Denna hemrenovering i Los Angeles gjorde rymden ljus och luftig

Utifrån ser det ut som David Brooks hade tur. Efter sex år med att hyra sex olika lägenheter, en process som han skrattande kallar "studsande runt L.A.", satte han sig för att köpa en plats i den spretande stadens Eastside. Det fanns naturligtvis några missningar, men då upptäckte hans fastighetsmäklare en undanstängd skönhet från mitten av århundradet. "När jag gick in fanns det ett stort leende i fastighetsmäklarens ansikte och hans armar var breda," minns David, som är en kreativ regissör och verkställande producent. "Det liknade inget jag hade tittat på i Los Angeles."

Fastigheten de hittade var det sista huset på en återvändsgränd i Los Feliz-enklaven Franklin Hills. Det är ett lugnt, kommande grannskap och hans hem hade en extra funktion som tycktes ge det en serendipitous air: Det ligger mot en sluttning under den gotiska bågen i områdets historiska Shakespeare Bro.

"Jag antar att jag inte insåg att jag letade efter något som var arkitektoniskt intressant", säger David om hemmet med två sovrum, som han köpte 2011. Fastigheten byggdes exakt 50 år tidigare, och den fångade hans ögon eftersom den fortfarande behöll en hel del av era charm. Det hade ett huvudrum med dubbla höjder med ett delat kök och vardagsrum samt en vägg med fönster som anslöt sig till Douglas-granbjälkar i högt tak. Men några olyckliga detaljer från det förflutna - som en besvärlig hall, ett sammanfogat badrum och en allvarligt speglad vägg från 80-talet - gjorde att utrymmena kändes trångare och mörkare än David kände att de måste vara.

Han planerade att lysa upp och öppna sitt hem och förhoppningsvis ta reda på hur man också skulle lägga till fler kvadratiska bilder. Men istället för att omedelbart påbörja en renovering väntade han. "Jag gjorde riktigt små saker: jag målade, jag kaklade badrummet på övervåningen", säger han. ”Men mitt arbete är riktigt kreativt och jag tror att det glider in i min vardag. Jag skulle vara i duschen och tvätta håret och tänka, ”Vad händer om jag flyttar takfönstret till den här sidan och sedan sätter över duschen i andra änden och får allt det naturliga ljuset från fönstret? ”Jag föreställde mig ständigt vad jag kunde göra mot det här huset när jag hade medel och resurser att lägga in det.”

Fyra år gick innan en vän fick honom i kontakt med Robert Sweet, designbyggaren bakom ras-a, inc. Och eftersom David hade så många idéer såg han och Robert båda projektet som ett samarbete. "Det är alltid fantastiskt att få ett hus och ta reda på hur man vill bo i det", säger Robert. "Varje hus är annorlunda, så det var en fördel för honom att veta detaljerna i vad han var villig att förbättra och vad han gillade att behålla."

Innan: Ett bevuxet träd dolde den stora väggen av fönster och utsidan målades i kittfärg.

Innan: David och Robert kom överens om att det ursprungliga fotavtrycket mer eller mindre kunde förbli detsamma, eftersom paret gillade delningsplanen för de gemensamma områdena och deras många detaljer i medeltalet.

Efter: Under renoveringen ersatte de den obekväma korridoren till sovrummet med glasväggar, som släpper in ljus från den ursprungliga fönsterväggen.

Foto: Lauren Moore

Efter: För att få bostadsytan att kännas ljusare sandblästrade Robert sina exponerade stolpar och balkar ner till sin ursprungliga Douglas-granfinish. ”Det gjorde att vi verkligen kunde uttrycka den ursprungliga strukturen mer, så att du faktiskt kunde se dem flytande takplan, och samtidigt visar den en fantastisk utsikt över Shakespeare Bridge bortom, ” han säger.

Foto: Lauren Moore

Innan: David ville ha ett större kök för underhållning, vilket innebar att man flyttade det angränsande bruks- och pulverrummet.

Efter: Vita diskar och skåp, grafiska plattor och gott om öppet utrymme ovan ger det nya köket en luftig känsla som matchar resten av hemmet.

Foto: Lauren Moore

Efter: Framför köket har en matplats utsikt över mördaren över interiören och bron bortom.

Foto: Lauren Moore

Innan: Bakom huset var en liten uteplats som angränsade till sluttningen underutnyttjad.

Efter: "Jag bor i ett hus som är så vettigt för mig och hur jag vill leva mitt liv, underhålla och njuta av mitt utrymme", säger David. ”Jag tittar på det på det sättet och jag har ingen ånger. Jag ser detta som ett hem för mig snarare än ett hus för någon annan. ”

Foto: Lauren Moore

Efter: ”När du kör över bron inser du förmodligen inte vad du kör över. Men underifrån får du en helt ny utsiktspunkt, säger Robert. "För mig är det verkligen en unik aspekt av det här huset."

Foto: Lauren Moore
instagram story viewer