Un apartament fermecător de 200 de metri pătrați pe malul stâng al Parisului

Ai putea presupune că un apartament de 200 de metri pătrați ar fi casa unui student pe buget sau poate o închiriere pe termen scurt pentru călători. Acest apartament, însă, aparține unei femei de afaceri de succes care locuiește în afara Parisului și avea nevoie de un mic pied-à-terre în capitală. Pauline Lorenzi-Boisrond a fost însărcinat să renovați garsoniera pe rue du Cherche-Midi. „Vine regulat la Paris pentru muncă, dar s-a săturat de camerele de hotel impersonale în care nu își poate lăsa lucrurile de la o vizită la alta”, a spus Pauline, designerul de interior și fondatorul companiei. Studio Ett Hem, explică. „Ea își dorea propria suită mică în zona Saint-Germain-des-Prés.” Ett tivul înseamnă „casă” în suedeză. Este într-adevăr un nume potrivit pentru un designer însărcinat să depășească limitările spațiului pentru a scoate în evidență farmecul său familiar.

Urmând scopul de a crea senzația unei suite de hotel, Studio Ett Hem a creat un hol de intrare mic, multifuncțional, care rezolvă și constrângerea creată de peretele portant înclinat. Peretele, care trece de-a lungul unei laturi a spațiului, include o serie de uși de dulap – unele sunt decorative, altele funcționale. Cu toate acestea, un set duce în baia apartamentului. În dreapta, o bucătărie elegantă, dar discretă, se află într-o parte a zonei de dormit, separată de un despărțitor din lemn și sticlă.

Bucătăria eficientă include un frigider, o plită cu două arzătoare, o chiuvetă mică, un cuptor cu microunde ascuns și depozitare. „În spațiile mici, de multe ori ne este teamă să creăm zone, dar diferențierea funcțiilor și instalarea circulației extinde în mod contra-intuitiv spațiul”, spune Pauline. Despărțitor din lemn și sticlă definește zona dublă intrare-bucătărie și o separă de partea mai liniștită a încăperii, dar formele sale rotunjite înmoaie și această chenar. Intrucat spatiile din apartamentele mici trebuie sa indeplineasca de multe ori functii multiple, aceasta zona de luat masa este asezata sub o fereastra unde lumina naturala este si la indemana atunci cand isi joaca celalalt rol, de birou.

Frumosul 19th- gresie de secol și șemineul au fost originale pentru clădire. În toată mansarda este prezentă un depozit integrat discret, uneori evidențiat cu detalii din alamă bronzată.

În timp ce părți ale clădirii erau în stare proastă, Studio Ett Hem a fost hotărât să păstreze și să refolosească cât mai mult posibil din unitatea existentă. Gresia de epocă se păstrează în zona de dormit ca atare un mic șemineu negru care conferă apartamentului o doză suplimentară de personalitate. Piatra sa a inspirat, de asemenea, marmura Saint Laurent de pe blatul bucătăriei, blatul mic și nișele de pe noptieră. „Acest negru profund elegant cu vene aurii este una dintre culorile pe care le-am descoperit în acest apartament alături de roșul închis al gresiei. L-am folosit în țesătura banchetelor din zona de luat masa, care reunește toate culorile apartamentului.” Paleta țesăturii include negru (pentru marmură), bronz pentru grătarele de încălzire și roz pentru nișele tăbliei și tubulatura pernelor — un roz care amintește și de gresie.

Provocarea a fost de a maximiza un spațiu mic. Separând în mod clar zona de dormit de intrarea-bucătărie, apartamentul – în mod surprinzător – se simte mai mare.

Gama de culori a apartamentului include și două albastre deschise, așa cum se vede în zona de intrare-bucătărie. „Nici prea adânc, nici prea puternic, de la podea până în tavan”, spune Pauline. „Oferă o senzație mai luminoasă acestei zone, care se simte ca o cutie mică.” Lemnul, reprezentat în grinzile structurale și planșeele, este pur și simplu decapate și lăcuite sau prezentate în forma de modă veche de parchet și muluri care revin elegant Haussmann eră. Ele completează caracterul acestei mici studio-suite. „Lemnul este omniprezent în structura clădirii, așa că a fost necesar să se dea caracterul său întregului. În același timp, alegem ascunde depozitul la vedere”, spune Pauline. Sau, cel puțin, ascunde-l în spatele unor uși discrete. „Tot ce nu trebuie să vezi, dar trebuie să ai” este aici, explică ea. Rezervorul de apă caldă, mașina de spălat, sistemul de încălzire și chiar și baia stau în spatele lemnului turnat și al ușilor elegante, care sunt un amestec de stil rafinat și farmec simplu.

instagram story viewer