Genslers midlertidige struktur for Notre-Dame har nettopp blitt avduket

Pavillon Notre-Dame, som kan ligge ved siden av den historiske kirken, gir besøkende et midlertidig sted for tilbedelse og refleksjon

Det er drøyt 100 dager siden verden ble absorbert av hjerteslag bilder av en ild som brenner den hellige Notre-Dame-katedralen til bakken. Heldigvis, som det er godt dokumentert, ble bygningen reddet, hovedsakelig på grunn av heltemot og rask tenkning fra flere parisiske tjenestemenn. I dagene rett etter flammene som truet med å fortære kirken, ble det selvfølgelig sendt en elv med midler for å gjenoppbygge kirken. Og med det, en massiv internasjonal konkurranse om å gjenoppbygge den store etasjen. Og per i dag er det virkelig håp om at det skal bygges et midlertidig rom for besøkende å komme, be og reflektere rett utenfor kirkeveggene.

Luftfoto over Notre-Dame og Genslers nye design.

Bygningen er designet av det internasjonale firmaet Gensler og har blitt kalt Pavillon Notre-Dame, og hvis den blir bygget, vil den være plassert på Parvis Square, bare noen meter fra kirken. Mens designet fremdeles er i konseptfasen, kan strukturen se dagens lys om seks måneder, i påvente av Emmanuel Macrons godkjennelse.

For å sikre at Notre-Dame forblir sentrum av oppmerksomheten, er designet passende enkelt, en elegant struktur som utstråler en eterisk atmosfære. Mest symbolsk, kanskje, i Genslers design er bruken av forkullet tømmer i hele rommet. Tømmeret, som er anskaffet lokalt fra sertifiserte fornybare kilder, vil bli forkullet og tilsatt hele veien. Selvfølgelig, som mange som var vitne til ettervirkningen av brannen, var mer enn 1300 individuelle bjelker av tømmer (noen som var over 800 år gamle) forkullet til kollaps.

Plassen tillater opptil 800 gjester for en massetjeneste. Etterligner den tradisjonelle orienteringen til en kirke, er den satt opp slik at besøkende kommer inn gjennom vestenden, med korset i østenden.

Ytterst på enden av Genslers rektangulære struktur er det et alter. Bak dette hedenske motivet ligger en serie bevegelige gjenstander som, når de skyves til side, tillater seere uhemmet syn på kirken. "Vi utformet dette konseptuelle forslaget som svar på oppfordringer fra Notre-Dames rektor, biskop Patrick Chauvet, om å skape en kortvarig katedral som ville være gjennomsiktig og oversvømmet med lys, "sier Duncan Swinhoe, regional administrerende rektor ved Gensler. "Vårt design inkluderer gjennomsiktige vegger og et polert tak på etylentetrafluoretylen (ETFE). Disse materialene skaper et rom som er fylt med lys og symbolsk for Paris, og fungerer som et fyrtårn av håp for pariserne og det internasjonale samfunnet. "

Utenfor et tradisjonelt rom for masse, vil strukturen også tjene større samfunn med matboder, midlertidige utstillinger og offentlige forestillinger gjennom året. Det er i disse tider kirken vil være synlig bak korset i den østlige enden av bygningen.

Gensler har ikke sendt inn designet i form av en konkurranse, men tilbød det heller som en gave til byen Paris. Mens Pavillon Notre-Dame ville bli brukt til massetjenester - omtrent som kirken den er ment å erstatte midlertidig - har det midlertidige rommet flere formål "Det var viktig for strukturen å primært fungere som et sted for tilbedelse, og det speiler konfigurasjonen av Notre Dame for massetjenester for opptil 800 mennesker," sier Swinhoe. "Men vi ønsket også å reflektere i vårt design hva katedraler alltid var ment å gjøre - bringe mennesker sammen. Derfor designet vi et rom som er fleksibelt i sin evne til å støtte hele samfunnet. "

Hvis det er godkjent av Macron, vil Pavillon Notre-Dame være tilgjengelig for parisere og samfunnet generelt i så mange år som kreves for kirkens restaurering.

instagram story viewer