Această casă clasică din Greenwich Village are interioare moderne

La o casă istorică din Greenwich Village din New York, Steven Harris Architects și Fox-Nahem ridică locul unde Paul Rudolph a rămas

Din stradă, ai crede că a fost casa din orașul Greenwich prin excelență - toate cărămizi roșii și atingeri grecești ale Revival. Dar în spatele fațadei sale clasice se află un vestigiu al bravadei din epoca disco. Renovat de Paul Rudolph la sfârșitul anilor 1970, locuința se desfășoară ca o secvență experimentală de spații, cu o cameră de zi cu înălțime dublă, care privește grădina din spate printr-un perete sculptural al ferestrei și spalier în consolă. "Există această tensiune neobișnuită între față și spate", notează arhitectul Steven Harris, a cărui firmă a actualizat recent casa în colaborare cu designerul Joe Nahem.

Când proprietarii actuali, Paul și Erin Pariser, au cumpărat proprietatea în urmă cu patru ani, avea nevoie de ajutor. („Locul a fost o mizerie completă”, spune Erin, neprezentând un punct prea fin asupra lucrurilor.) Din ceea ce toată lumea putea face împreună, planul inițial al lui Rudolph fusese deraiat de divorțul clienților săi și de strângerea ulterioară a pungii siruri de caractere. Drept urmare, camerele din față au rămas neatinse, păstrându-și caracterul din secolul al XIX-lea. Între timp, spalierul a fost executat în lemn cu două cu patru, mai degrabă decât în ​​iubitul bronz al lui Rudolph. „Era evident că lemnul trebuia să fie din metal”, spune Harris, care a consultat proiectele contemporane Rudolph, printre care și locuința Beekman Place a regretatului arhitect.

La casa satului, ceea ce Rudolph a realizat a căzut în paragină. Spalierul se flutura, scările erau pe punctul de a se prăbuși, iar peretele ferestrei se lăsase, provocând spargerea garniturilor și panourile de sticlă. Între timp, decorul era nefericit - pentru a nu spune nimic despre acoperiș, care devenise un labirint de echipamente HVAC. Dar dacă ați putea vedea trecutul haosului, energia schemei lui Rudolph încă a repercutat. „A fost nevoie de niște vizionari îndrăzneți pentru a cumpăra această casă”, spune Harris despre parizieni. „Împreună am început să dezvăluim intențiile lui Rudolph”. Adaugă Nahem, „Renovarea sa a fost un experiment atât de mișto”.


  • Imaginea poate conține City Town Urban Building High Rise Building Building Decor și locuințe
  • Imaginea poate conține Balustradă și Balustradă
  • Imaginea poate conține balustradă balustradă balustradă verandă grădină în aer liber arbor și patio
1 / 4

Fațada restaurată din secolul al XIX-lea.


Pentru echipa de proiectare, proiectul a prezentat un interesant studiu de caz în conservare, minunile moderniste fiind rare în districtul istoric Greenwich Village. „Întrebarea comisiei de repere a fost: este importantă păstrarea acestei fațade deteriorate, care nu ar fi permisă astăzi?” explică John Woell, partenerul de la Steven Harris Architects care a servit ca arhitect de proiect. „Am lucrat cu ei pentru a spune:„ Da, așa este, așa că să găsim o modalitate de a respecta ceea ce există, dar să recunoaștem și faptul că se destramă ”.

Ca parte a unei renovări totale, fațada din spate a fost recreată în bronz, cu o pasarelă de sticlă adăugată la spalier pentru a transfera formează-l dintr-un element fără funcție într-un balcon. Între timp, a fost permisă o adăugare pe acoperiș, cu condiția ca aceasta să fie vizual distinctă de opera lui Rudolph - o ispravă realizată mulțumită unui efort subtil și utilizării ecranelor de fereastră din bronz inspirate de altele similare la Rudolph’s Yale Art and Architecture Clădire. În schimb, exteriorul și holul de la intrare au fost restaurate pentru a accentua caracterul lor istoric.

„Ceea ce este atât de special la această casă, atât cum a fost și cum este acum, este complexitatea acesteia - cascada spațiilor, toate aceste straturi”, notează Woell. „Nu există nicio îndoială că Rudolph a fost un adevărat artist, cineva ghidat de o viziune internă puternică”. Ca Harris adaugă, reflectând asupra spalierului: „La orice nivel practic sau financiar, este absurd, foarte retoric gest. Dar aceasta este una dintre marile bucurii ale acestei case. ”

instagram story viewer