Inuti en drömmande Nate Berkus och Jeremiah Brent - designad Tudor 1925

För en TV-chef, hans modestylist make och deras barn, trollar designstjärnorna fram en fantasyversion av familjen som bor i L.A.

Under de första decennierna av 1900-talet, före tillkomsten av den Kaliforniska modernistiska rörelsen, Los Angeles den berömda livsstilen inomhus och utomhus hade ännu inte blivit det avgörande kännetecknet för L.A. landskap. De flesta hus klamrade sig fortfarande fast vid en tidigare modell av inhemsk arkitektur, en som framhöll bostadsutrymme som en fästning mot naturens intrång. Som ett resultat designades många hem för att se inåt, med överraskande mörka rum skyddade från det obevekliga södra Kaliforniens solsken.

Så var fallet när formgivarna Nate Berkus och Jeremiah Brent fick i uppdrag att förvandla ett ståtligt men något svalt Tudor-hus som byggdes 1925 i stadsdelen Hancock Park i L.A. Deras kunder var Brian Robbins, president för Nickelodeon-nätverket; hans fru, stylisten Tracy James; deras unga dotter, Stella; och Robbins söner från ett tidigare äktenskap, Justin och Miles. ”Det här är människor som har åstadkommit mycket kreativa muskler genom åren inom underhållning och mode. De bad oss ​​att göra huset mindre tungt och utsmyckat och mer lämpligt för en modern familj - något vänligt och varmt, ”minns Berkus. "De är inte den typen av kunder som har sju butlers som häller vin."

Brian och Tracy med barn (från vänster) Justin, Miles och Stella - och Brooklyn goldendoodle - på en uteservering. Janus et Cie fåtöljer.

Utmaningen, enligt Brent, var inte bara det relativa mörkret i de inre utrymmena utan också hemmets styva, regementerade planritning och besvärliga cirkulation. ”Vi frågade oss själva:” Kan vi knäcka den här saken och göra den fräsch och ny men ändå trogen mot sina rötter? ”, Förklarar Brent.

Formgivarnas första affärsplan innebar konsolidering av mindre diskreta rum till mode mer generösa, luftiga utrymmen för köket och frukostrummen samt för sovrummet svit. De öppnade också porten och entresolgalleriet och installerade nya dörrar och fönster av järn och glas i hela hemmet för att inleda mer naturligt ljus. ”Ytterdörren är den enda originaldörren eller fönstret vi lämnade. Varje lager vi tog bort öppnade huset och gav det en helt annan närvaro, konstaterar Berkus.

Vardagsrummet, utrustat med en blandning av stamtavla, århundraden över möbler och tillbehör, exemplifierar kanske bäst den ljusa och ljusa andan i formgivarnas ingripande. ”Vi höll medvetet paletten begränsad till vita, off-vita och neutrala toner. Detta rum var särskilt mörkt och nu är det ett av de ljusaste utrymmena i huset, säger Brent. "Underskatta aldrig kraften i ett nytt lager vit färg."

Gran modernistiska möbler - inklusive ett par Pierre Guariche lounge stolar och en stor, ledad Stilnovo-lampa från 1954 - sitt lätt i det uppfriska vardagsrummet och mildra formaliteten i Plats. ”Att jämföra moderna och samtida delar med Tudor-arkitekturen skapar en intressant spänning. De mjuka, böjda linjerna i möblerna ger en känsla av flytning, konstaterar Berkus.

Formgivarna använde en liknande strategi för att ändra karaktären på matsalen, där väggarna tidigare var blåmålade och golvet färgades i en mörkbrun nyans. Efter att ha omlackerat golven i en mycket lättare ton och målat rummet vitt, installerade Berkus och Brent en uppsättning klassiska Mario Bellini Cab-stolar runt kundernas befintliga matbord under ett grafiskt rutnät med taklampor. ”Det är sofistikerat men ungt. Vi gjorde det till ett lyckligt utrymme, säger Brent om transformationen.


  • Bilden kan innehålla växter och trädhus
  • Bilden kan innehålla golvbeläggning Interiördesign inomhus Räckehandräckslobbyn och rummet
  • Bilden kan innehålla möbler Barstol inomhusrum och Kitchen Island
1 / 15
Den tegelklädda utsidan av ett hem designat av Nate Berkus och Jeremiah Brent i Los Angeles-området i Hancock Park. Brent designade landskapet med Rullande gröna.

Upptäck AD PRO

Den ultimata resursen för yrkesverksamma inom designbranschen, som kommer till dig av redaktörerna för Architectural Digest

Pil

Lycklig är verkligen ordet för att beskriva formgivarnas emenderingar i hela hemmet, från den omfattande master-sviten till Stellas rosa palats till det solbelysta frukostrummet som nu öppnar för ett nytt kök centrerat på en kalkstensmantel från 1600-talet omvandlat till en huva för spis. Den återupplivade landskapsdesignen, orkestrerad av Brent som arbetar tillsammans med företaget Rolling Greens, sätter också en ny hy på huset, som erbjuder en mängd olika alternativ för utomhusunderhållning och fritid.

”Vi blev verkligen kär i dessa kunder. De var de snällaste och mest engagerade människorna vi har haft nöjet att arbeta med, så vi ville ge dem ett hem som verkligen återspeglar skönheten i deras familj, avslutar Brent. Av alla konton har de lyckats.

instagram story viewer