Det här Melbourne-designarens hem har allt, från pastellplattor till så många fönster

För Dan Gayfer var det inte kärlek vid första anblicken. I själva verket var det ensidiga Edwardian-hemmet ödet att bli hans inte ens hans första val. "Vi hade bokstavligen varit budgivare på ett hus runt hörnet", säger Dan, som nu delar utrymmet med fru Leah Hyland, dotter Clementine och hunden Barbara. "Det här huset hade en öppen inspektion tillfälligt strax efter auktionen." Trots sina särdrag (kvitton nästan hundra år gamla hittades under golvbrädorna) och storleksbegränsningar (det smala partiet är bara 16 meter brett), Melbourne-bostaden vann över sina framtida invånare med sin rena potential.

Husets ödmjuka historia glöms inte bort: dess ursprungliga fasad hälsar besökare när de närmar sig från gatan. (De två främre rummen och mycket av tegelverket kvarstår också.)

Foto: Martina Gemmola

En nästan fullständig rivning skulle ge en tom duk i sex månader av noggrant genomtänkt design, med fokus på att maximera varje hörn, vinkel och elegant, elegant hörn. Lyckligtvis är Dan en expert på just det: Den samordnade grundaren av

en designstudio lanserades 2011, hans affärscentra är att gifta sig med maximal funktionalitet med uppfinningsrik design, skräddarsydd efter varje kunds behov och behov. När det gäller hans eget hem innebar detta mycket naturligt ljus; luftiga utomhusbostadsområden; och en mängd lekfulla, inbyggda detaljer som är avsedda att inspirera till konversation och anslutning (tänk strategiskt placerade bänkar, trappsteg, avsatser och andra ytor). Det innebar också att man började (nästan) från grunden med tillägg av en andra våning, nytt kök, vardagsrum, matsal, badrum och mer. Läs vidare för att lära dig hur designern förvandlade detta smala utrymme till en ljus, luftig oas som överskrider dess kvadratmeter.

Skapa kontinuitet med färg

Ett mjukt och dämpat färgschema med smidiga gråtoner, pastellrosa och molnliknande blues gör att hemmet känns friskt och snyggt.

Vissa nyanser och former gör upprepade framträdanden i hela hemmet: Liknande varianter av blått, för används till exempel på den bakåtvända kaklade utsidan, matsalens belysningsarmaturer och detta badrum.

Foto: Martina Gemmola

Samma svart injekteringsbruk och fyrkantiga plattor används i badrummen (och på andra håll), även när färgpaletter skiljer sig åt.

Foto: Martina Gemmola

Samma rosa finns i badrummet och på takterrassen, överbryggar inomhus och ute. Här går inte lite av det till spillo: En planter på terrassen, avslöjar Dan, fungerar också som ett kylskåp och håller alltid en uppsättning kalla drycker redo.

Foto: Martina Gemmola

Använd varje sista tum

I Gayfer-Hyland-hemmet är det inbyggda lagringsutrymmet elegant, effektivt och mycket smart - varje tum räknas!

Tvättutrustning och ett urval av viner ligger bekvämt under trappan.

Foto: Martina Gemmola

Genom hela utrymmet rymmer snygga inbyggda skåp och hyllor böcker, inramade fotografier, krukväxter och mer. "Inget av detta utrymme är underutnyttjat", säger Dan.

Foto: Martina Gemmola

Det är inte förvånande att det finns övertygade detaljer i design - ja, det här är läderdrag i köksskåpen.

Foto: Martina Gemmola

Inkorporera utomhus

Både översta och nedre våningen ger tillgång till utomhus, vilket ger kvadratmeter och en inomhus-utomhus känsla för hela hemmet.

På bottenvåningen öppnar stora glasdörrar till en anlagd trädgård. (Du skulle aldrig förvänta dig det från skalan på framsidan av huset.)

Foto: Martina Gemmola

Här sammanfogar återigen en kontinuitet av färger och texturer två zoner: utomhusunderhållningsområdet med familjens vardagsrum (och köket, bortom det).

Foto: Martina Gemmola

Låt ljuset komma in

När det gäller att få ett litet utrymme att känna sig öppet och tillmötesgående gör mycket ljus hela skillnaden.

För att fylla huset med sol lade Dan till flera anpassade takfönster, inklusive en uppsättning ovanför trappan och en annan i det egna badrummet.

Foto: Martina Gemmola

Uppfinningsrika fönster, som dessa i ett av badrummen, möjliggör en bris att passera genom - men inte dåligt väder.

Foto: Martina Gemmola

Tillåter ytterligare ljusstyrka: de ovannämnda glasdörrarna och strukturens lyxigt höga tak, som hjälper till att sprida naturligt ljus.

Foto: Martina Gemmola
instagram story viewer