Leroy Street Studio uppdaterar ett Manhattan Townhouse från 1800-talet för en ung familj

Den hyllade arkitektstudion och dekoratören Christine Markatos Lowe anpassar ett daterat New York City-hotell från 1800-talet till ett modernt familjehem

Denna artikel publicerades ursprungligen i december 2012-utgåvan av Architectural Digest.

Moderna husägare har plågats av ett designproblem i årtionden: Hur sprider man upp ett gammalt hus för modernt boende utan att förlora sin historia eller kompromissa med dess karaktär? Det bästa svaret är ofta det enklaste - ta bort det, uppdatera det väsentliga och investera i snygga möbler och livlig konst.

Det var den metod som man använde av Manhattans arkitektfirma Leroy Street Studio och Los Angeles inredningsarkitekt Christine Markatos Lowe när de valdes ut för att uppdatera ett radhus i Greenwich Village. Den grekiska revivalstrukturen är en pärla, uppförd 1842 av den kända byggmästaren Andrew Lockwood. Dess parti är generöst, flera meter bredare än grannskapsnormen, vilket möjliggör ett hus med fyra våningar vars särskilt tilltalande proportioner ger en sällsynt känsla av horisontalitet i en vertikal stad.

Men få av bostadens nådiga kvaliteter var uppenbara när de nya ägarna, ett par med fyra unga pojkar (och tre hundar), köpte platsen. En enskild man hade bott där i årtionden och tycktes dekorera det mer som standard än avsikt. Listerna begravdes under rödbruna och senapsfärger, köket var litet och vindsstudion på skylit var ett sorgligt förvar för träningsredskap från 1970-talet. "Uppriktigt sagt var det svårt att se potentialen", säger mannen. "Det var en ungkarlskudde."

När de kom från ett soligt loft i SoHo och lite oroliga för att flytta till mer formella omgivningar ville paret behålla något av sin livsstil i centrum. Markatos Lowe hjälpte till att underlätta övergången genom att ”hålla inredning från sin gamla lägenhet och blanda dem i den nya miljön”, säger hon. Till att börja med ordnade hon vardagsrummet på salonggolvet runt en av kundernas favoritartiklar, en enorm fyrkantig ottoman av Londons dekoratör Veere Grenney. Det hade varit ett mittpunkt i deras tidigare hem, där barnen tyckte att det var en utmärkt studsmatta. Här tar dess slitna klädsel av getskinn omedelbart det stora utrymmet ner i en tröstande hack. Geometriska skärmtryck av David Roth deformerar atmosfären ytterligare, samtidigt som de fungerar som en bro mellan de seniga 1900-talets möbler (ett ägg stol av Arne Jacobsen, fåtöljer av Paul McCobb) och detaljerade arkitektoniska detaljer (särskilt en Adam-mantel frostat med bågar och blad swags).


  • En Veere Grenney Assoc. getskinns ottoman förankrar vardagsrummet i ett 1840-talet Manhattan-hus som renoverades av ...
  • Bilden kan innehålla möbler inomhus Rumsbordstol Trä Matsal Matbord Vardagsrum och inredning
  • Köket har nischmoderna pendellampor över ön och en bakplatta av metallmosaikplattor av Nemo Tile
1 / 8

En Veere Grenney Assoc. getskinns ottoman förankrar vardagsrummet i ett 1840-talshus på Manhattan som renoverades av arkitektfirman Leroy Street Studio och dekorerades av Christine Markatos Design. Bakom soffan, som är täckt av ett Donghia-tyg, hänger ett abstrakt landskap av Jesse Pasca; en R&Y Augousti-pall flankeras av Paul McCobb-fåtöljer från C.J.Peters klädda i ett Claremont-tyg.


Särskilt loftlik är den elegant renoverade engelska källaren, en gång en krig av rum som hyrs ut som en separat lägenhet. Efter att Leroy Street Studio hade tappat några stödjande stålbjälkar i taket, var nivån rensad. Idag är det en genomgående familjeklave som får tillgång till en grönskande trädgård. Strax innanför trädgårdsingången till det fria utrymmet finns en sittgrupp med en läskrog, tidigare en öppen spis, medan den mot sidan mot gatan finns en avslappnad matplats med ett teakbord flankerat av en läder-vadderad bänk och en randig soffa. Mellan de två sektionerna finns ett öppet kök, centrerat på en 18 meter lång betongö (den gamla pentry, intill matsalen på salongolvet, renoverades och behölls för underhållande). Från ön kan föräldrarna övervaka barnen medan de förbereder middag. "Att rymma en familj på sex dikterade mycket av designen", säger Marc Turkel, en partner på Leroy Street Studio. "De är fast beslutna att ha kul."

För pojkarna finns mycket av det roliga i deras våningssal, ett 21-till-24-fots sängkammare som upptar större delen av vinden. Arkitekterna stängde upp rummets tre långa takfönster och förlitade sig på fem djupa fönster för att ge ljus under dagen. Skipsliknande mysighet är resultatet, även om få havsgående fartyg någonsin har haft en vidsträckt ljusare ljuskrona eller eleganta våningssängar i katalpa-trä utrustade med rymliga hyllenheter. I mitten av rummet, en skräddarsydd Vladimir Kagan sektionssoffa - dess låga, blockiga ultraljudsklädda form med integrerade stolar och massor av förvaring - skapar ett landskap för att spela, läsa eller bara hänga ut. Motsatt det är fyra reservdiskar optimalt uppställda under fönstren; i själva verket måste föräldrarna vanligtvis ställa de otrevliga pojkarna långt ifrån varandra, på olika våningar, för att skolarbete ska kunna göras.

"Jag lägger en här och en där, springer sedan över för att hjälpa dem", säger deras mamma med ett leende. Allt det där mödrarna är fram och tillbaka är ett litet pris att betala med tanke på belöningen - daglig njutning av varje hörn i ett hus vars anda är resolut modern men vars historia förblir intakt.

instagram story viewer