Elliott Norelius Reimagines a Shingle-Style Home in Maine as a Modern Marvel

Arkitekten satte en spektakulær utsikt over sjøen og et glass-og-stål-eksteriør i forkant av Penobscot Bay-prosjektet

Denne artikkelen dukket opprinnelig opp i oktober 2009-utgaven av Architectural Digest.

Du kan lære å bygge huset du ønsker ved å leie andres hus. Dette var opplevelsen fra et par i Washington, DC som bestemte seg for å bo året rundt i Maine, der de hadde sommeret i 30 år. "Etter at mannen min hadde redusert advokatpraksis og jeg trakk meg tilbake fra heltidsjobben som matematikklærer, bestemte vi oss for å flytte opp nord," sier kona.

De kjøpte 36 hektar med 980 fot havfront på Penobscot Bay og engasjerte Elliott Elliott Norelius, et arkitektfirma med base i Blue Hill, for å designe boligen. Som Bruce Norelius, en partner i firmaet, sier: "Vi designer ikke signaturhus. Vi designer hus som er perfekt skreddersydd til eierne. Dette paret hadde presise ideer om det ytre. De ønsket ikke Shingle Style; de ønsket glass, moderne 21. århundre. Vi startet med to Miesian-bokser som utviklet seg til en mer kompleks og spennende serie med rektangulære rom for å møte eiernes krav. "

Huset skulle bygges inn i en åsside på tre nivåer: et hovedsoverom og en salong på øverste nivå; en stue, bibliotek og kjøkken i hovedetasjen, med kjøkkenet i hjertet; gjesterom, et kontor for mannen og et mediarom nedenfor.


  • Selv om vi startet med et bilde av en enkel Miesian-boks, førte nettstedskravene oss til et mye rikere og mer komplekst ...
  • Eierhundene Harvey og Sydney står vakt ved inngangen
  • Lamellskjermbilder skygger morgenverandaen
1 / 6

"Selv om vi startet med et bilde av en enkel Miesian-boks, førte nettstedskravene oss til en mye rikere, mer kompleks løsning," arkitekt Bruce Norelius sier om huset han og hans medarbeidere Matthew O’Malia og Matthew Elliott tegnet på Penobscot Bay, i Maine. Michael Boucher var landskapsarkitekt.


Paret visste nøyaktig hvordan de ønsket at huset skulle fungere. Hovedetasjen måtte være fleksibel. I stedet for en formell spisestue som satt tom i flere uker av gangen, ba de om flere muligheter for å spise. Lite vedlikehold var en annen nøkkelspesifikasjon; derfor ble tøffe finisher pålagt. Gulvene på hovedplanet er mørkegrå keramiske fliser slik at bord i biblioteket og stuen kan dras rundt til sporadiske middagsselskaper uten å etterlate merker. Likevel skulle ikke estetikk ofres til seighet; Norelius beskriver flisen som "nederlandsk, ikke-glasert porselen med en pent strukturert overflate og presise kanter."

Spektakulær utsikt over vannet var selvsagt først og fremst på kundenes ønskeliste. Soverommet deres vender mot bukten, det samme gjør stuen. Norelius, prosjektarkitekt Matthew O'Malia og konsulentpartner Matthew Elliott satte huset 87 meter fra kysten på en eng. Nettstedet skråner bratt, slik at boligen føles enda nærmere havet. - Å være i stuen er som å være på et skip, sier Norelius. "Det er så utsatt at det er lite plass til kunst eller behov for farger, så rommet er enkelt innredet."

Eierne ønsket å minimere innvirkningen av huset på strandlinjen, og dermed vender den korte siden mot bukten. Arkitektene ønsket også å gi noen rom, inkludert biblioteket, utsikt over engene. Kundene er kunstsamlere og valgte å gjøre sine samlinger av glass og kurver til biblioteket. "Kona hadde spesifikke display- og belysningskrav for hvert enkelt glassstykke," sier Norelius. "Vi designet justerbare hyller sammensatt av tynt rustfritt stål for å imøtekomme vaser og boller, og så hadde vi installert et justerbart belysningssystem i museumskvalitet."

Den oppmerksomheten på detaljer ble også brukt på flyten av rom. Den store åpne stuen renner ut på kjøkkenet, som delvis er opplyst av tre takvinduer. Kjøkkenet åpner ut mot biblioteket. For å opprettholde denne sekvensen plasserte arkitektene trappene og heisen til den ene siden av romsuiten og brukte en ekstravagant mengde glass gjennom. Heisen stiger opp og ned i en gjennomsiktig kanal-glassaksel. Og den malte trappen i rustfritt stål mellom hovedetasjen og toppetasjen har gjennomsiktige glassfelt, som gulvet mellom soverommet og salongen.

Å gå opp og ned trapper kan være en verdslig begivenhet. Ikke i dette huset. "Det gjennomsiktige glasset tilbyr hvile fra det klare glasset som brukes andre steder," sier mannen. "Å gå nedover et subtilt opplyst rom uten å bli distrahert av havet er likevel nesten som å gå i en solstråle."

instagram story viewer