Et byhus fra det 19. århundre i Philadelphia forvandles til en forfrisket moderne bolig

Thomas Jaynes stilfulle renovering av et historisk hjem i Philadelphia frister en herre for å gi opp forstedene og omfavne et nytt liv

Denne artikkelen dukket opprinnelig opp i juli 2011-utgaven av Architectural Digest.

Han var ikke en urbane beboer. I det minste hadde eieren av dette byhuset rundt 1865 i Philadelphia City Center alltid trodd. Selv om han dristet seg i sentrum for arbeidet som kommersiell eiendomsutvikler, var hjemmet to mål i forstedene med et moderne hus han beskriver som "alt glass og polsk, og veldig presist."

Han og kona bygde huset på begynnelsen av 1970-tallet, og i løpet av de neste 30 årene oppvokste de tre barn der og fylte rommene med kontinentale antikviteter de samlet på sine reiser. Da kona hans døde i 2001, prøvde barna, voksne og med egne familier, å lokke ham inn i byen, men han var overbevist om at høye leiligheter ikke var for ham, og at byhus var altfor mørke og smal.

Det vil si før han så et gresk revivalhus på fire etasjer på 11 000 kvadratmeter på det han anså for å være byens beste blokk. Med en bredde på 37 fot føltes det uvanlig romslig; lys filtrert inn gjennom ni meter høye salongvinduer og et trapphus takvindu. Og med seks soverom, ville det være god plass for barna hans og deres familier å besøke. Fremdeles motsto utvikleren. Selv om det var strukturelt intakt, var interiøret vanskelig. "Jeg var veldig nervøs for det," sier han. "Jeg spurte meg selv:" Trenger dette stedet bare mye omsorg, eller er det for langt borte? ""

Det var da han kalte inn dekoratør og familievenn i New York City Thomas Jayne, som hans avdøde kone hadde møtt på en tur til Holland i 1995 med Furniture History Society. Eiendommen var for god til å forsvinne, forsikret Jayne ham, og de kunne absolutt gjenopprette sin tidligere prakt. Jayne kunne imidlertid ikke forutsi hvor fengslende - og til slutt hvordan helbredende - prosjektet skulle vise seg å være for hans nye klient.

For å få peiling fikk mennene en arkitekthistoriker til å spore husets fortid. En renovering fra 1931 av arkitekt Herman Louis Duhring Jr. hadde gitt boligen sin mest blendende funksjon: a solarium, med vegger av kalkstein i Texas-skall, som koblet boligen til en studie bygget bak hage. Et mylder av ytterligere tilvinning hadde også dukket opp i Duhring sin tid, da dekoratør og klient noterte seg nøye. (Han la for eksempel til en mosaikkfliser, og flere forseggjorte bad med rosa marmor og gullbelagte inventar.) Hvis etterfølgende eiere ikke hadde gjort huset noen tjeneste, var det i det minste lett å endre dem snudd. Fra 1949 til midten av 70-tallet ble bygningen løst delt inn i fire leiligheter og et legekontor. En annen beboer, en fargerik bon vivant, sydde stedet sammen og gjorde det til rammen for støyende fester fylt med kjente gjester - og til og med laget en stjernesving for det i filmen fra 1983 Bytte plasser.


  • I kalksteinens solarium er flettet sitteplasser fra Newel gruppert rundt et marokkansk bord fra John Rosselli Antiques
  • En Charles Edwards-lykt tilfører inngangspartiet til et Philadelphia-hus dekorert av Thomas Jayne
  • Tegnestuen er innredet med en tilpasset sofa og stoler betrukket med silke og en kamel-sofa dekket av en ...
1 / 11

I kalksteinsolariumet er kurvstoler fra Newel gruppert rundt et marokkansk bord fra John Rosselli Antiques. Kasteputer er laget med et Clarence House-stoff, og dhurrie er av Shyam Ahuja.


Den nåværende eieren hadde imidlertid forskjellige prioriteringer - de var sentrert om bevaring, restaurering og minimalt invasive oppdateringer. Jayne, utdannet ved programmet for dekorativ kunst ved Winterthur, viste seg å være en medskyldig medskyldig. Mens klienten hans hjernet på å flytte kjøkkenet på hagenivå til salonggulvet, for å få plass til en garasje, og legge til sentral air-condition og heis, Jayne skisserte de estetiske neste trinnene, som inkluderte maling av salgulvene i en vandig blågrønn for å forene rommet og installere en stripet løper på den neoklassiske sentralen trapp. For å erstatte det skadede gulvet i solariumet valgte Jayne grå-hvit meksikansk stein og utviklet et geometrisk mønster som ville trekke rommet sammen; klienten hans puslet ut matematikken for å få den til å passe.

Samarbeidet gikk uten problemer - bortsett fra når eieren, som gikk sammen igjen, ville bringe forskjellige kjærester innom for å se på fremdriften. "De ønsket å få tak i kaken," minnes han. "Thomas pleide å si til meg,"Vær så snill ikke ta henne tilbake. '"

Jayne hadde utfordringer nok som det var. I tillegg til å jobbe rundt alle strukturelle oppgraderinger, prøvde dekoratøren å syntetisere den forskjellige varianten av kunst og antikviteter samlet av klienten og hans første kone med møbler anskaffet fra husets tidligere Eieren. Det var også strengt sentimentelle vedlegg å vurdere og innlemme, for eksempel et lilla spisebord i Parsons-stil som gjorde turen inn fra forstedene. Nylakkert blått for å ekko farge på gulvet i tilstøtende entré, tar bordet nå plass i spisestuen, omgitt av Portugisiske rokokostoler fra 1700-tallet og satt midt i nyklassisistiske italienske marquetry-kommoder, et fransk imperiums konsollbord og et italiensk imperium lysekrone. Mest uventet er en av få berøringer med lokal herkomst: Å henge over salongen er Odalisque, et oljemaleri rundt 1845 av portrettisten Rembrandt Peale i Philadelphia.

Da huset sto ferdig i 2004, hadde eieren endelig møtt en kvinne som besto det man kunne kalle Thomas-testen. De ble gift et år senere. "Hun elsker dette stedet," sier mannen sin og tar en pause. "Det er vanskelig å ikke elske."

instagram story viewer