Den budgetvänliga renoveringen av detta L.A.-hem var en övning i tålamod

I tio år bjöd DeDe Daniels sin tid tills den välbekanta egendomen hon ägde kunde förvandlas till ett utrymme hon älskade. "Det var i anständig form, men jag spenderade inte mycket pengar på det", minns hon. "Det enda jag antagligen spenderade pengar på var rengöringsprodukter och en trädgårdsmästare." Daniels, som är en certifierad personlig tränare, växte upp i detta efterkrigsfamiljshus i den tysta L.A.-förorten Torrance. ”Det brukade vara mina föräldrars hus, och sedan var det min mammas hus, och sedan var det jag som bodde i min mammas hus. Och nu är det mitt hus, säger hon och sammanfattar tidsrymden med några få meningar.

INNAN: Det ursprungliga hemmet var en blandning av stilar från 1950- och 80-talet, och inget av det tilltalade DeDe. "Jag sa bara till mig själv att snart kommer allt detta att bli annorlunda", minns DeDe. "Det innebar i grund och botten att spara och betala av min skuld så att när jag gick att ansöka om ett bostadslån skulle jag få utmärkt kredit och få en bra ränta."

Foto med tillstånd av ras-a studio

När hennes mamma lämnade fastigheten till DeDe efter hennes död 2004 visste DeDe då att hon så småningom ville renovera den. Den ursprungliga 1950-talslayouten delades upp från planritningen, skapade små sovrum och fick köket att känna sig som en isoleringsbås. En 1980-talsrenovering av den främre utsidan ökade bara till den oordning med en rad trånga fönster som rörde en besvärlig kurva. Men det värsta? "Det fanns bara ett badrum för hela huset", säger hon och skrattar. DeDe gjorde en plan för spara så mycket hon kunde för ett framtida tarmjobb då hon samtidigt betalade av skulder. Hon ignorerade den solblekta färgen och de strukturella frågorna som omgav henne och undersökte istället moderna egenskaper för inspiration och designbyggande företag som kunde leverera omfattande resultat. Och en dag medan hon stannade vid rött ljus märkte hon kontoret på Robert Sweet, huvudansvarig för ras-en studio. Det tog ett decennium att spara, ett eget kapital lånoch en paus i trafiken för att arbetet med hennes efterlängtade renovering ska börja.

INNAN: Det ursprungliga köket hade en dörr som kunde stängas, vilket ingen modern värd vill ha. "Om du var i köket, var du helt åtskild från allt och alla andra", säger DeDe.

Foto med tillstånd av ras-a studio

”Jag visste att detta gick in, men jag fick det lär dig det själv: Renoveringar kommer alltid att bli dyrare än du ursprungligen hade budgeterat, konstaterar hon. ”Robert och hans team var så tydliga om vad allt skulle kosta, vilket var viktigt för mig. Detta var inte deras fel - det är bara fakta att vara en första gången renoverare. Du spenderar ett år på att planera och få tillstånd, vilket kostar tusentals dollar innan du ens bryter mark. Jag kunde inte tro det. Men jag var tvungen att tro att allt detta var grunden för mitt framtida drömhem. ”

EFTER: Den nya layouten har ett mer öppet flöde och ger gott om inomhus-utomhus utrymme för att njuta av vädret i södra Kalifornien.

Foto med tillstånd av ras-a studio

Det var två stora begränsningar för detta renoveringsprojekt, som tog hemmet ner till sina dubbar: storlek och pengar. DeDe ville ha en ljus, öppen planlösning med i stort sett samma fotavtryck, och hon bad Robert att få det att ske med så lite kontanter som möjligt. Robert och projektarkitekten Paul Miller tog fram en lösning av två gaveltakvolymer som förenade vardagsrummet, matsalen och köket i ett blandat utrymme. Ett nytt däck verkar också lägga till ytterligare 200 kvadratmeter i det 1250 kvadratmeter stora hemmet, eftersom en skjutdörr helt kan försvinna mellan inomhus och ut. "Jag gick in i våra första möten med icke-förhandlingar för att hålla budgeten och min vision på rätt spår: det öppna konceptet, inomhus-utomhusbostaden, yogastudio och en plats för mina katter", säger DeDe. "Huset är som jag ville ha det eftersom Robert hade dessa verktyg."

EFTER: "Eftersom däcket sveper helt runt husets baksida behandlar jag det som ytterligare bostadsyta", säger DeDe. "Jag kan skjuta upp fickluckan och hela huset känns större." Däck på baksidan av hemmet är helt nytt, och den främre uteplatsen och verandan lades också till det ursprungliga fotavtrycket. Annat än det höll hemmet ungefär samma storlek.

Foto av Lauren Moore

Yoga-studion står där burspråksfönstren en gång var, och ett litet däck utvidgades från den för att skapa en separat allmän ingång från gatan. "En vertikal trädgård var en annan som inte kunde förhandlas om, och trumpetvinrankorna framför studion är vad vi kom på", fortsätter hon. ”De är på metallnät som blåser försiktigt i vinden, och jag kan öppna en paneldörr så att bladen blir vackra skuggor på väggarna. ” För närvarande är studion mer ett gästsovrum med en garderob i ena änden och speglar på Övrig. Snart kommer DeDe att vara värd för kunder i detta utrymme som ett annat sätt att vara effektiva med sina pengar. "Jag ville ha möjlighet att ha en yogastudio så att jag kunde använda den för skatteändamål när det är dags", tillägger hon.

EFTER: "Jag ville ha ett öppet koncept så att om jag hade gäster, behövde jag inte separeras från dem", tillägger DeDe. "Det var en av de första sakerna på min lista över icke-förhandlingar."

Foto av Lauren Moore

För närvarande är DeDe nöjd med vad hon har. Hon flyttade tillbaka till fastigheten i april 2018 efter ungefär ett år av renoveringar och hon känner att den här versionen av hemmet är det utrymme hon tålmodigt har väntat på att älska. "Det tidigare huset var aldrig estetiskt tilltalande för mina ögon", säger hon. ”Men nu när jag kör upp till det eller lämnar det, känner jag en känsla av njutning ända till mina ben. Det påverkar mig på visceral nivå, att titta på var jag bor och känna en känsla av lycka. ”

EFTER: "Vi valde en torktålig trädgård för att skära ner på min vattenräkning, och också för att den ser fin ut mot den vita stuckaturen", säger DeDe. "En trädgårdsmästare kommer en eller två gånger i månaden för att förhindra att buskarna ser illa ut." Den främre entrén nischen är markerad med västerländsk röd ceder, som kontrasterar stuckaturen.

Foto av Lauren Moore

DeDes tips för förstagångsrenoverare

Tillbringa minst ett år i huset du planerar att renovera "Det är sant att jag tillbringade 10 eller 11 år i mitt hus före renoveringen, men det gav mig mycket tid att tänka på vad som fungerade och vad som inte gjorde", säger hon. "Jag tror att om du ger dig själv ett år - och noterar hur ett hem fungerar under årstiderna - skulle det vara tillräckligt med tid för att få en känsla för vad du behöver."

Fråga dig själv hur du faktiskt tillbringar din tid "Jag tror att anledningen till att min renovering gick så smidigt är att jag tog mig tid att överväga alla sätt jag vill spendera min tid på," tillägger hon. ”Jag berättade för Robert exakt vad dessa poäng var - avkoppling, yoga, att umgås utomhus - och det gjorde slutresultatet lättare att föreställa sig. Och vi var tvungna att ta reda på hur man maximerar ett litet utrymme, så att ha den här listan hjälpte oss att räkna ut vad som fungerade. ”

"Robert föreslog att vi skulle använda IKEA-skåp och bänkskivor i köket för att sträcka ut budgeten", konstaterar DeDe. ”Överallt där du ser lagring i hemmet är det IKEA. Det är också väldigt enkelt att beställa - vi har just uppdaterat hårdvaran. "

Foto av Lauren Moore

Du blir glad att du anställde en projektledare "Jag tittade på budgeten innan vi började, och jag såg att 10 procent av den i huvudsak skulle gå till en projektledare, så jag sa till Robert att jag inte behövde en", fortsätter DeDe. ”Robert berättade för mig att projektledaren skulle vara på plats varje dag, hela dagen, för att se till att inget gick fel. Jag ville spara de 10 procenten, men i slutändan är jag så glad att han pratade mig om det. Om du har råd att anställa en, gör en projektledare processen smidigare. Min skulle inte låta folk gå om inte saker gjordes rätt. ”

Om du inte kan bo i hemmet under renoveringen bor du i närheten ”Jag visste att jag inte skulle kunna bo i huset under renoveringen, och jag hade turen att få hyra en lägenhet två mil bort. Jag sparade också för det, för jag ville att mitt bostadslån skulle gå mot projektet och inte mot hyra, säger DeDe. ”Jag kunde gå till huset varje dag och se framstegen. Det fick mig att känna mig delaktig i processen, även om jag inte tog upp en hammare eller något liknande. ”

instagram story viewer