Et nygeorgiansk byhus i London får en fet ombygging

Plater av svart, hvit og grå terrazzo dominerer kjøkkenet sammen med grønnmalt fiberplate.

Andrew Meredith

Når London-basert arkitektur og interiørdesign firma Vaskeri + Ducker ble ansatt for å forestille seg et nygeorgiansk terrassehus fra 1970-tallet, grunnleggerne Tyeth Gundry og Christian Ducker fikk veldig lite designretning. Klienten ga en vag briefing, med bare funksjonelle krav som tillegg til et tredje soverom. Utseendet til rommet ble etterlatt for Tyeth og Christian å se for seg.

Huset ligger i det historiske boligområdet Islington, og er en avvik i området kjent for staselige georgiske og viktorianske strukturer. Selv om mursteinfasaden er ment å ligne den georgiske stilen, var interiøret svært vanlig før arkitektene ankom. "Det er et ganske typisk hus fra den perioden, et terrassehus fra 1970-tallet," sier Christian. “Det hadde egentlig ingen spesielle egenskaper. Det var bare en veldig vanlig, vanlig form for eiendom. ”

Målet, besluttet Tyeth og Christian, var å fremkalle storheten til den georgiske arkitekturen som ble funnet i hele nabolaget. "Vi ønsket å lage en moderne versjon i miniatyr av et av de mye større, eldre husene," sier Christian. “Vi ønsket å gjøre et hus mer typisk for området, men i liten skala. Da vi først fikk det, var det så vanlig inni, så vi ønsket å injisere litt drama i det, litt teater. ”

Utvidelsen før “ble delt inn i mange små rom,” sier Christian. “Det var et veldig lite, separat kjøkken. Det var denne rare vinterhagen på baksiden. ”

Hilsen av Vaskeri + Ducker

Duoen fjernet hele interiøret og opprettholdt bare ytterveggene. Dette tillot dem å oppnå den primære forespørselen fra klienten. Opprinnelig hadde huset bare to etasjer og lagringsplass i utskjæringen. For å få plass til en tredje historie, og derfor et tredje soverom, innenfor den eksisterende omkretsen, Tyeth og Christian senket hvert gulvnivå litt og jobbet med en ingeniør for å lage gulvene selv ekstremt tynn. De fjernet også det gamle tillegget til fordel for et nytt tilbygg med en enkel betongblokk-konstruksjon.

Selv om oppussingen var vellykket til slutt, ble teamet støttet av disse planene av lokale bevaringslover. I denne lokaliteten i London er strukturelle endringer som kan sees fra gaten ikke tillatt. Denne regelen autoriserte Tyeth og Christian til å gå videre med bakkeplanet på baksiden, men hindret dem i å konstruere noe annet. "Vi måtte holde oss innenfor den eksisterende konvolutten, fordi det var lokale koder vi måtte overholde som var ganske strenge," sier Christian. “Vi prøvde faktisk å få tillatelse til en mer forseggjort annen etasje, men vi ble avslått. Du har lov til å gjøre hva du vil, så lenge den bare er en historie høy og den er i ryggen og ingen kan se den. Det er litt dumt, men det er bare slik det er. "

Utvidelsen er utstyrt med industrielt utseende Crittall-vinduer. "De ser litt på 1930-tallet, noe som er et annet tema i huset som har dukket opp," sier Christian. «De er ikke for moderne i utseende. Ofte er aluminiumsvindusystemer ment for super-minimalistiske, glatte ordninger, men disse føles litt mer gammeldagse. ”

Andrew Meredith

Til slutt klarte Tyeth og Christian å presse tre nivåer på rundt 1220 kvadratmeter - uten å tenke på tetthet. Faktisk er inngangsporten ganske luftig og luksuriøs. Fra inngangsdøren presenterer det en vidstrakt utsikt opp i det tredoble høydeplassen, med en utkraget, pilleformet trapp i midten. "Du kan slå opp tre etasjer i takrommet, slik at du ser nedenfra og opp til toppen av det opprinnelige huset," sier Christian.

Foajens innredning er like imponerende som skalaen. I samsvar med georgisk tradisjon har hjemmet trappetrinn i stein og et rutegulv rett ved inngangen. Laget av terrazzo og sorte marmorfliser, er det tofargede mønsteret på en gang quirky og elegant. Tyeth og Christian jobbet med en enkelt håndverker, så materialet var relativt rimelig og fullstendig tilpasset. "Når vi gjør terrazzoen, er det en skreddersydd blanding, så vi velger bakgrunnsfargen og deretter velger vi fargen på småsteinene," sier Christian.

Kirsebær er det andre sjefselementet som er ansatt rundt huset. Det naturlige, rødbrune materialet er representert i stuegulvene, øvre trapp og svingete rekkverk. "Det er ganske rik kontrast til terrazzoen fordi vi selvsagt ikke ønsket å få det til å føles for hardt eller for kaldt," sier Christian. "Vi fikk kirsebæret til å prøve å balansere terrazzoen med noe mye mykere og varmere."

Selvfølgelig er bruken av fargen grønn fet og slående, så det kan komme som en overraskelse at valget ble tatt på et innfall. "Det var ikke en del av en stor ordning," forklarer Christian. «Det er akkurat det som føltes riktig den gangen. Det grønne kom ganske sent på dagen, så det er egentlig ingen kompleks grunn for det grønne. "

Ikke desto mindre har både levende og bleke fargetoner av grønt stor innvirkning. Bruke malingsfarger Hopper og Acorn Mid fra det tilfeldige navnet Little Greene Paint & Paper, dekket Tyeth og Christian mange av veggene og dørene i grønt. I tunnelgangen og fortsetter langs baksiden av kjøkkenet, vises en rekke fiberskap i det lysere av de to nyanser.

“Når du kommer inn inngangsdøren, er det to visninger. Det er utsikt opp i det tredobbelte høyden, og så er det utsikt ned den mørkegrønne tunnelen som deretter reflekteres på buevinduet som ser ut til hagen, forklarer Christian.

Andrew Meredith

Denne veggen skjuler smart et kappeskap, vaskemaskin og tørketrommel og et pulverrom, alt i tunnelen. På kjøkkenet stikker skapene en hel benkeplate full av hvitevarer, kjøleskap og et pantry. “De har skyvedører, så de glir faktisk inn i en utsparing, så når du lager mat på kjøkkenet, kan du åpne en hel serie benkeplate bak deg. Du kan lage middag, og hvis folk kommer rundt, kan du bare lukke dørene, sier Christian.

For tekstur blir fiberplaten dirigert for hånd med vertikale linjer. Disse utskjæringene er også en del av en strålende strategi for å lure øyet til å tro at skapdørene er ensartede i størrelse, når de faktisk varierer i bredden for å imøtekomme forskjellige gjenstander og behov. "Fordi sporene er ganske smale, kan du skjule døråpningene," forklarer Christian. Som en kontrast har bunnen av øya en jevn overflate.

Hvert soverom er minimalt og direkte tilgjengelig fra vindeltrappen, som Tyeth og Christian trodde ville strømme mer uanstrengt enn flere korridorer. De to badene er laget av polert gips, et italiensk materiale klienten insisterte på. Selv om Christian var og er fortsatt bekymret for holdbarheten, legger det til en drømmende glamour som ser ut til å gjennomsyre hjemmet.

Det er ikke så rart at Tyeth og Christian kalte stedet White Rabbit House, en referanse til Alice's Adventures in Wonderland. Akkurat som fantasiboken, avslører hjemmet lekne detaljer, livlige farger og overraskelser i skala, og beveger seg fra en høy inngang til en kompakt tunnel til et åpent kjøkken med takvindu. Resultatet er et sofistikert og psykedelisk palass i motsetning til noe annet sted i London.

instagram story viewer