Arkitekt Arthur S. Pier renoverar en Manhattan-lägenhet

Denna artikel publicerades ursprungligen i februari 2007-utgåvan av Architectural Digest.

I en stad som är så gammal och lager som NewYork gradvis blir, innehåller tidiga bostadshus ofta avslöjande fickor av social historia. I nästan alla stora lägenheter som gick upp på Manhattan före andra världskriget och som inte har förändrats dramatiskt sedan kan du hitta inkarnation av ett livsstil som idag känns lika avlägset som svartvita filmer och kvinnor som inte anser sig klädda om de inte har på sig ett par av handskar. Servantkvarter och butlers skafferi, barnrum undangömda i den avlägsna änden av en lång dyster hall, en matsal definitivt skild från ett vardagsrum, ett kök som var bunden bakom en svängande dörr - dessa delar av den klassiska lägenheten före kriget var designad för familjer där föräldrar och barn ofta bodde separat, underhöll annorlunda och väntades på från gryning till skymning.

"Det finns mycket romantik på dessa gamla platser", säger inredningsarkitekt Sandra Nunnerley, "men väldigt lite relevant för hur människor lever idag. ”Det här handlade om hennes första tankar när hon turnerade i en stilig Park Avenue-lägenhet som nyligen hade förvärvats av en ung familj. Arthur S. "Woody" Pier, arkitekten som klienterna hade engagerat, hade ett liknande intryck. "Kunderna drogs till lägenhetens stora skala, byggnadens soliditet och kvalitet, läget, dess eleganta lobby och välutbildade personal", påminner han om. Men dess gammaldags utformning, dess dåligt utformade kök, föråldrade bad och besvärliga garderober "kom inte nära att uppfylla behoven under 2000-talet."

"Jag är bara så trött på att designa dessa vardagsrum som människor går förbi och tittar in i och säger" Åh, är det inte ett vackert rum "innan de gör sig bekväma någon annanstans, säger Nunnerley. ”Människor vill vara nära sina barn dessa dagar, inte vara separerade från dem. De underhåller bara på betydande helgdagar. De har inte team av tjänare. Woody och jag gjorde ett förslag till klienterna. Vi föreslog att de skulle slå ner väggen mellan vardagsrummet och matsalen och införa en modern dimension i en periodlägenhet. "

Utrymmet blev det multifunktionella hjärtat i kundernas nya hem. Det är ett vardagsrum. Det är ett bibliotek. Det finns ett stort runt bord där parets två barn kan göra sina läxor. Föräldrarna kan äta en privat middag vid samma bord eller vara värd för en stor middag genom att ta upp en stor topp som lagras nere. Vid ett flertal olika strömbrytare stängs nyanser, lamporna svimmar och en stor skärm faller ner och rummet förvandlas till en privat teater. "Genom design och arkitektur," förklarar Nunnerley, "kan rummet upplevas på många olika nivåer."

Sådana omvandlingar är ofta lättare att drömma upp än de är att genomföra. "En av de svåraste utmaningarna", säger Pier, "är att skapa en inredning som inte verkar vara resultatet av en renovering. Detta kan vara särskilt svårt när kraven på audiovisuell, elektrisk, data och luftkonditionering är lika krävande som de var här. ”Pier fann inspiration i vokabulären för brittisk kolonial arkitektur, vars ledade träpaneler och betydande taklister gjorde det möjligt för honom att finjustera installationen av rummets mekaniska system (mannen har en passion för audiovisuella Utrustning); Nunnerley, i slutet, försökte införa det rekonstruerade rummet med en känsla av modernitet, drama och roligt.


  • Designer Sandra Nunnerley arbetade med arkitekten Arthur S. Pier för att öppna vardagsrum och matrum i en förkrig ...
  • Tricket var att skapa ett utrymme där klienterna kunde underhålla i en elegant miljö som kunde förvandlas till en ...
  • Abelardo Morell-tryck finns ovanför soffan. Soffkabel Samuel Sons
1 / 7

Designer Sandra Nunnerley arbetade med arkitekten Arthur S. Pier för att öppna vardagsrum och matrum i en lägenhet i Manhattan före kriget för sina kunder, som ville ha en mer generös layout.


"Jag ville att det här skulle kännas som en ung lägenhet som var både praktisk och snygg", säger designern. Därav de lackerade väggarna, de eboniserade bokhyllorna med sitt mässingsbeslag, mattan från vägg till vägg. Nunnerley lämnade medvetet rummet snyggt så att det skulle finnas utrymme för barnen att leka. Och hon blandade förankringsdelar av moderna klassiska stoppade möbler med dragkedjor, som en original Jacobsen äggstol, ett par utgivna Mies Barcelona-stolar och droppkeramiklampor från mitten av århundradet.

”En annan sak jag inte ville var att göra ett beige-på-beige färgschema. Mina kunder var inte rädda för färg, och det var en stor hjälp, säger Nunnerley, som introducerade popar av chartreuse i den kombinerade vardags- / matsalen, använde ett gult i entrén och en djup bläckgrön till köket, för "det var ändå på baksidan av lägenheten, och vem säger att kök måste vara helt orörda och vita? "I sovrummet, däremot, strömlinjeformade designern paletten med en mild selleri på väggarna, en jordnötsgröt havregryn för mattan och en chokladbrun för sänggaveln för att skapa ett utrymme som är dämpat och vadderat, en fridfull tillflyktsort för de upptagna föräldrarna till aktiva unga barn.

Så spänner överhuvudtaget separationen mellan bostäderna generationer? Svarar Nunnerley med ett skratt, "Inte genom arkitektur så mycket som du hanterar det. Mamma och pappa kan ha en privat kokong, men barnen är bara två steg bort. "

instagram story viewer