Denne Paris-leiligheten av Mustache Design pleide å være en mekaniker

Mest åpen planløsning hjem ser ikke ut som Stéphane Arriubergé og Massimiliano Iorio, og de foretrekker det på den måten. I to år søkte paret forgjeves den perfekte leiligheten i Paris, til en venninne, designeren Matali Crasset, fortalte dem om et sted som kom til salgs i gaten hennes. Ligger i første etasje i en bygning fra det 20. århundre på baksiden av en gårdsplass opprinnelig et bilmekanikerverksted og et tyrkisk bad - og i en "veldig kaotisk" tilstand da de gikk å se det. Men Stéphane og Massimiliano var interessert i potensial og mulighet, ikke et hjemmeklar. Som grunnleggere av det franske møbelfirmaet Bart, de har gjort seg bemerket med å bringe ubeskammet hip, fremtidsrettede møbler og aksenter til liv. Det tok ikke lang tid før de falt under magi på verkstedets verksted. "Der så vi umiddelbart muligheten for å organisere alle funksjonene i vårt ideelle hus i ett område, helt åpen, der alle funksjonene overlapper, alle områdene snakker med hverandre, ser på hverandre, "Stéphane sier. De måtte bare legge til en hage, fordi den ikke hadde en.

Matali ble deretter brakt videre for å bidra til å bringe Stéphane og Massimilianos visjon fram, og etter å ha revet alle innerveggene ga de henne klare instruksjoner om hvordan hun skulle fortsette: "Ikke bygg noen vegg, organiser dette store rommet ved å forestille deg lysløsninger, [og velg] møbler i henhold til skalaen til arkitekturen i stedet for vegger." Hun gikk etter den. Et gjennomsiktig, flernivå "hus i et hus" ble bygget under 20-fots tak for å inneholde husets mer private funksjoner - soverom, kontor og badekar - men ikke skjule dem helt. Du kan se klart gjennom badet når du står i stuen. Det er flere etasjer, men de er mer som fly som piler inn og ut av det åpne rommet. Opp et sett med trapper kommer du til kjøkkenet og spisestuen, opp en annen - som snor seg så skjult bak en viltvoksende "Cloud" -installasjon av Bouroullec-brødrene for Kvadrat - du kommer forbi et bibliotek og når sovende krok.

Hjemmet ligger i Goncourt-distriktet i Paris, nær Saint Martin-kanalen og hjemmene til andre moderne reklamer som Inga Sempé, hvis verk Stéphane og Massimiliano er utstilt i leilighet. "Vi har samlet inn gjenstander i litt mer enn 20 år," sier Stéphane, selv om de aldri kjøper antikviteter. "Vi elsker objektene som ser ut til å fortelle oss noe om deres tid, den vi er forankret i, gjenstander som vi føler er "viktig" hvis de er relatert til den nyere historien om produserte eller designgjenstander. "Geometriske former og fargevask utgjør en kakofoni av visuelle gleder: et rosa harpiksgulv, noen turkise vegger og kjøkkenhyller som lyser i forskjellige nyanser av fuchsia fra insiden. Men den generelle følelsen av hjemmet er lys og lett, et tilflukt i byen. Stéphane sier: "Det er et slags ly som det er bra å trekke seg fra, der man kan lade batteriene sine, kutte seg fra omverdenen."

"For å flytte fra ett område til et annet, trenger man bare å gå opp eller ned noen få trinn i stedet for å åpne eller lukke en dør," forklarer Stéphane. Det blanke rosa gulvet gir vei til betongtrapper og et skvett fliser på vei til kjøkkenet. "Denne planleggingen i nivåer gjør det mulig å ha to synspunkter på leiligheten: Uansett hvor du er i leiligheten, viser det totale volumet annerledes."

Foto: Gianni Basso

Opprinnelig var det ikke en hage - så de konstruerte en som kan sees fra nesten alle utsiktspunkter i hjemmet. "Leiligheten omgir en liten hage og er helt orientert mot den," sier Stéphane. "Det vokser et banantre der, i tillegg til en japansk lønn, en kalifornisk syrin og spanske bønner, uten noen begrensning og ganske fritt."

Foto: Gianni Basso

Bouroullecs Cloud-partisjon, samtidig myk og geometrisk, ble hentet inn som en motvirker til den "imponerende tilstedeværelse av interiørhytta som Matali designet - og også, praktisk, for å skjule hjemmets hoved trapp. "Som om de stiger i rommet, skaper skyene et slags åpent og veldig behagelig tilflukt," sier Stéphane. "Dette er et skånsomt konstruksjons- og innhyllingsverktøy som ligner på et vakkert teppe."

Foto: Gianni Basso

Soverommet, som ligger i andre etasje på hytta, er opplyst av dagslys gjennom de gjennomsiktige veggene. Et grønt gardin er der for å blokkere lyset når de sover. Utenfor døren lyser en Inga Sempé-lampe på et bord.

Foto: Gianni Basso

Farge, sier Stéphane, var aldri en ettertanke, men faktisk en av deres første betraktninger. "Vi liker også å leke med fargesymbolikken og prøve å frigjøre oss fra den," sier Stéphane. "Den rosa vi brukte til gulvet i prosjektet vårt er frigjort fra de vanlige feminine og barnslige konnotasjonene og symbolene. Bruken av gulvet og tilknytningen til mer oppriktige farger gjør det nesten abstrakt. "

Foto: Gianni Basso

Et bad i første etasje har flere åpne vegger og leilighetens mest iøynefallende fargebruk: en supermettet blågrøntdisk.

Foto: Gianni Basso

"Vi har selvsagt omgitt oss av gjenstandene vi produserer med bart," sier Stéphane. De bringer inn prototyper for å teste og avgrense før de begynner produksjonen. "Å leve med disse objektene gjør at vi kan perfeksjonere vår kunnskap om dem, å bedømme deres måte å hjelpe oss i vårt daglige liv."

Foto: Gianni Basso

Et relativt ekstra kjøkken med Corian benkeplater og en Douglas gran øy smelter nesten i bakgrunnen ved siden av mer livlige kollektive rom, et bevis på at kjøkkenet og dets iboende funksjonalitet ikke alltid trenger å være fokuspunktet for en hjem.

Foto: Gianni Basso

Spisestuen og hagen utenfor den ligger en etasje opp fra bakkenivå, med glassdører som gir den en innendørs og utendørs følelse - selv når de ikke er vidåpne, slik de pleier å være om sommeren.

instagram story viewer