Ett asphem med spektakulär utsikt

Arkitekterna Bohlin Cywinski Jackson och Shelton, Mindel & Associates samarbetar för att skapa ett Aspen, Colorado, hem som visar både sin fantastiska dalinställning och utsikten över majestätiska berg

Denna artikel publicerades ursprungligen i juni 2015-utgåvan av Architectural Digest.

Förmodligen den mest vältaliga arkitekten i amerikansk historia, definierade Frank Lloyd Wright en gång organisk arkitektur som "styrkan och lättheten i spindlarnas spinning, byggnader som kvalificerats av lätt, född av infödd karaktär till miljö, gift med marken. ” Även om han notoriskt var snål med beröm för sina medutövare, skulle han till och med vara svårt att förneka att hans lyrisk beskrivning matchas med självförtroende och nåd av en Aspen, Colorado, hemgjord av arkitektföretaget Bohlin Cywinski Jackson (BCJ), med interiörer av Shelton, Mindel & Associates. Tänkt för man-och-fru-filantroper som bor i Connecticut större delen av året, mäklaren bostad en elegant tillnärmning med sin magnifika plats genom att ta ledtrådar från den robusta topografin i Rocky Mountains och de paradisiska jordens toner miljö.

"Huset ser faktiskt ut som om det växte ut ur marken", konstaterar mannen, en finansiär. "Det är definitivt modernt - men inte så svårt att det känns som ett intrång i skönheten runt det." BCJ-rektorerna Peter Bohlin och Ray Calabro inbäddade känsligt bo mellan två knoppar och riktade utsikten ut mot en intilliggande äng, ner genom dalens naturreservat och på ett svimlande panorama av snötäckta toppar i distans. "Det är verkligen en drömlik plats", undrar Bohlin. "Vårt mål var att skapa ett rikt och känslomässigt kraftfullt hem som samlar styrka från omgivningen."

Utsidan av den linjära tvåvåningsstrukturen är delvis klädd i delad Valser-kvartsit - handvalt. av Bohlin, Calabro och deras klienter vid ett stenbrott i Vals, Schweiz - samma sten som arkitekten Peter Zumthor använde för sin berömda Therme Vals-utväg. Sektioner av kompletterande mahogny och cederträ modulerar fasadens rytm och struktur. Dessa hjärtliga material tränger in i huset på vissa ställen för att betona den holistiska integrationen av arkitektur, interiörer och terräng i en familjeresort som används året runt. På samma sätt sträcker sig utskjutande plan av kvartsit vinkelrätt från huset till den omgivande ängen i en bokstavlig omfamning av naturen. "De långa väggarna rotar dig i landskapet", säger Calabro. "De är väsentliga för vårt tillvägagångssätt att gå bortom tanken på arkitektur som enbart inneslutning till en struktur som är intimt vävd in i landet."


  • Bilden kan innehålla bostäder och villa för växtgräsgräsmatta
  • Bilden kan innehålla dörren
  • Bilden kan innehålla trappa och trä
1 / 14

Kvartsitväggar sträcker sig från huset och maler det i landskapet, som utformades av Aspen-företaget Bluegreen.


En yta av färgat cederträ med ursprung i förgården skivar genom bottenvåningen - som innehåller entrén, en stor gästsvit och en trio sovrum som används av kundernas tre vuxna barn - och slutar i det höga gräset tillbaka. Mittemot cederträet i entréhallen stiger en kvartsitvägg till andra våningen, där den blir vardagsrumets öppen spis och skorstenbröst. Denna nivå, bottenvåningen, känns som en raffinerad modernistisk paviljong på grund av dess glasväggar och skjutdörrar samt en planlösning med öppen planlösning där vardagsrum, matsal, kök och familjeområden förenas av en kontinuerlig Douglas-gran tak. Att fästa de soliga gemensamma utrymmena är en master svit och en innergård; inramad av mer utskjutande kvartsit, är den senare platsen delvis skyddad av ett brett taköverhäng.

Byggnadens bergmoderna attityd inspirerade arkitekten och formgivaren Lee F. Mindel, som utformat. inredningsplan och arbetade nära med Calabro och Bohlin om inredningen och andra detaljer. Hyllar strukturen som ”en kombination av den organiska kvaliteten i Frank Lloyd Wrights Prairie-stil med noggrannhet av Le Corbusier, ”förklarar Mindel att hans inredningsarbete här återspeglar den naturliga miljön.

"Den här platsen firar Aspen i alla årstider och stämningar", säger arkitekten och formgivaren, med hänvisning till sin palett av gröna, gråa och taupes. I den sociala zonen på andra våningen placerade Mindel skräddarsydda möbler, textilier och golvbeläggningar - inklusive kashmirmjuka mattor av V’Soske - tillsammans med lågmälda moderna klassiker av sådana som Poul Kjærholm, Ward Bennett och Jean Prouvé för att skapa en luft av dämpad men överdådig minimalism.

Som säkerhetskopiering av samtalet om att hyra landskapet var lagets respekt för miljön inte bara en fråga om estetik. På uppdrag av kunderna, som var nära involverade i alla aspekter av designutveckling och artikulation, är huset LEED certifierad tack vare en kombination av geotermisk uppvärmning, solpaneler, inhemska planteringar och andra system för vatten och energi bevarande.

"Vi är utomhusfolk, så vi menar allvar med vår förvaltning av denna otroliga plats", säger finansmannen. ”Min fru och jag älskar huset så mycket att vi ärligt tänker på att ge upp Connecticut och göra. det här är vår hemmabas. Aspen har kommit långt kulturellt och socialt, så varför ska vi inte njuta av den här lyckan? tiden?"

Relaterad:Se fler kändishem i AD

instagram story viewer