Denna lägenhet före den gamla kanalen New York New School

Det var byggnaden - före kriget, bara några steg från Brooklyn's Prospect Park - som fångade Dina Huffers hjärta från början. "Jag kom ursprungligen till ett öppet hus för att se en annan enhet här och blev kär," säger hon. "Det var så charmigt, med en antik hiss och massor av utsmyckade marmormosaiker." Medan utrymmet hon skulle se slutligen såld till en annan köpare, en nästan identisk lägenhet i byggnaden dök upp på marknaden månader senare och Dina hoppade på möjligheten att köpa den. Det enda problemet: Det 1 200 kvadratmeter stora utrymmet innehöll en begränsning layoutoch saknade den unika karaktären som hade dragit henne till byggnaden i första hand.

FÖRE: De tidigare vardagsrummen och matsalen skulle behöva förstoras och kombineras för att förbättra lägenhetens flöde.

"Jag var rädd för att renovera efter alla skräckhistorier du hör", säger hon. ”Men jag har alltid varit passionerad av design, och ju mer jag tänkte på det, desto mer upphetsad blev jag. Det slutade med att jag rippade ut bokstavligen allt. ” Dina anställde

Kevin Greenbergfrån Brooklyn-baserade designföretag Utforskning av rymden, för att hjälpa till att förverkliga hennes vision. Före renoveringen var lägenheten bleknad och trött, säger han. "Det kändes mindre än vad det behövde utan att känna sig intimt."

EFTER: "Vi ville vara känsliga för stadsdelens historiska detaljer och karaktär, och även för byggnaden", säger Kevin. Bland de mest effektfulla förändringarna i utrymmet: inbyggda bokhyllor och tillägget av tre graciösa bågar, som designern kallar lägenhetens "huvudsakliga animeringskraft."

Designern fokuserade på att förenkla hemmets layout genom att justera proportionerna i vissa rum: Ett av enhetens två sovrum har minskats till förmån för en bredare entré; matsal och vardagsrum kombinerades för att bilda ett större utrymme. Dessutom installerades tre eleganta bågar för att uppmuntra en känsla av symmetri och en finjusterad materialpalett valdes för att hyra klassiska stadslägenheter.

Förvaringen flyttades till ena sidan av köket så att den andra sidan kunde förbli luftig.

"Vi ville att det skulle kännas dämpat men ändå lyxigt", säger Kevin och pekar på hemmets rena vita väggar, dämpad grå ekgolv, och Calacatta Paonazzo marmor spis. "Målet var att klä utrymmet på ett vackert, tidlöst sätt som oser New York."

Dina, en designentusiast, var en praktisk deltagare under hela renoveringsprocessen. För eldstaden "Jag visste att jag ville ha en sten med riktigt starka vener", säger hon om den anpassade Calacatta Paonazzo-surround. (Roligt faktum: Konstverket ovan, en triptych av Jason Trotter, byggdes in i ett omslag som döljer en TV.)

För Dina, som delar den färdiga lägenheten med sin man och katt, är projektet inslaget med nary en skräckhistoria att rapportera. Även detaljer som en gång verkade överflödiga visade sig vara värda ansträngningen och kostnaden. "Det som alla kommenterar är allt vi tänkte ta bort från vår budget: eldstaden, bågarna, vår vägg med bokhyllor", säger hon. "Jag är glad att vi gjorde allt, även om vi inte behövde det."

Se mer av det renoverade hemmet:

Teamet valde smal, delikat inredning och inventarier, och bestämde sig för en Vattenverk fåfänga set (med samma marmor som används på eldstaden), samt anpassade lampor från Allied Maker. Även om hon en gång fruktade tanken på att renovera hittade Dina en allierad i sin entreprenör Steven Kaloz från FRÅGA. Företag som höll projektet på rätt spår.

I vardagsrummet finns en rad olika texturer och former. En gjuten pappersvägg som hänger av konstnären Cheung Yee är placerad över en cushy Croft House soffa; en vinkel Lindsey Adelman ljusarmatur står i kontrast till de rundare silhuetterna i den angränsande matsalen.

En sfärisk Anordning ljusarmatur hänger över matbordet. "Jag visste från början att den här fixturen behövde vara ett uttalande, något som kunde spela av geometrin som introducerades genom bågarna", säger Kevin.

instagram story viewer