Se hur ett loft på Manhattan blev ett flexibelt bostadsområde för en ung familj

En familj på fyra kombinerar två blygsamma lägenheter för den ultimata stadsflykten

Denna artikel publicerades ursprungligen i juli 2011-utgåvan av Architectural Digest.

För vissa Manhattan-par som bor i centrum kan ankomsten av barn stava slutet på deras kärleksaffär med stadslivet. Inte så för Tracy och Nick Lehman. "Vi fann att staden faktiskt blev bättre med barnen", säger Nick, som, som president för digital för NBC Universals underhållning och digitala nätverk uppdelning, ligger i framkant för teknik och media och är regelbunden, tillsammans med sin fru och barn, på stadens många museer, konstmässor och kulturella händelser. "Det var svårt att föreställa sig att lämna." Ändå har en växande familj vissa behov - rymdchef bland dem - och efter födelsen av en dotter (nu tio) och en son (nu sju), för att inte tala om ackumuleringen av en omfattande samling av samtida konst och design (allt från ett verk av Gilbert & George till en Jeff Koons strandhandduk från Target som är monterad som en duk), deras 1350 kvadratmeter stora loft började kännas lite trång. Men att flytta från deras Flatiron District-byggnad var aldrig en tilltalande möjlighet för denna familj; den bästa lösningen var expansion, och när den intilliggande lägenheten blev tillgänglig tog de sin chans.

Vill kombinera de två enheterna för att skapa den typ av flexibelt bostadsutrymme som kan vara både en bakgrund för konst och en scen för sina barns aktiva liv, Lehmans vände sig till Katherine Chia av Desai / Chia Architecture i New York. Även om de upptäckte henne efter en omfattande internetsökning, avslöjade ett kort telefonsamtal att hon var samma Katherine som de kände som deras granne på bottenvåningen - lite serendipity som skulle visa sig vara användbart när det gällde att samordna 18-månadersrenoveringen med byggnad. Chia hade också arbetat en tid med landskapskonstnären och arkitekten Maya Lin, så Lehmans skulle ha det bra tjänade när det kom till deras mål att skapa en dialog mellan hemmets strukturella design och deras konst samling. Exempel: Dieter Rehm-fotografiet som arkitekten och klienterna enades om att skulle hänga i slutet av Lehmans framstående centrala gång. Den utsmyckade bayerska palatskorridoren som fångats i stycket ger intrycket att hallen fortsätter för evigt - ett ganska avsiktligt perspektiv.

Att skapa ett sammansatt, meditativt hem innebar att skära ner på röran, vilket inte är en liten prestation med två små barn i bostaden. "För att leva minimalt behöver du gott, välorganiserat lagringsutrymme", säger Chia. Därför når hyllorna till taket ("vi använder många stegar," erkänner Tracy), garderober gled in i vad skulle annars glömma hörn, och köksutrustning kan vara undanstoppad inuti upplyst skåp. När det gäller barnens leksaker, pussel, målningar och klädskisser (dottern är en modedesigner under tillverkning), dessa förflyttas till ett generöst stort lekrum som kan stängas av med en uppsättning med opaka glasdörrar när det blir rörigt.


  • Matsalen i Tracy och Nick Lehmans lägenhet i New York City designad av DesaiChia Architecture kombinerar en ...
  • Fickdörrar viker för mediarummet som inkluderar en Cassius Deluxe-soffa från Innovation och ett Zap-cocktailbord av ...
  • Vardagsrummet Algue vägginstallation designad av Ronan och Erwan Bouroullec för Vitra monterades av Lehman ...
1 / 11

Matsalen i Tracy och Nick Lehmans lägenhet i New York City, designad av Desai / Chia Architecture, kombinerar en skräddarsydd Corian-toppbord av Kenneth Asmar Custom Interiors, franska stolar från 1700-talet och ett rutnät med typografiska tryck av Christopher Ull. Stolarna i det angränsande mediarummet är av BoConcept. Bambugolvet är av Teragren, och väggfärgen är en anpassad blandning av Benjamin Moore.


Bambugolv och Corian - som vanligtvis används för bänkskivor, handfat, till och med matbordet - ökar lägenhetens svala, luftiga känsla, men understryker också en annan viktig komponent i designen: hållbarhet. Lehmanerna gick så långt att de täckte alla möbler i tyger som snabbt kan rengöras, så oavsett om det är de två vardagsrumssofforna från Blu Dot eller matstolarna som ärvts från Nick's moster, alla nu klädda i syntetiskt läder, ingenting är begränsat till barn. Utrymmet som kan vara inställningen för ett elegant cocktailparty är detsamma där deras son, en spirande baseballstjärna, fritt kan öva dykningsfångster av låtsasflugor.

Kanske ingenting i lägenheten är mer symboliskt för denna avslappnade attityd än den stora ekologiska installationen som visas över vardagsrumets huvudvägg, ett verk bestående av hundratals sammankopplade plastbitar skapade av den franska industridesignduon Ronan och Erwan Bouroullec. Sammanställt av hela Lehman-klanen med hjälp av en konstnärsvän, har det blivit ett familjeprojekt som de uppmuntrar gästerna att nå ut och interagera med. "Om barnen springer omkring skakar det," säger Nick. "Folk kommer, åh," men om det föll ner på golvet skulle vi plocka upp det igen och sätta ihop det på ett annat sätt. "

Lägger till Tracy, "Vänner går in i lägenheten med sina barn och säger omedelbart till dem: Rör inte vid något!" Jag säger, Hoppa på soffan, spring genom salarna - den här platsen handlar om användbarhet och familj. ”Sådan lätthet och öppenhet är infektiös. "Det tar ungefär två minuter", säger Tracy, "och sedan finns det barn som tävlar överallt."

instagram story viewer