Si hei til det fargerike art deco-kjøkkentillegget om dine drømmer

En Aussie-pars renovering brakte farge og en helt ny struktur til et åpent rom

Det hele startet med papirarbeid.

Matiya Marovich, direktør ved Sans-Arc Studio, husker at denne rutineprogrammet var hvordan han først møtte det unge paret som bor i denne lunefull eiendommen. Den ene halvdelen av paret var planlegger i Adelaide bystyre på den tiden, og hun hadde hjulpet med å få godkjent noen av firmaets gjestfrihetsprosjekter. Til slutt spurte hun om han noen gang gjorde boligarbeid, noe Matiya sa ja til. Det var heldig, for det hun og partneren hadde i tankene for deres hjem i Torrensville, Sør-Australia, var mye mer spennende enn å signere og stemple dokumenter.

"Paret hadde eid huset i nesten 10 år," sier han. "Det var en hytte med en typisk utvidelse."

Før: Det opprinnelige kjøkkenet manglet naturlig lys, organisering og nok plass til å bevege seg - enn si underholdning.

Foto: Med tillatelse fra Sans-Arc Studio

Deres opprinnelige sted var kjedelig og overskygget, med et kjøkken som så ut som innsiden av et glemt skap og en livløs uteplass som befalte mye av deres fuktige uterom. Dens 860 kvadratmeter måtte holde seg ganske mye som det er, siden de ikke ønsket å miste mye av hagen sin. Så med alt dette i bakhodet spurte paret om Matiya kunne se deres utfordrende adresse som et lerret for slående mønstre og farger - uten å få det til å føles som et jungelgymnastikk for barn heller.

Før: Paret ønsket ikke å miste mye av hagen sin til renoveringen, men de ønsket å utnytte plassen bedre. Nå fungerer dette området som en oase, takket være landskapsarbeid av Pad Studio.

Foto: Med tillatelse fra Sans-Arc Studio

Før: Det nye spisestue- og kjøkkenområdet ble utvidet til dette rommet - som en gang bare var det fuktige hjemmet til parets plantesamling - av byggherre Build Inc.

Foto: Med tillatelse fra Sans-Arc Studio

"De har en omfattende samling av italiensk og tsjekkisk glass og tysk keramikk, så de ønsket at disse lyse fargene og de dristige formene skulle vises et sted," bemerker Matiya. "De elsker Art Deco og P&O arkitektur, og ønsket at det også skulle henvises til detaljene."

Etter: Inspirasjonen for hele prosjektet finner du i denne bokhyllen, der parets glass- og keramikksamling vises. De ønsket at disse fargene og fasongene skulle gjenspeiles i rommets stil.

Foto: Tash McCammon

Matiya startet med å fjerne bakveggen til hjemmet, som koblet den eksisterende spisestuen til tillegget. Dette skapte et åpent kjøkken og spiseplass, en vidde som paret ønsket. Men det trengte en innflytelsesrik arkitektonisk detalj for å stå opp mot fargen som snart ville fylle rommet. Løsningen? Matiya oppfordret kurvene til Art Deco-design for å bringe inn personlighet og myke linjene i den ellers strømlinjeformede strukturen. Han brukte kurver først og fremst på vinduene og inngangspartiene, og filtrerte inn mye naturlig lys.

"Tillegget vil bringe denne Art Deco-stemningen inn i en litt tropisk bakgård, og skape en unik liten oase i forstedene," legger han til.

Etter: Langøya og spisestue er Matiyas favorittdel av renoveringen, siden den fungerer som et stykke som forener rommet, men også viser dets spesifikke soner.

Foto: Tash McCammon

Matiya holdt veggene enkle med skarpt hvitt gips og valgte et lyst tømmer til gulvene. Det lette bakteppet tillot interiørdesignens rosa, blå og gullpalet å gi resten av den fargerike visjonen liv.

"De dristige fargene kontrasterer subtilt mot teksturell terrazzo på øya, og det hjelper til med å avgrense soner i rommet," legger han til.

Etter: Eierne og Matiya visste fra begynnelsen at det nye kjøkkenet og spiseplassen ville ha mye farge - problemet var å finne ut den beste måten å bruke den på. De bestemte seg for en komplementær palett av blått, rosa og gull, som ikke ville være for sterkt mot et hvitt bakteppe. Den rosa terrazzoen er også et nikk til de omkringliggende midcentury-hjemmene i nabolaget.

Foto: Tash McCammon

Etter: Paret ønsket et sittehjørne på kjøkkenet for de øyeblikkene da den ene kokte og den andre bare så på. Benktoppene er forbi Elsker betong.

Foto: Tash McCammon

Nå som oppussingen har vært ferdig i ett år, har paret kunnet lage mat og underholde i et hjem som bedre viser deres personligheter. Det er vanskelig å tro at dette lyse skiftet stammer fra snorkene i byrådets papirarbeid.

"Det er mange morsomme små øyeblikk inne i dette hjemmet," sier Matiya.

Etter: Fargen og formene på det renoverte kjøkkenet og spiseplassen ble ført inn i det nye badet, som har de samme blå fliser, gullarmatur og Art Deco buet speil.

Foto: Tash McCammon
instagram story viewer