William Randolph Hearsts New York Penthouse får en moderne makeover

Arkitekt Annie Coombs og interiørdesigner Bennett Leifer oversetter et mesterverk fra 1908 til et moderne familiehus

Arkitekter og designere bruker mye energi på å holde seg tro mot den historiske fortellingen om et gitt hjem, men få prosjekter tilbyr en så overbevisende som leilighet på New York Citys Upper West Side som nylig ble tolket på nytt av interiørdesigner Bennett Leifer og Annie Coombs of Siris / Coombs Arkitekter. Et veritabelt slott på himmelen, takleiligheten ved elvebredden fra 1908 tilhørte en gang William Randolph Hearst, og dens strukturelle tullinger antyder slags eksentrisiteter man kan forvente fra forlagsmagnaten, inkludert 30 meter høye tak og et stort mansardtak over det hele.

Men hvordan oversetter man slik storhet og egenart for en moderne familie? Arkitektene Jane Siris og Peter Coombs hadde en idé på 1980-tallet, da de restaurerte mansarden og raffinerte rommets proporsjoner og romlige arrangementer for en kunstsamler og hans pårørende. Denne gangen fikk arkitekt Annie Coombs i oppgave å forsiktig oppdatere oppussingen foreldrene hadde utført på leiligheten tre tiår tidligere for nye eiere. Svaret hennes: Å trekke noen av takene forsiktig, modernisere mye av fabrikken og legge til funksjonell lagring på steder som kjøkken og mesterbad; hun gjennomførte også restaurering av det scene-stjele Tiffany-glasspanelet som dominerer spisestuen. "Det var mye som kirurgi," sier Coombs om omsorg og presisjon som ble brukt gjennom hele prosessen av teamet hennes, så vel som interiørdesigner Bennett Leifer.

Hovedsoverommet er dekket av silkepapir av Phillip Jeffries, og fungerer som en stilig kokong. Over Hutton Collection-sengen, som er polstret i Holly Hunt-stoff, henger kunst av Beth Katleman fra Todd Merrill Studio; lysekronen er av Paul Ferrante. Enkelte bord og nattlamper ble kjøpt fra Phoenix Gallery, og teppet er av Edward Fields.

Eksempel: I foajeen dekket han de originale lacewood-panelene med reflekterende hvite lakk-segmenter for å kompensere for rommets mangel på naturlig lys; santos mahogni-innramming forble imidlertid, og krevde en kunstner å kontrollere dimensjonene til hvert panel på stedet for å sikre at integriteten til lacewood under holdt ut. Leifer måtte også konstruere draperiet for å matche kurven på veggene. "Det er et så unikt rom," sier han. "Selv mine mest erfarne leverandører hadde ikke sett noe lignende."

Tekniske bragder til side, Leifers talenter sentrerte om å finne en balanse mellom volumet på rommet og intimitet og komfort i et familiehjem, med fokus på å etablere harmoni mellom lyse og mørke elementer gjennom vesentlighet. I stuen er silkefløyel på sofaene ment å eldes med bruk og gir lavmælket glans overfor a glitrende lysekrone fra Lobmeyr, mens antikke trestoler på kjøkkenet spiller av rommets eteriske blues. På hovedsoverommet reflekterer cocktailbord toppet med bergkrystall lyset og tempererer rummets tyngre tremøbler. "Det er en spenning mellom skalaen vi trengte og letthet gjennom hele tiden," sier Leifer.

Den spenningen resulterer i et hjem som føles som et usannsynlig frisk pust høyt over byen, hvor sønnen kan øve klarinetten komfortabelt i den formelle stuen, og datteren kan arrangere en bursdagspiknik på kunstgresset på terrasse. "Eierne er veldig realistiske med hensyn til deres livsstil og ønsket ikke at noe skulle være for dyrebart," sier Leifer. At den historiske resonansen tar et baksetet til familiens historie som blir gjort i nåtiden, er helt poenget.


  • et kjøkken med en blå benk og en blå sofa og et spisebord
  • et kjøkken spisebord med en lysekrone over
  • en stor dobbelhøyde spisestue med en lysekronekrone
1 / 11

Arkitekt Annie Coombs of Siris / Coombs Architects og interiørdesigner Bennett Leifer oppfrisket en penthouse i New York fra 1908 som en gang eies av William Randolph Hearst for en stilig familie. Kjøkkenet fremkaller en moderne aerie med benkestoler av Gubi, anheng av Bocci og en EFLM-sofa på et Edward Fields-teppe. Backsplash er en glassmosaikk av Artistic Tile, og skapet er designet av Siris / Coombs Architects.


I SLEKT:Firma Ashe + Leandro lager en fargerik fløyelsdrøm for en ung familie

instagram story viewer