Ulica Perry Jean-Georgesa Vongerichtena se ponovno odpre po orkanu Sandy

V zahodni vasi Manhattna se je znova odprla restavracija Jean-Georgesa Vongerichtena, ki je bila uničena z orkani

Domovanje je lahko sladko, a pri Jean-Georgesu Vongerichtenu Perry Street restavracija, je tudi precej slana. Po zaklopu od konca oktobra, ko je orkan Sandy poplavil svojo klet in kuhinjo, je eleganten in eleganten prostor v Richard MeierZnameniti stekleni stolpi na reki Hudson so se končno odprli.

Zvezdni kuhar Jean-Georges Vongerichten (desno) s sinom Cedricom, ki je kuhar kuhinje Perry Street. Foto: Patrick McMullan / PatrickMcMullan.com

Vroča točka West Village je več kot le še ena lokacija v visoko priznanem francoskem kuharskem restavracijskem imperiju. "To je kot v moji dnevni sobi," pravi Vongerichten, ki z družino živi v enem od Meierjevih stanovanj zgoraj. "Moja hči in žena bosta šla dol in si za večerjo naročila hamburger in krompirček ali testenine." Cedric Vongerichten, sin Jean-Georgesa, ki prav tako prebiva v soseski, je kuhar kuhinje.

V organih restavracije med orkanom Sandy se je v klet restavracije pretakala nevihta, ki je uničila njeno kuhinjo. Foto: Jean-Georges Vongerichten

Orkanska škoda je bila velika: šest metrov nevihtne vode je zalilo kuhinjo. Za primerjavo se zdi, da je centimeter in pol, ki je preplavil glavno jedilnico, manjši, vendar je bilo dovolj, da je bilo treba zamenjati opremo lokala, zavese, omet in preprogo. Kljub skoraj polmilijonskemu remontu pa katera od restavracij komaj opazi razliko. Arhitekt in oblikovalec Thomas Juul-Hansen, ki je izdelal prvotno elegantno minimalistično restavracijo, ko so jo prvič odprli leta 2005, je tudi mojster restavracije. "Odkar smo to storili, se mi ni zdelo, da se je postaral," je dejala Juul-Hansen. »Zdi se, kot da smo prvi dan odprli. Še vedno se mi zdi, da smo ga oblikovali pred tednom dni. «

Stolpi Perry Street Towers na obali reke Hudson, ki jih je zasnoval Richard Meier; dom restavracije in apartmaja družine Vongerichten. Foto: Scott Frances

Vendar je pri oblikovanju jedilnice prišlo do manjše spremembe. Zavese, ki obdajajo prostor s steklenimi stenami, imajo nekoliko večjo prosojno ploščo, zaradi česar je jedilnica še bolj povezana s spektakularnimi pogledi na reko.

Vongerichten se ob ponovnem odprtju ne more načuditi čustvom. »Včasih je restavracija brezosebna, vendar se ljudje počutijo, kot da so del ulice Perry. Ne vem zakaj. Mogoče ljubezen, ki smo jo vanj vložili. To je posebno mesto. "

instagram story viewer