Et hjem i Nord-California tilfører rustikk smak til en privat vingård

Arkitekten lager en rolig enetasjes bolig på vingården Ovid Napa Valley som ligner et fornuftig tilfluktssted

Denne artikkelen dukket opprinnelig opp i mars 2010-utgaven av Architectural Digest.

Ett tema for den romerske dikteren Ovidius figurerer pent i livene til Dana Johnson og Mark Nelson, som kåret deres private vingård i Nord-California for den kanoniske forfatteren av Metamorphoses. "Han skrev om endring og transformasjon på en måte som er relevant for oss," sier Johnson og siterer at de har handlet a New York City teknologisentrert eksistens for det mer målte tempoet med vinproduksjon i Napas østlige åser Dal.

"Og vi elsker å være en del av transformasjonene her," legger hun til: "gjør druer til noe sublim, magisk - setter følsomme bygninger i landskapet som vil vare utover vår bebodde dem."

For å lage hovedstrukturene - den 10 000 kvadratmeter store enetasjesboligen og, koblet av en steinsti på omtrent en kvart mil, vingården Ovid Napa Valley - bestilte paret Howard J. Backen, som tidligere hadde tegnet et beskjedent tilfluktssted for dem på eiendommen (nå gjestehuset og bassenget med to hytter) og hvis bygninger prikker regionen. "Den fysiske avstanden mellom huset og vingården var avgjørende for hva de ønsket med tanke på den generelle livsstilen," sier Backen. "Det er en fungerende vingård, som ikke er hjemmespunnet, og bygningene er atskilt, men nok av et stykke til å holde sammen arkitektonisk."

Mens vingårdens gaveltak er bølgepapp og husets helvetesild, er sidesporet på bordet og batten residensen gjentar seg på vingården over betongfundamentet og knuseunderlaget for å formidle en blandet fra dalbunnen rustikk. Backen designet lavprofilerte bygninger for å samsvare med den robuste mønetopografien og bevare ressurser, som for eksempel inkorporerer steinen forskjøvet av vingårdens betong på forskjellige steder huler.

Smir en innredning som står opp mot arkitekturen, spesielt de fremtredende trestolper og bjelker, Nicole Hollis (med Backen Gillam Architects under utformingen av tilbaketrekningen og en del av hovedhuset, som fullførte prosjektet som sjef for sitt eget interiørfirma i San Francisco) bidro til sømløsheten i et etablert ordforråd. Hovedhuset kom før vingården. Før det kom Johnsons spirende samling av antikke dyner, som skulle bestemme paletten (og grafikk: De matchende teppene i det store rommet ble designet etter et mønster fra 1867). Veggene skulle opprinnelig males brune, men rengjøring av treet avslørte en karakter og dybde som ba om ikke å bli tildekket. "Gjenvunnet tømmer er mørkt og imponerende og humørsyk," bemerker Hollis. "Det ble den dominerende fargen," som et supplement til rosinen, brent oransje og rødfarge favorisert av Johnson og de salviegrønne og dype himmelfargene importert utenfra.


  • En peis forankrer en gårdsplass utenfor det store rommet til Dana Johnson og Mark Nelsons 10000 kvadratfotbolig
  • Designer Nicole Hollis skilte spisestue og oppholdsrom med Reinhard von Nagel cembalo
  • Spisebordet er av gjenvunnet gran Backen brukte resirkulerte bjelker i det meste av huset
1 / 6

En peis forankrer en gårdsplass utenfor det store rommet til Dana Johnson og Mark Nelsons 10.000 kvadratmeter store bolig. De bestilte arkitekt Howard J. Tilbake for å lage huset og en vingård på den 300 mål store eiendommen i Napa Valley i California. Mark W. Bowers var landskapsarkitekt.


Det symmetriske store rommet, der det noen ganger holdes intime konserter, er selve og metaforiske hjertet i huset. Vest for den ligger soveromsfløyen: en hovedsuite og for ni år gamle tvillinger, soverom og et felles bad. Gjestevingen er vinklet bort fra hovedstrukturen på motsatt side: et soverom, bad, studie og treningsstudio. I det offentlige rommet er strålende oppvarmede, graninnlagte betonggulv farget i en nyanse som ekko patinert skinnseng på de tunge stolpene, en barnevennlig oppfinnelse på grunn av splintring av eldre tre.

Store lommedører binder de store rommene til utsiden, noe som gjør det Backen kaller en "utendørs paviljong" av mye av interiøret. Møblene på gårdsplassen og mesterterrassen ble valgt på grunn av den samme følelsen som egendefinerte deler i stuen, og bringer innsiden ut snarere enn omvendt. Og for det faktum at ingen kunst henger på veggene nær de post-og-bjelkeomgitte dørene, forklarer Backen: "Ingenting kan være vakrere enn utsikten du ser gjennom disse åpningene."

På aksen med peisen til det store rommet (med trompe l'oeil-effekten av brettformet betong farget for å se ut som tre) ligger den ruvende peisen i den vindbeskyttede gårdsplassen. Totemisk i sin nærvær, er det også stedsspesifikt, konstruert av den vulkanske steinen som ble gravd ut i bygningen av vingården; overliggeren er en massiv stein som ble fjernet da vingården ble plantet. Den vulkanske steinen utgjør også hovedterrassen, hvor velplasserte innfødte steinblokker gir privatliv og, med en brukt som bord, fungerer.

Ovid Napa Valley er et bærekraftig vingård som er soldrevet, økologisk oppdrettet og sertifisert grønt av Napa County. Druene mates med tyngdekraft til små betong- og tregjærere, som i Bordeaux, og vinen eldes på fat i hulene. Det meste av bygningen er underjordisk, et voldsomt målestokk for miljøvernere. Smaksrommet på 2000 kvadratmeter bærer over følsomheten i huset: gjenvunnet tre, steingulv, mye av naturlig lys, bøker som ligger i omkretsen - alt bevis på en families gjennomtenkte livsstil og arbeid med land.

Ovidius, hvis forfattere sentrert om saker om kjærlighet, myte og endring i stedet for arkitektur, kan likevel ha definert essensen av en god bygning. "Få håndverket til å overgå materialene," skrev han for to årtusener siden, et moderne klingende diktat som Backen abonnerer på. "Arkitekter," sier han, "har alle tilgang til de samme materialene. Det er hvordan vi setter dem sammen som skiller oss ut. "

instagram story viewer