Jack Calhoun gjenoppretter sitt århundre gamle California-hjem

Huseieren, og hans partner Trent Norris, renoverer hjemmet sitt i California mens de bevarer hjemmets originale håndverk

Denne artikkelen dukket opprinnelig opp i september 2008-utgaven av Architectural Digest.

Mote ledere er uvanlig tastet inn i fargenyanser, bransjens wild card der den minste skygge forskjellen kan lage eller ødelegge en samling. For renoveringen av sitt hundre år gamle hus tegnet presidenten til Banana Republic Jack Calhoun for hånd nesten alle nye arkitektoniske og møblerelement, som skifter et øvet øye for små detaljer fra ett område av design (mote) til et annet (interiør) - som med palett. Han fakturerte den presise fargen på San Francisco-himmelen ("Det er faktisk veldig middelhavsstil, en viss blå med mer magenta enn gul"): en indikasjon, kanskje, at hvis han ikke allerede hadde en jobb han åpenbart elsker, kan boliginnredning være matchet for hans skjær estetisk.

Pacific Heights-eiendommen som Calhoun og hans partner, advokat Trent Norris, kjøpte og brukte 18 måneder på å transformere, er et historisk landemerke. Bygget i 1905 for landets første Union Labour Party-ordfører, Eugene E. Schmitz, av firmaet som skulle bli hovedentreprenør for San Francisco kommunale prosjekter, legemliggjør huset det fineste tidenes håndverk og antagelig de politiske shenanigansene (Schmitz ble anklaget på det tidspunktet på 27 graver av graft og bestikkelser). Noen få måneder etter at ordføreren og hans familie tok bolig, ble de rystet våkne av det forvannede jordskjelvet. Deres solidbygde hus (fire-fire-klare tømmer) var intakt og ville være et møtested for byledere i dagene etter katastrofen.

I 1941 kjøpte den norske konsulen, en hvalfangstmagnat, bygningen som et samfunnshus for norske sjøfolk som var strandet i San Francisco mens krigen raste i Europa. Kort tid etter at det ble åpnet, var Norway House vert for statsministeren og kronprinsen og prinsessen av Norge, regjeringssjefer i eksil. I over 60 år og lenge siden den maritime funksjonen forble den en konsulær enhet, med det norske flagget som flyr fra den nordlige fasaden og en plakett på innsiden som fortsatt markerer "Prins Olavs rom."

Til tross for husets stamtavle og overlegne beliggenhet, minnes Calhoun at "det hadde ingen fortauskant - heller ingen innvendig appell: Tiår med stramme budsjetter og utsatt vedlikehold hadde ikke vært snill. "Men han stakk gjennom taket i øverste etasje, og fant ingen strukturelle hindringer for å ta volumet til sperrene, og skapte en hvelvet lufting med panoramautsikt utsikt. "De svevende gavlene definerer det ytre, og jeg skjønte at jeg kunne bruke linjene deres som en visuell ramme inne," sier han. "Gode bein overalt var salgsargumentet - det og at det var så mye vi kunne forbedre oss på."


  • Stuen er nesten helt innredet i skreddersydd stoffullkashmir og flanell for menn, sier Calhoun
  • Shingle Style-huset maksimerer byområdet
  • Jack Calhoun og Trent Norris restaurerte og renoverte sitt San Francisco-hjem fra 1905
1 / 7

"Stuen er nesten helt innredet i skreddersydde stoffer for menn - ull, kashmir og flanell," sier Calhoun. Sofa, Mitchell Gold + Bob Williams. Sofa flanell og pute rutete, Ralph Lauren Home.


Med tillegg av takvindu og vindu, den store trappen, som var stengt for å skille gjesten kvartaler, ble restaurert og gjort til den lyse kjernen i den ganske vertikale firetasjes (pluss garasje), 7000 kvadratmeter struktur. Som trapperommet var stuen, der to store karnappvinduer dominerer,, sier Calhoun, "ubalansert i vilkår for lys "før han la til et par franske dører og små balkonger for å overse den nye engelsken hage.

Men den mest merkbare endringen på utsiden var trepartsvinduene i de seks gavlene. Calhoun doblet høyden for økt lys og utsikt. Han var bundet av bygningens historiske betegnelse; Men fordi endringen var i tråd med den opprinnelige store fenestrasjonen - flere vinduer artikulert av dekorative mullions - og var utvilsomt en forbedring, var det tillatt. Den rike dekorasjonen på Shingle Style-eksteriøret er, som før, malt i kontrasthvit, med Calhoun som har fortsatt bruk av hvitt inni for å markere den arkitektoniske ornamentikken.

Mens grå og brunt dominerer, i spisestuen, la Calhoun vekt på veggpanelene med fem nyanser av grønt, en farge som også ses i møbelstoffene i stuen. Selv der det er pulserende aksenter (eller skimring: De gamle spisestuens takpaneler er nå reflekterende gull og sølv for å myke opp lyset), stikkordet var subtilt. "Ideen var å få frem de sjenerøse proporsjonene i perioden og etablere konsistens," sier Calhoun. "Jeg ønsket ikke at et rom skulle være Fabergé-egget - eller å ende opp med et utstillingsvindu: 20 flotte rom som ikke går sammen. Jeg måtte også være tro mot huset. Det er et historisk hjem. Vi lever i det nå. Jeg følte ikke behovet for å gjenopprette det som om det fremdeles var i 1905 eller å ta det i den andre retningen og gjøre det høyt moderne. "

Hovedsuiten ble dannet av en labyrint av små soverom og utdaterte bad. I et av gjesterommene (det er seks soverom og fem og et halvt stort bad i det hele tatt) trengte røykrøret fra stuen nedenfor inn som en ugudelig boks; Calhoun gjorde det til en peis og brukte den negative plassen på hver side for å sitte i vinduet, og avslutte rytmisk av veggen med et nødvendig skap. Flere smarte slag: det store spisekjøkkenet skåret ut fra en servicetrapp, veranda og pantry; en plassbesparende dumbwaiter i stedet for en heis. Og Calhoun lette aldri spesifikt etter noen av de bemerkelsesverdige anhengene i huset; heller oppsøkte han steder hvor han kunne snuble over noe interessant: loppemarkedet i Paris, de støvete tarmene i utstillingslokalene.

"På Banana Republic har jeg et designteam på 100 personer, og mens jeg er integrert i planleggingen hver sesong, tegner jeg ikke," sier han. "Huset vårt gir det utløpet for kreativt uttrykk - for det faktum at jeg bor og puster boligdesign. Det var et enormt prosjekt: Jeg laget det som egentlig var et storyboard for hvert rom og designet alt fra ogiene over dørene til landskapsarbeidet. Det var mange sene kvelder. Når du brenner for noe, har du tid. "

instagram story viewer