Timothy Corrigan renoverar en trädgårdsmästares stuga i Lake Forest, Illinois

  • February 12, 2021
  • IHem

Fridfulla färger, sofistikerad konst och familjevänlig stildekoratör Timothy Corrigans nådiga renovering av en charmig trädgårdshus på 1930-talet i Lake Forest, Illinois

Visa bildspel

Diane Heller ligger på en Mies van der Rohe-dagbädd i sitt höga radhus i Chicago och ser ut som modellen för en modern konstsamlare. Jasper Johns flaggmålning på en av de vita vita väggarna firar den estetiska passionen Heller delade med sin man, David, som dog förra året. Paret hade fått ett Johns-tryck tidigt i sitt äktenskap, och de följde upp det under de kommande tre decennierna med verk av Stella, Hockney och andra moderna mästare. Men när Hellers sökte en lättillgänglig sommarhelg, tog de en stilistisk U-sväng in i den gamla skolan Chicago förorten Lake Forest.

"Jag tror att de insåg att den minimalistiska renhet de älskade i stan införde för många gränser för en landsbygd", säger Timothy Corrigan, den Los Angeles– och Parisbaserade inredningsarkitekten som arbetade med paret. Till en början säger Diane, "Jag ville ha en Adler", som i David Adler, den Beaux Arts-utbildade arkitekten vars tidiga 1900-tal "stora hus" förblir ne plus ultra av North Shore-elegans. Den formella, underhållna storheten missade dock Hellers mål - en plats som var graciös nog för att låta en utsökt ritning eller antik matta (en annan av Dianes kärlekar) kastar sin besvärjelse och är avslappnad nog för att få flockar av besökande barn och barnbarn att känna sig riktigt Hem.

Paret bosatte sig på en av områdets minsta fastigheter, en trädgårdshusstuga från 1933 som var en gång en del av en egendom designad av Adlers första arbetsgivare, konst- och hantverksmästaren Howard Van Doren Shaw. Trots renoveringar genom åren behöll den bostadsbyggda takvåningen med fyra sovrum mycket av sin ursprungliga opretentiösa charm - och ett vintageväxthus med handsvängda ventiler. "Jag kunde ha gjort den här platsen med vitt allt och blekt golven", säger Diane, "men det kändes bara fel i ett hus som talade om historia."

Istället vände hon och hennes man sig till Corrigan, som blandar perioder med panache och utmärker sig till synes ansträngd komfort. ”Att arbeta med Hellers drev mig i en annan riktning”, säger designern. ”Projektet handlade mindre om mönster och stark färg, mer om att para ner, om att ta ner saker till deras väsen. Och Diane öppnade upp för toner förutom vitt och grått och solbrunt. Alla sträckte oss och växte. ”

Corrigan gifte sig med pragmatism till finess när hans kunder begärde inomhus-utomhus-boende "så nära Kaliforniens stil som du kan komma i Illinois", säger han. Fönster i standardstorlek gjorde plats för nya franska dörrar, verandaen såldes in och designern omvandlade växthuset till en poolhytt, möblerad med linnesoffor och korgstolar och med strålande värme under skifferbeläggare samt diskret luftkonditionering (sällan påslagen tack vare originalet ventiler). Även på molniga dagar framkallar krämfärgad färg värme och solighet i det norrläge vardagsrummet och matsalen rum och på andra våningen, subtila lövmönstrade gardiner förstärker sovrummet trädhus lugn. Realismen dikterade Corrigans omfattande användning av utomhustyger. "Du behöver inte oroa dig om ett barn spiller druvsaft i soffan", säger han.

Med en nick till Beaux Arts tradition, Corrigan och landskapsdesigner Scott Byron placerade den långa, smala poolen direkt på en axel med både cabana och entréhallen, så att en dramatisk utsikt bländar besökarna när de går genom ytterdörren. "Det här är inte vad den söta, stuga exteriören får dig att förvänta dig", säger Corrigan och noterar att en pilastrerad korridor inomhus ekar en päronträdallé i trädgården. Överraskningar utvecklas vid varje tur. Termerna panelerat bibliotek och butlers skafferi kan framkalla föreställningar om svunnen dekor på övervåningen och nedre våningen, men i det här hemmet passar utrymmena glatt med strömmen av dagens familjeliv. (Diane har fyra barnbarn.) Biblioteket är nu en del av en multigenerationell hangout förankrad i det stora matköket. När det gäller skafferiet, beläget bredvid en trappa som leder till källargymmet och spelrummet, blev det en snäll uppfriskningsbar.

När det var möjligt ordnade designern möblerna symmetriskt för att skapa en lugn känsla av ordning. "Människor är bekvämare när saker och ting är balanserade", säger han. "Symmetri leder till en känsla av att allt är bra med världen." Det ledde också till en inspirerande handfläck i matsalen. Där, till vänster om manteln, fanns ett inbyggt skåp som Corrigan föreslog att ersätta med en bokhylla. Tyvärr fanns ingen motsvarande enhet till höger eftersom den väggsträckan var för grund (den ligger an mot ett pulverrum). Hans smarta lösning var att hugga ut den djupaste möjliga alkoven - bara fyra tum, fram och bak - och såg ner dussintals vintageböcker för att fylla de fem hyllorna.

Dianes egen luriga humor visar i sitt val av ett Roy Lichtenstein-skärmavtryck för gästrummet där hennes två barnbarn gillar att stanna. (Hon styrde valet och hängningen av varje bild i huset.) Verkets ironiska titel, Sweet Dreams Baby!, avser en man som slås ut. "När jag säger god natt till pojkarna," säger Diane, "de går," Söta drömmar, älskling! ""

Klicka här för att se bildspelet för detta sofistikerade 1930-talshem i Lake Forest, Illinois.

Visa bildspel

instagram story viewer