Dette hjemmet ble gjort romsligere - uten å endre det originale fotavtrykket

Med noen få flink triks (ordspill helt ment), forvandlet Fabrikate designstudio et mørkt og datert rom til et innbydende sted å underholde

Da designerne Kate Harry og Emily Rogers mottok en telefonsamtale, var de fremmede i den andre enden av linjen allerede store fans av arbeidet deres. Som duoen bak studioet Fabrikat, Kate og Emily var ved roret i iøynefallende prosjekter dukker opp rundt Australia, og disse potensielle kundene hadde lagt merke til det. Heldigvis for alle involverte ringte de tilfeldigvis om et nedslitt hjem i deres delte by Adelaide. “Paul og Mark hadde fulgt med på vår sosiale medier og gjennomgikk omfattende nettstedet vårt, ”sier Kate. "De følte at vi passet perfekt sammen med estetikken deres, og de var opptatt av å bevare følelsen av deres arvearkitektur."

FØR: Det opprinnelige kjøkkenet manglet personlighet og varme.

ETTER: Fabrikate-teamet brukte de eksisterende gulvene til renoveringen, men behandlet dem med to strøk Bona hvit forsegler for en hvitkalket finish. Tre skapene er aksent med

Barben maskinvare i en mørk bronsefinish, og backsplash er en del av Spatula Series av Tiento.

Jonathan VDK

Som reklamer med ansvar for sin egen virksomhet ringte Bryggefilmer—Paul er en film- og fjernsynsprodusent og Mark er en publisist og mediekonsulent. Parene syntes å komme på samme side med en gang. "Det var et tilfelle av å umiddelbart fullføre hverandres setninger," fleiper Kate. Når de kom til jobb, var alle enige om at deres viktorianske villa var lokalisert i kystfororten Largs Bay, ideell. Men kjøkkenet, stuen og tilstøtende bad, som opprinnelig ble bygget tidlig på 1900-tallet, hadde ingenting som snakket med parets varme. Hvis de ønsket et sted å samles og koble av, måtte dette endre seg.

"Tradisjonelt er disse områdene i et viktoriansk hus konstruert for praktisk bruk," sier Kate. “Rommene var mørke og stablet oppå hverandre, som manglet strøm for å bruke dem til noe annet. De hadde også falske fliser og masete treinnredninger. ” Kate og Emily foreslo at paret skulle forestille seg disse rommene som ett kontinuerlig plass innenfor det eksisterende fotavtrykket, hvor en uformell spiseplass "å sitte og bo" fører til et kjøkken og separat bad utover. Kjøkkenet ville stjele noen kvadratmeter fra badet for å lage et pantry, men det ville fortsatt være et hjørne for en dusjkabinett. Paul og Mark var ombord, spesielt siden designet hadde som mål å forene det hele i tre og messing.

FØR: Den opprinnelige ovnen ble pakket i, uten benkeplate for å lage mat mens du lagde mat.

ETTER: Som et nikk til hjemmets viktorianske arkitektur valgte teamet en Falcon Classic Deluxe stekeovn med dobbelt drivstoff for tilbaketrekning - og et matchende utvalg. Det utstillingsstykket suppleres med en Fisher og Paykel kjøleskap og en AEG oppvaskmaskin.

"Messingpatinas og skreddersydd tømmer hyller periodens kjøkken," legger Kate til. "Vi brukte tømmer under hele renoveringen for å bringe de tre områdene sammen, og messing gir alltid en nydelig raffinement."

FØR: Badet, mens det var funksjonelt, var mørkt og passet ikke parets smak.

For å utfylle de vintageinspirerte funksjonene med en mer uformell følelse, kom Kate og Emily på en enkel løsning: Legg til vinduer. “Vi utvidet og økte høyden på terrassedørene til dekk, og installerte et gjennomgangsvindu ved siden av matlagingsområdet for å bringe ting ut, og legge i et båndvindu over toppen av baderommet, ”Kate sier. Hvert vindu er innrammet i tre for å ha en sammenhengende estetikk gjennom.

"Vinduene rammet ikke utsiden og inviterte lyset inn, men var hvor de opprinnelige rommene var delt," bemerker Kate. Som en del av renoveringen økte Fabrikate høyden på terrassedøren til dekket, for å skape mer lys og flyt til utendørs.

Selv om det ikke var noe lett å modernisere dette hjemmets første etasje innenfor det opprinnelige fotavtrykket, er Kate stolt over at de trakk det av seg. Men hun er glad for at de møtte en annen utfordring også: å leve opp til forventningene til fans. "De er et deilig par - supervennlige og omgjengelige," sier Kate. "Vi kaller dem nå venner."

Den ekstra høyden lagt til terrassedøren skaper en innendørs og utendørs følelse i spisekroken.

instagram story viewer