Google Redwood City nodar till sin omgivning med härliga detaljer

Valerio Dewalt Train gjorde en befintlig kontorsbyggnad till en lekfull men produktiv arbetsyta för Google på Pacific Shores

Kontorslobbyn slår samman modern konstinstallationer med naturliga inslag.

Foto: Franisco Lopez de Arenosa

Någon lista över de roligaste eller mest spännande kontoren att arbeta i har säkert Google någonstans på eller nära toppen. När Google Pacific Shores, ett kontor i Redwood City för företagets kundupplevelseteam, lades till i teknikjättens nav för Silicon Valley-utposter, San Francisco-baserade företaget Valerio Dewalt Train var glad över att ta jobb. Anklagad för att skapa en käftande interiör i en serie nästan 20 år gamla byggnader utanför huvudbyggnaden Mountain View campus, företaget skapade framgångsrikt ett kontor som känns både avslappnat och engagerande.

"När man tittar på ett projekts DNA är de bästa egenskaperna de man inte riktigt kan sätta fingret på", säger Erik Rogers, senior biträdande arkitekt på Valerio Dewalt Train. ”Du ser ingen av mig där inne, och du kommer säkert att ha svårt att urskilja om VDT gjorde projektet eller inte. Det speglar alltid klienten, inte oss. ” AD PRO kom i kontakt med Rogers för att diskutera hur företaget skapade ett lekfullt men produktivt kontor för teknikföretaget.

AD PRO: Google är ett massivt företag. Vad var omfattningen av detta projekt för företaget?

Erik Rogers: Google förvärvade åtta befintliga byggnader, och vi gjorde de två första. Vi anställdes för att bygga om byggnaderna för att rymma mer kontor och bygga ut en kundupplevelsecenter (CEC) som har en teater och interaktiva element och visar nya Google Produkter. Utrymmet länkar design, teknik och arkitektur.

AD PRO: Vad var det största hindret du inte räknade med?

ER: CEC-teatern krävde att vi klippte ut en tredjedel av plattan på andra våningen. Gör plats för en 300-sits teater som ger bra siktlinjer till scenen är inte lätt. För att åstadkomma detta hade vi mycket byggnadsställningar, med en stor såg, och tog bort den sektion för sektion. Vi föreställde oss hela rummet.

AD PRO: Vad var några av de saker som klienten bad om?

ER: Utrymmet behövs för att vara intuitivt och bekvämt. Det måste ha riktigt bra belysning och på grund av den professionella dynamiken måste det vara helt förtjusande. Det behövde också uppmuntra till bra arbete. Det underliggande sättet vi uppnådde var att använda blandade material som inspirerades av det otroliga berget utsikt och platsen för att skapa intresse och unika utrymmen.

AD PRO: Fanns det några lärbara ögonblick som kom ut ur detta projekt?

ER: Att arbeta med ett litet team på ett projekt som har förmågan att beröra många människor handlade om beslutsprocessen. Om du fattar ditt bästa beslut med den information du har - så länge det är ett gemensamt beslut - är det alltid rätt. När du har den gemensamma mentaliteten i ett projekt behöver du inte gissa något. Det gör projektet så mycket roligare.

projekt detaljer

Namn: Google Pacific Shores

Designteam: Valerio Dewalt Train Associates; Tänk väl; Gtech; Iontank. Storlek: 400 000 kvadratmeter

Plats: Redwood City, Kalifornien

Projekt tidslinje: 24 månader

instagram story viewer