Se hur ett hem i Los Angeles återställdes till Midcentury-perfektion av fanerdesigner

Det är inte särskilt vanligt att stöta på en välbevarad, mitten av århundradet post-and-beam hem inbäddat i det luftiga, strandnära Los Angeles-området i Pacific Palisades, men det var bara vad ägare David Slijper och Jill Galenstein hittade och blev kär i när de nyligen transplanterade till väst Kust. "Vi kom från New York, och efter ett decennium i små utrymmen ville vi ha en plats som verkligen representerade Kalifornien", säger David. Inbäddad i en sluttning och utkragad så att den sticker ut i trädtopparna på fastigheten, tre sovrum, hus med två badrum, byggt 1962, innehöll alla saker i ett hem som skulle rymma deras växande familj (de har nu tvillingar). Att det också hade söderläge, fönster från golv till tak och utsikt ner mot havet skadade inte heller.

Innan: Köket var öppet på ena sidan till stor del stängt för vardagsrummet tack vare en stor vägg.

Efter: David och Jill var inställda på en serie inbyggda inredningar för köket, men designern, Natalie, såg potentialen för att ta ner väggen som skilde köket från vardagsrummet och matsalen områden. Det stod mycket på kundernas lista för renoveringen, säger Natalie, och de inbyggda var det lättaste att släppa.

Foto: Amy Bartlam

Efter: De färgblockerade skåpen i kökshörnet sitter ovanpå en bakplatta av vertikalt, neutral tegelsten clé kakel som ger ett jordnära element till kökets färger. Varje sats är annorlunda, säger Natalie, vilket ger väggen extra karaktär. (Hon nämner Heath Ceramics i samma andetag, vilket skulle vara ett lämpligt alternativ, eller så kan du testa att måla och försegla äkta tegelstenar till en liknande effekt.)

Foto: Amy Bartlam

"Huset var ljust och kändes väldigt positivt", säger David. "Framför allt är ljuset det som gjorde det för mig."

Medan hemmets ursprungliga fotavtryck fortfarande var intakt var det ursprungliga köket inte (en "uppdatering" från 1980-talet) och golven behövde lite arbete. David och Jill ville att köket, vardagsrummet och matplatsen skulle hänvisa till mitten av århundradet utan att gå för tidskapsel. Med fantastiska funktioner att arbeta med - en härlig öppen spis, fönstren från golv till tak och takbjälkar - tog de med sig designern Natalie Myers från Fanérdesigner att sammanföra allt på ett sammanhängande sätt.

Innan: En överbelastning av vit färg tappade energin i vardagsrummet.

Efter: David och Jill bestämde sig för att betona ett ljusvitt tak och golv och måla balkarna mörkgrå. "Jag ville att bjälkarna som stöder taket skulle göra ett uttalande igen", förklarar David. Väggarna, täckta med målade träpaneler när de började, ersattes med omålat trä - blekare än ek, säger han, så det skulle inte bli förtryckande mörkt. De anpassade väggpanelerna i röd ek har en vertikal korn på brädans framsida, vilket är kännetecknande för klyvskuren trä. Det var en arbetskrävande process för entreprenörerna och Natalie, där de plockade ut varje plåt för sig så att de kunde rada upp spåren till takbjälkarna. Men slutresultatet gjorde allt värt det. Den smöriga, naturliga ytan? "Jag vill slicka det", säger Natalie.

Foto: Amy Bartlam

Efter: Davids favoritdel av det uppdaterade utrymmet är eldstaden och öppen spis, som också är täckt av clé-plattor, den här gången avfyrat i en vacker blå. "På vintern kommer elden att brinna när solen går ner genom vardagsrummet i vardagsrummet", säger han. ”På sommaren är det hela vardagsrummet och köket, fullt av ljus med dörrarna öppna till uteplatsen och korsbrisen som fläktar oss. ” Det var också viktigt för paret att huset känns mysigt men inte känns rörig. ”Vi har några stycken vi älskar” - den väggmonterade Knoll credenza (med en Bang och Olufsen-tv ovanpå), Finn Juhl-stolarna - "blandat med mer moderna föremål som en soffa från B&B Italia", förklarar David.

© Amy Bartlam

Natalie säger att David, en fotograf, och Jill, en konstnär, kom förberedd in i processen - mycket förberedd. Han hade konsulterat massor av tidningar och tillsammans hade de valt färger och designelement som de ville ha. De hade också sett exempel på hur denna typ av mid-century efter- och strålning hade renoverats dåligt och inte ville göra dessa misstag. Den här typen av beredskap från klientens sida, till och med att bara göra det minsta möjliga och välja ambitionella bilder, är en sken för en designer, säger Natalie. "Det kan till och med vara sovrumsbilder för ett kök!"

Innan: Så finicky var det epoxigolv för att få rätt att de var tvungna att göra om dem fem gånger, vilket gör det osannolikt att Natalie kommer att installera dem någonsin igen.

Efter: De härliga färdiga köksfönstren halvhandgjorda skåpdörrar av mahogny installerade på IKEA skåpramar. "Jill gjorde de [färg] valen, alla med dämpade, dammiga nyanser", säger David om den livfulla färgblockeringen som de bestämde sig för att lägga till på utvalda dörrar. Natalie var extatisk över hur många färger - fem - paret ville använda. "Jag kan inte föreställa mig att någon annan klient skulle låta mig göra det", säger hon och tillskriver dem idén att använda några av dessa färger på andra dörrar i hela hemmet.

Foto: Amy Bartlam

Efter: Det nyligen öppna formatet i köket gör att det känns friskt, modernt och anslutet - en liten uppsättning exponerade hyllor på ön vetter mot vardagsrummet och ger multifunktionell förvaring.

Foto: Amy Bartlam

Med hjälp av anteckningar från naturen såväl som hemmets stamtavla är resultatet en jordnär och modig tolkning av midcentury-design - "mer Laurel Canyon än Pacific Palisades", som Natalie uttrycker det. Blandning med hög och låg design: IKEA-skåp med skräddarsydda dörrar; anpassad röd ek, klyvskurna väggpaneler; kakel från clé; epoxigolv; och keramiska hängsmycken beställda av konstnären Heather Rosenman. "Vi visste att rätt val av färska material och rätt val av färger och kakel skulle räcka för att huset ska kännas nytt igen", säger David.

Före: En eftertanke-liknande matsal.

Efter: Eftersom Jill var gravid under renoveringen informerade deras växande familj också om att huset inte borde vara orörligt när det var klart. "Jag tycker att det är viktigt att låta den ursprungliga arkitekturen tala - den har en röst och bör inte täckas över eller göras till något som den inte kan vara", säger David. ”Men jag ville inte heller att det skulle vara ett museum. Detta är ett familjehus att bo i. ”

Foto: Amy Bartlam

Efter: Hemmets trädhusvibbar kommer igenom i ett hörn med alla fönster - men fönstren är mer användbara än bara för att titta ut på havet. Det behövs ingen AC i hemmet med alla tre fönsteruppsättningar öppna (och L.A.: s klimat gör sin grej). Alla skjutdörrar och lamellfönster är original, säger David, och de skapar ett sömlöst luftflöde ut till sidogården. Luftade fönster är ett utmärkt alternativ i en miljö som Los Angeles: Horisontella lameller kan vinklas för att släppa in ljus och luft men hålla ut regn eller direkt solsken.

Foto: Amy Bartlam
instagram story viewer