Denna lägenhet i Chicago renoverar kanaler i Paris. För, uppenbarligen

Vid första anblicken kan du anta att du kikar in i en parisisk pied-à-terre inbäddad i något elegant arrondissement, och det är precis vad Danielle Moss ville trolla i den 950 kvadratmeter stora Chicago-lägenheten som hon delar med sin man Conor Scanlon. Beläget i Chi-town, Gold Coast, känt för sina trädkantade gator och byggnader före kriget, hemmet är inrymt i en 1912-byggnad designad av Benjamin Marshall - samma arkitekt bakom stadens berömda Drake Hotell. ”Vi älskade karaktär omedelbart, ”förklarar Moss, en av grundarna bakom den över-populära livsstilswebbplatsen, Everygirl, "Men jag var lite nervös för det lilla fotavtrycket."

INNAN: Förtryckande blodröd färg och skåp i mörkt trä hjälpte inte köksköket, som kändes smalt nog som det är. EFTER: Håller sig till enkla vita skåp, minimal hårdvara och dolda apparater för ett luftigt, sömlöst nytt utseende. Ovanför diskbänken hjälper de flytande marmorhyllorna och bakplattan till plattan att dra ögat uppåt.

Foto: Med tillstånd av Danielle Moss (vänster) och Stoffer Photography Interiors (höger)

EFTER: Moss installerade en inbyggd bankett i ena änden av köket för att ta platsen för den traditionella matsalen som hemmet saknar.

Foto: Stoffer Photography Interiors

Lyckligtvis var Moss inte främmande för arbetet i en renovering, och hon tillät sin affinitet för allt parisiskt att leda vägen. "Jag älskar hur Paris-lägenheter tenderar att kombinera klassiska arkitektoniska detaljer med modernare möbler och rena linjer", säger hon. "Vi ville verkligen att vårt hem skulle känna sig sofistikerat och elegant utan att verka alltför formellt eller trångt." Moss är känd för sin kärlek till humöriga neutraler och formade en romantisk palett som visar magin som finns i frånvaro av färg. Därifrån lagrade hon starka, djärva texturer. Ta till exempel vardagsrummet: Moss placerade två överdådiga sammetsoffor upphöjda på borstade mässingsben - ett samarbete mellan Interior Define och Everygirl— Ovanpå en dämpad stenullmatta, vilket framkallar ett behov av att köra en hand över alla ytor. ”Vi valde att hålla oss till vissa färger och material som hjälper till att hålla utrymmet öppet och luftigt samtidigt som man håller en sammanhängande känsla i olika rum, säger hon. Tänk varmvit färg, kalkade ekgolv och vit marmor, plus rena linnegardiner och svart och brons accenter.

INNAN: Vardagsrummet hade redan bra ben - kolla in de vackra panelerna och de tjocka listerna - men det var nästan helt stängt från köket.

Foto: med tillstånd av Danielle Moss

EFTER: Bredare ingången till frukostkroken gjorde saker betydligt ljusare, liksom en päls med Farrow & Balls varma vita Wevet färg färg. En gallervägg som hängde runt TV: n distraherar från dess närvaro.

Foto: Stoffer Photography Interiors

Lägenheten kan vara lite snygg i storlek, men det gör det inte känna på det sättet, förmodligen för att det bara är så mycket att titta på. ”Det var väldigt viktigt för oss att vårt hem kände sig unikt”, förklarar Moss. "Det anpassade köket och badet, vintagebitar, originalkonstverk och andra prylar gör att utrymmet verkligen känns som det är vårt."

INNAN: Det ursprungliga badrummet var full av boxiga armaturer. "Genom att ta bort badkaret och välja en duschkabin med en fast glaspanel fördubblades det visuellt utrymmets storlek", förklarar Moss. EFTER: ”Täcker väggarna med vit marmor från golv till tak och installerar ett par stora Roebern medicinskåp hjälper till att reflektera ljus och få utrymmet att kännas mer öppet än det egentligen är. ”

Foto: Med tillstånd av Danielle Moss (vänster) och Stoffer Photography Interiors (höger)

EFTER: Sovrummet är en lektion i enkelhet. Det är oftast inneslutet i svart och vitt (se RH slipcovered sängram, Föryngring sängkläder och Kathy Kuo Home nattduksbord), värms sedan upp av de jordiga fiskbensgolven och ett abstrakt konstverk av William McLure.

Foto: Stoffer Photography Interiors
instagram story viewer