Intră într-o casă istorică din Portland, Oregon, acasă fără una, ci cu două bucătării uimitoare

Jessica Helgerson Interior Design a durat cinci ani pentru a reimagina o locuință clasică și locuibilă pentru o familie tânără de patru persoane

"Am început să lucrăm cu clientul... la un proiect de construcție nouă, dar în cele din urmă au decis că nu vor să continue o casă de construcție nouă", a spus Alisha Borden, designer senior la Jessica Helgerson Design interior, amintește de o interacțiune timpurie cu un cuplu din Portland, Oregon. „În schimb, au cumpărat această casă și noi... am fost încântați când au contactat [din nou]”. Casa în cauză este situată în cartierul istoric din nord-vestul Portland din Kings Heights. Este, de asemenea, la câțiva pași de fermecătoarele mici magazine și restaurante populare - ceea ce îl face un loc ideal pentru oraș.

Dar pentru cuplul, care are două fiice tinere, găsirea acestei proprietăți de pe deal a necesitat luni de căutare. „Am primit o notificare că casa tocmai a ieșit pe piață și am fost să o vedem în aceeași după-amiază”, explică unul dintre proprietari. „Când am văzut curtea imensă, înconjurată de garduri vii de lauri, ne-am îndrăgostit... Spațiul exterior util este greu de găsit.”

După ce și-au asigurat lotul visat, cuplul a început o călătorie transformată în cele din urmă într-o remodelare de sus în jos. În cele din urmă, a fost nevoie de cinci ani pentru a finaliza interioarele acestei case din 1922, în stil federal, de 5.400 de metri pătrați. „Cea mai mare provocare a fost să găsim o modalitate de a face casa să se simtă deschisă... respectând totuși perioada casei, care se împrumută unor spații mai separate”, mărturisește Borden.

În zona principală a bucătăriei, corpurile de iluminat suspendate fură spectacolul. Deasupra insulei, atârnă o lampă dublă mare Florian Schulz, în timp ce o piesă fabricată la comandă de Andrew Scott Paiko poate fi văzut deasupra chiuvetei fermei. Tâmplăria lemnului și a metalelor au fost realizate de către Industrii terestre.

Una dintre schimbările primare care au avut loc pe parcursul remodelării a fost mutarea bucătăriei în partea mai însorită a proprietății. A fost adăugată și o a doua bucătărie de conserve și proiect, la fel ca o spălătorie la etaj și o saună la subsol și o cramă. Cu toate acestea, primele două etaje au rămas uimitoare în propriile lor drepturi. În plus față de spațiile de bucătărie, primul etaj oferă camere de zi, de luat masa, familie, muzică și săli de baie, ca să nu mai vorbim de un bar și un mic birou. La etaj, al doilea etaj include trei băi complete, trei dormitoare și un birou care are rolul de dormitor pentru oaspeți.

Deși inițial locuința avea foarte puține ornamente, remodelarea a permis designerilor să adauge mai mult caracter - ceea ce s-a simțit adecvat în lumina rădăcinilor profunde ale casei. După cum spune Borden, „Am stabilit un limbaj vizual [care] se concentrează [pe] pe forme abordabile, cu detalii considerate complicate”.

Rezultatul final este aproape asemănător cu o pânză bogat stratificată. Pardoselile din stejar colorat sunt aranjate într-un model de schelet, în timp ce plăcile ceramice encaustice și de culoare personalizată se împerechează frumos cu covoarele din lână și mătase din apropiere. Perdelele de lux și țesăturile de tapițerie țesute pot fi găsite în palete mai moi, care se caracterizează prin culori stinse. „Vopseaua a fost folosită foarte intenționat pentru a defini spații și a crea momente de contrast”, adaugă Borden.


  • Portland Oregon Home
  • Portland Oregon Home
  • Portland Oregon Home
1 / 16
În sufragerie, o masă personalizată de Jessica Helgerson Interior Design se împerechează frumos cu scaune de la Prieteni și fondatori. Candelabrul cu bule de coroană este de Pelle.

În general, un echilibru atent între stilul sofisticat și interioarele locuibile predomină în toată casa. „Totul trebuia să fie frumos, dar nu intimidant”, spune Borden. „Am vrut ca fiecare spațiu să fie folosit și bine iubit. Fiecare canapea vă invită să vă relaxați, în timp ce bucătăria principală vă invită... Chiar și spălătoria se simte ca și cum un spațiu luxos [în care] ai [dori] să stai. ” Pentru designer, banca din nuc și alamă de la Valentin Loellmann, care este plasat de-a lungul ferestrei din sufragerie, este o piesă deosebit de specială. Corpul de iluminat personalizat de epocă din sala de muzică, care a fost dezvoltat împreună cu un producător local din Portland, este un alt favorit personal.

În ceea ce privește proprietarii de case, este „canapeaua curbă fantastică în cea mai perfectă nuanță de galben” care fură spectacolul. „A fost un salt de credință și ne place”, spune unul dintre proprietari despre piesă, care a fost personalizată de Jessica Helgerson Interior Design. În ceea ce privește casa lor în întregime, proprietarul reflectă: „este o casă veche de 100 de ani cu un suflet nou”. Cu siguranță, asta ajută la explicarea magiei sale.

instagram story viewer