Alfredo Paredes och Brad Goldfarbs lägenhet i New York City

Författaren Brad Goldfarb har lärt sig en sak eller två från att bo med Alfredo Paredes, en inredningsstyrka hos Ralph Lauren. Parets East Village-duplex är ett bevis på deras kreativa synergi

Visa bildspel

När du bor med en begåvad formgivare, som jag har gjort i nära 25 år, är det vettigt att hänvisa till experten i frågor som bygger boet. I mitt fall är den experten Alfredo Paredes, en av Ralph LaurenS långvariga protégéer och mannen som ansvarar för att styra skapandet av företagets berömda stämningsfulla miljöer - vilket innebär allt från butiksdesign till produktpresentation. I var och en av de fem lägenheterna som Alfredo och jag har delat, har jag tenderat att låta honom ta tyglarna, samtidigt som jag uttrycker mina inhemska önskningar (ett funktionellt kök, gott om bokhyllor och klädsel som på grund av dess färg och material tål * The New York Times, * för att namnge ett få).

Jag påmindes om denna dynamik för några år sedan, när en mäklare introducerade oss för East Village duplex som vi nu kallar hem. Du behövde inte vara en förstklassig designer för att veta att det fanns något speciellt med 2500 kvadratmeter takvåning, som hade rikligt med naturligt ljus, högt i tak och en stor terrass - alla har vårt dåvarande hem i Tribeca saknade. Ändå hade jag oro. Efter att ha blivit kullerstensbundna över tid behövde rummen seriöst arbete. (Byggnaden var ursprungligen ett sjukhus på 1920-talet och blev senare en musikskola före de tre bästa våningar omvandlades till bostäder.) Alfredo hade dock sett vår framtid och vi stod i den. ”Den här platsen är fantastisk,” viskade han. Efter ett år med att titta på listor över hela centrala Manhattan var det en reaktion som jag helt och hållet gav upp för att höra. Några månader senare var lägenheten vår.

Ändå erkände han att renoveringen inte skulle vara lätt. Nyckeln, visste vi, skulle förvandla den befintliga 80-talets estetik till något varmare och mer tidlöst. Alfredo föreställde sig rymden som en konstnär. Men det framkallade också den romantiska stämningen och andan i Kaliforniens 20-talsarkitektur - byggnader som Chateau Marmont i västra Hollywood, med stengolv och gotiska bågar. Att uppnå en delikat blandning av båda skulle innebära att göra ett antal stora förändringar.

För att hjälpa oss komma fram till vår planerade slutpunkt vände Alfredo och jag mig till New York-baserad arkitekt Michael Neumann och hans projektledare, Jairo (Jay) Camelo, som vi samarbetat nära med i vår tidigare lägenhet. Michael påminner om att det för både honom och Jay var det som gjorde duplexet så intressant att arbeta på. ”Övervåningen sitter inte direkt ovanför nedre våningen”, konstaterar han, ”och det finns fönster på alla fyra sidor, så det känns som ett hus. ” Som sagt, det behövs helt klart några arkitektoniska gester på en grand skala.

Att blåsa ut den enda terrassdörren och fyra flankerande fönster på nedre nivån och ersätta dem med fem välvda öppningar var det självklara stället att börja. Trickier hittade ett sätt att skapa en mer dramatisk entré till lägenheten - något vi slutligen löste genom flytta trappans position, skapa plats för en liten foajé och efterföljande hall innan du går in i vardagsrummet / matsalen område. På övervåningen omvandlade vi de tre sovrummen med blygsamma angränsande bad till en mästare svit, komplett med ett omklädningsområde och en studie där jag kunde skriva (skrapa en sak till av min önskan lista).

Jag vet från att ha arbetat tillsammans med Alfredo vid olika renoveringar att han älskar att skapa kontrast genom att ta något gammalt och introducera samtida element. Att göra det här krävde att jag först lade till lite patina, en strategi som jag omedelbart anammade. En mängd naturlig vit ek kallades i spel - för paneler, inbyggda bokhyllor och skåp - liksom rå gips för väggar, återvunnet trä för taket och franska kalkstenplattor för golvet, som alla ger interiören en känsla av ålder förnyad. När det gällde inredningen, sökte vi efter bitar som hade en historisk atmosfär men som, genom att deras storlek, form eller avskalade kvalitet skulle kännas modern. En muskulös stenkonsol styr längden på en vägg i matsalen, medan ett stort cirkulärt bord gjord av återvunnen kastanj förankrar utrymmet. Alfredo och jag äter ofta hemma (jag är en ivrig kock och lanserade nyligen en matlagningssida, Recept Grinder), utan snarare än röra bordet med sittplatser när det bara är vi två, dussinet vintage Tolix stolar på terrassen dras helt enkelt in som behövs. Flexibilitet är något vi strävat efter i hela lägenheten, antingen genom att sätta tv: n på ett antikt staffli (låta skärmen svängas), driftsätta en dagbädd för studien som skulle göra det möjligt att fungera som ett gästrum, eller stashing kläder bakom garderobsdörrar så att vårt omklädningsområde också kan fungera som ett lugnt arbetsutrymme för Alfredo.

Faktiskt lugn kan mycket väl vara den övergripande stämningen i lägenheten, som - perfekt även om det kan vara för underhållning - är en idealisk plats för avstängning. Ingen plats fungerar bättre än vårt sovrum, där tre av väggarna är fodrade med tjocka linnegardiner som, när de är stängda, blockerar både ljud och ljus. Alfredo ville ha en miljö som skulle omsluta oss som ett mörkt hotellrum gör, och det är precis vad vi fick. Som bara kan förklara varför två killar som oss, som alltid var på väg ut genom dörren, nu aldrig vill lämna hemmet.

Klicka här för att gå in i det kreativa parets fantastiska lägenhet i New York City.

instagram story viewer