Tyskland hedrer Bauhaus Centennial med dette store arvsprosjektet

På tampen av milepælen planlegger regjeringen å bruke 60 millioner dollar på å oppdatere Bauhaus Archives Museum og legge til en ny bygning

Da den tyske arkitekten Walter Gropius grunnla designskolen Bauhaus i 1919, var det få som visste at det ville komme til å definere moderne design. Fra de tyske byene Weimar, Dessau og Berlin, Bauhaus - der kunstnere som Wassily Kandinsky, Johannes Itten og Paul Klee studerte — revolusjonerende ideer ble brakt til funksjonell design, der enkelhet vant over dekorasjon, til nazistene tvang skolen til å stenge på 1930-tallet.

I januar markerer Bauhaus hundreårsdagen, og for å feire, går Bauhaus Archives Museum i Berlin en $ 23 dollar million renovering og planlegger å åpne en utvidet andre bygning til museet, til å koste 36 millioner dollar, av Staab Architekten. Finansiert av den tyske regjeringen og byen Berlin, skal de åpnes i 2022.

Det nåværende Berlin-museet, designet av Walter Gropius, ble bygget i 1979. En relikvie i seg selv, utstillingsområdet er bare 7500 kvadratmeter, et tett sted for hundrevis av Bauhaus-gjenstander, alt fra møbler fra Marianne Brandt til bilder av László Moholy-Nagy.

Et gjengitt blikk på den nye bygningen som skal bygges av Staab Architekten og skal være ferdig innen 2022.

Gjengivelse: med tillatelse fra Staab Architekten

Det legger til et nytt energieffektivt glastårn for å være vert for sin omfattende samling designobjekter. Det nye rommet på 72 000 kvadratmeter er en "eksperimentell bygning som vil dekke behovene til et museum fra det 21. århundre," sier Monika Grütters, Berlins kulturminister. "Det etterlater rikelig med plass til kreativitet - et rom som vil være verdig verdens viktigste Bauhaus-samling."

Dette nye glastårnet vil komplimentere Gropius opprinnelige bygning med et tårn som blander fortid og nåtid. ”Slik vi så det, lå utfordringen i å utvikle en ny bygning som kunne romme nesten alle offentlige funksjoner på museet uten å skyve den originale bygningen til sidelinjen, sier arkitekten Volker Staab.

instagram story viewer