En bolig i North Carolina blir et arkitektonisk utstillingsvindu

En arresterende North Carolina-lufting av arkitektfirmaet Gluck + utstråler varm modernistisk kul mens den harmonerer med Blue Ridge Mountains-bakteppet

Denne artikkelen dukket opprinnelig opp i august 2014-utgaven av Architectural Digest.

Hver arkitekt som har fått i oppdrag å tegne et fjellhus som er sympatisk for omgivelsene, står overfor det samme utfordring: hvordan vi skal bli enige med selve toppen - fjellet, høyden, klimaet, skråningen, den vista. Til tross for den uunngåelige trangen til å seire over topografien ved å bygge på toppen, kan det å omfavne en mer beskjeden innkvartering noen ganger være en bedre vei for å oppnå innenlands lykke i skyene.

Tenk på det ekstraordinære huset unnfanget av det New York-baserte arkitektfirmaet Gluck + i North Carolina's Blue Ridge Mountains. Ligger godt under det høyeste punktet på eiendommen, i utkanten av en senket eng omgitt av trær og nær et stup med hundre kilometer utsikt til de lyse lysene i Charlotte, slår boligen en elegant balanse mellom eksponering og beskyttelse, mellom prakt i stor høyde og jordet hvile. Alt dette ble oppnådd under overholdelse av miljøstandarder som var strenge nok til å gi prosjektet en LEED Silver-sertifisering.

Klienten, en forretningsfører kjent med det oppfinnsomme arbeidet til Gluck + gjennom hus designet for vennene sine, engasjerte firmaets grunnlegger Peter Gluck og sønnen, rektor Thomas Gluck, for å skape et innbydende, men likevel ukonvensjonelt tilfluktssted i tre generasjoner av hans fjerntliggende familie. "Han ønsket noe moderne og komfortabelt, et sted som ville være virkelig spesielt," sier Peter. "Vi kom med en moderne tolkning av stein-og-logger-estetikken der kompleksiteten og rikdommen i rommene reagerer direkte på landskapet."

For å minimere det 14.000 kvadratmeter store husets visuelle innvirkning, tenkte de det som en serie med lave, sammenkoblede volumer ordnet side om side langs ridgelinen. Hovedpaviljongen inneholder en åpen stue, spiseplass og kjøkken på inngangspartiet, med master suite, basseng, hjemmekino og treningsstudio en etasje nede. Å hugge ut de sistnevnte rommene ut av skråningen nedenfor, gir utseendet til en historie fra engsiden. To andre kvasiuavhengige strukturer - som Glucks kaller hytter - tilbyr tre soverom hver for de gangene klientens hele klan er satt sammen.

Hjemmets primære organiseringsfunksjon, både konseptuelt og fysisk, er en stablet-hvit-eikvegg som strekker seg gjennom interiøret og inn i landskapet og ekko den tette formen og staccato-rytmene til massive tømmerbunker som er tørket ut - et vanlig syn i en region der hogst og møbler har lenge vært bærebjelker. Denne ryggraden utgjør den ene siden av en lukket korridor som forbinder gjestepaviljongene med hovedbygningen. Hallen var designet for å ligne en utendørs gang, med syklopiske utleggere av naturlig spaltet blåstein, flere takvinduer, kratt av eføy plantet langs deler av eikveggen og gulv-til-tak-glassflater som vender ut mot Engen.


  • Bildet kan inneholde hus Bygge Treplante Natur Utendørs Villa Hus Fir Abies Landsbygd og Shelter
  • Bildet kan inneholde plantegressfelt utendørs gressplen og golfbane
  • Bildet kan inneholde møbelbord Interiørdesign innendørs stue på gulv Husbygg og boliginnredning
1 / 9

Arkitekt Peter Gluck og hans sønn, Thomas, tegnet dette dristige moderne retreatet i North Carolina's Blue Ridge Mountains for en forretningsmann og hans familie. Boligen ble dekorert av Jorge Rosso Architecture / Interiors; Starr Whitehouse landskapsarkitekter og planleggere raffinerte eiendommen.


"Vi ble betatt av bilder av stablet tømmer, men å oversette ideen til et ferdig produkt krevde mye dyktighet," forklarer Thomas. For å replikere effekten samarbeidet Glucks med regionale tømrere, sagbrukere og innrammere for å forme en kompleks formasjon bestående av tusenvis av eikestykker. "Vi var i stand til å skape noe av ekte kvalitet som er knyttet til samfunnet," sier han.

På det utgravde nedre nivået av huset avgrenser en zigzagged vegg av Appalachian-stein de forskjellige rekreasjonsrommene, så vel som det romslige mesterbadet. I likhet med eikemotparten ovenpå strekker det robuste steinplanet seg utendørs, og understreker ytterligere det viktige båndet mellom struktur og terreng. Ønsket om å bringe boligen - og familien - nærmere naturen kommer også til uttrykk i Glucks 'miljøbevisste designbeslutninger, som sikret boligens LEED-sertifisering. En 15-kilowatt vindturbin, geotermiske brønner for oppvarming og kjøling, grønne tak og omfattende solgasslukker konspirerer for å gi fritidsboligen et karbonavtrykk på null.

Innredningen avviser i mellomtiden den formidabelt fantasifulle bygningen så vel som stedet. "Vi undermøblerte det meste av huset fordi den fantastiske utsikten er de virkelige stjernene i showet," sier Miami-basert interiørdesigner. Jorge Rosso. "Men vi la til nok myke detaljer for å tjene som en folie til den kraftige arkitekturen og få stedet til å føle seg komfortabel." Mossy greener, jordnøytrale nøytrale og dype gråtoner som nikker til det omkringliggende landskapet, blir opplivet av kraftige skarlagenrøde toner, inkludert inngangsdøren. Også forskjellige stedsspesifikke kunstverk gir visuell interesse, som gruppen av 150 blandede medier malerier i petriskåler av Klari Reis som vises i en hall nær inngangen.

For Glucks ligger suksessen med North Carolina-prosjektet i den målrettede og intenst meningsfulle tilnærmingen mellom natur og arkitektur. Iøynefallende detaljer som et utkraget vindusete som ser ut til å sveve mot glassveggene i det store rommet - en "strukturell rundtur", ifølge Peter - øke spenningen som finnes i fjellet, mens sensitiv planlegging tillot arkitektene å bevare skjønnheten i det eksisterende eng.

"Det var vårt mål - å optimalisere dette utrolige nettstedet for forskjellige opplevelser og forskjellige grupperinger av besøkende," sier Thomas. "Nøkkelen var å omfavne fjellet i stedet for å bekjempe det."

instagram story viewer