restaurert for å fremheve deres historiske karakter.

"Det som er så spesielt med dette huset, både slik det var og hvordan det er nå, er kompleksiteten i det - kaskaden av rom, alle disse lagene," bemerker Woell. "Det er ingen tvil om at Rudolph var en ekte kunstner, noen styrt av en sterk intern visjon." Som Harris legger til, og reflekterer over trellisen: «På ethvert praktisk eller økonomisk nivå er det absurd, en svært retorisk gest. Men det er en av de store gledene i dette huset. ”

instagram story viewer