Ljusets väsen

Skarp och modern, en lägenhet på Upper East Side ger ny mening till minimalism

Visa bildspel

Alla klichéer om invånarna i sådana bostäder åt sidan, som bor i ett glashus kräver övertygelse, till och med en viss våg. Även om glashuset i det här fallet faktiskt är en Manhattan-lägenhet där de flesta inre väggar ersattes med glas, gäller samma princip. Jennifer Post, dess designer, är en angrande modernist som tror passionerat att mindre är mer.

"Du får mer när du har mindre - mer utrymme, mer tid, mer ljus. Jag avviker inte från det. Fortfarande, "tar hon ont att lägga till," min minimalism är en elegant minimalism - den är inte kall, den är inte allvarlig, den är inte beräknad. "

Serendipitously är hennes klienter, Dolores och Thomas Stiles, själva minimalister såväl som seriösa samlare av samtida konst. Även om de bor i Virginia, ville de tillbringa mer tid i New York, gå till konstgallerier och teater.

Lägenheten gjorde nästan inte nedskärningen. Ligger på 42: e våningen i en byggnad med utsikt över East River, det var mörkt och boxigt, bara 900 kvadratmeter uppdelat i små utrymmen som kändes mest som garderober. Men det var en vy. "Det är det som fick oss", säger Dolores Stiles. "Vi kunde se floden och alla broar ner till Verrazano."

Innan hon undertecknade kontraktet, återvände Post ensam till lägenheten och satt på golvet med sin skissplatta i flera timmar för att se vilka mirakel hon skulle kunna bryta sig från sådana oproduktiva rum. "Platsen hade förmodligen inte berörts sedan 1960-talet", minns hon. Hon drogs särskilt till fönstren, som vetter mot öster och söder, och såg en flytande sekvens av rum som skulle samverka med utsikten. "Jag visste genast att inredningen kunde bli ren", förklarar hon. "Och glasväggarna var något jag alltid velat göra. Du kan gå från ett rum till ett annat, och du känner samma känsla av ljus, av material, av elegans. Övergången från rum till rum är ren i sig. "

Stileses krävde inte mycket övertygande. Deras Virginia bostad har bara två solida väggar; resten är glas. "När vi byggde den för 30 år sedan blev människor förvirrade", minns Dolores Stiles. "De skulle säga, är det ett bibliotek eller en country club?" När Jennifer föreslog att vi skulle öppna lägenheten med glas sa jag: Du pratar med rätt personer - vi bor i ett glashus. ' "

Först var dock Post tvungen att tömma utrymmet. När Stileses frågade om de skulle bli av med den befintliga tvättmaskinen och torken, svarade hon: "Allt här går!" En gång ledningar och elektriska arbetet hade uppmärksammats riktade hon sig mot att lägga tillbaka fönstren och sätta ner 24-tums kvadratiska porslinsplattor där en matta en gång låg.

Under hela tiden betonade designern texturspelet - från de skumbelagda väggarna och det lackerade matbordet och stolarna till den tjocka högen på vardagsrumets matta och raden av vita stenar som skiljer golv från vägg i entrén Galleri.

Som med inredningen köptes det mesta av konsten till lägenheten. Om LeRone Wilsons pärmstycke i matsalen säger Dolores Stiles, "Jag hade tänkt på en vit Nevelson, men Jennifer hittade den här pjäsen. Vi trodde båda att det skulle transportera ditt öga till en struktur och sedan till det andra rummet utan att stoppa dig. "Och falla någonstans mellan konst och möbler misstas ofta Yves Boucards gungstolar i målat plywood i vardagsrummet skulpturer. "De är väldigt bekväma", säger Dolores Stiles. "Med allt det glaset kan vi se dem från alla håll."

För att man inte ska anta att Post bara handlar om form, understryker det 18 fot långa förvaringsutrymmet som hon stoppade snyggt bakom golv till taklackerade dörrar hennes engagemang för funktionalitet. Med allt från tvättmaskin och torktumlare till hundleksaker är det också ett elegant sätt att ta itu med livet i det som är i huvudsak en fiskskål, liksom de rena elektroniska nyanser som visar sovrummet och det nya förbandet område. "Även med ett hus fullt av företag kan du komma ut ur duschen och ändå vara privat," påpekar Dolores Stiles. "Du behöver inte göra en galen streck över rummet för att få dina underkläder."

I slutändan är det Jennifer Posts engagemang för renhet och hennes fascination med glasets egenskaper som gör lägenheten unik. "Jag gillar att människor känner sig fria i sina hem, känner värmen från det naturliga ljuset", säger hon. Paret instämmer. Som Thomas Stiles konstaterar, "Dag eller natt, det är som magi där uppe."

instagram story viewer