Sir Evelyn och Lady de Rothschild's House on Martha's Vineyard

Martha's Vineyard sommarhus av Lynn Forester de Rothschild och hennes man, Sir Evelyn, framkallar karaktären av ett gammalt hus som utvidgas över generationer

Denna artikel publicerades ursprungligen i juni 2015-utgåvan av Architectural Digest.

För två århundraden sedan byggde jordbrukare på 15 hektar tunnland med utsikt över Marthas Vineyard södra strand en enkel stuga, en ladugård och en stenspis för mjölk och ost. Flera decennier senare, på 1870-talet, när ön började utveckla en sommarkoloni, köptes gården av medlemmar i familjen Rothschild, den stora europeiska bankdynastin. Under de påföljande decennierna gjorde de en mängd förändringar och tillägg till fastigheten, avsevärt utvidga huset, omvandla den intilliggande ladan till ett stort gemensamt rum, och uppförande av en serie nya strukturer - som alla förenades för att göra det vandrande bostad som nu fungerar som ett fritidshus för Lynn Forester de Rothschild och hennes man, Sir Evelyn.

Det är naturligtvis den typ av historia som är bekant på Marthas Vineyard. Förutom i det här fallet är det faktiskt en lekfull fabrikation, utformad som självförtroendet bakom ett nytt hus som passar parets rymdbehov samtidigt som de är känsliga för öns arkitektoniska traditioner. ”En mycket smart fiktion” är hur Lady de Rothschild, en entreprenör som tillsammans med sin man driver det privata värdepappersföretaget E. L. Rothschild, beskriver den detaljerade historien.

Berättelsen var uppfinningen av New York City-baserade arkitekten Hugh Weisman, en långvarig Vineyard sommarboende som Rothschilds anställde för ett antal år sedan för att skapa ett hus på ön, som har varit deras sommarresa i nästan två årtionden. I stället för att utforma en enda stor byggnad såg arkitekten ett hus som verkade ha expanderat organiskt över tiden. Den fantasifulla bakgrundshistoria hjälpte både Weisman och Manhattan-dekoratören Mark Cunningham, som togs in för att övervaka interiörer, låna en känsla av äkthet till hemmet, som - även om det är riktigt stort - lyckas smälta blygsamt in i landskap. ”Du ser inte riktigt huset från stranden eller vägen. Det är stort men diskret, säger Lynn. "Vi ville ha något rustikt, mysigt, opretentiöst."


  • Entrén.
  • Lynn Forester de Rothschild
  • Allrummet.
1 / 13

Hälsning till besökare i entrén är en bronselefantskulptur ovanpå ett engelskt lantbord från 1800-talet från Yew Tree House Antiques; på väggen finns en serie Richard Diebenkorn-litografier.


Lynn konstaterar att hon och Sir Evelyn - som också äger hem i New York, London och Bedfordshire, England - är värd för familj och vänner på ön "hela sommaren lång." Deras utvidgade yngel inkluderar fem vuxna barn (från deras tidigare äktenskap), tre barnbarn och allas blandade partners och kompisar. Dessutom är de ivrig värdar och aktiva i politik (Lynn är en ivrig Hillary Clinton-anhängare), så huset behövde vara både rymliga och flexibla, lika bekväma för bara de två som för att underhålla en stor grupp.

I hela föreningen, som har separata gästkvarter och ett poolhus med gym, kan den historiska inblick ses i allt från varierande storlekar på bottenbrädorna (större i vardagsrummet, mindre i vad som tänktes som bondens stuga) till många återvunna material. De gamla timmerna som användes i stor utsträckning i vardagsrummet och köket räddades från gårdar i New England, medan de antika terrakottaplattorna som banade frukostområdet kommer från Italien. "Lynn insisterade på att materialen var gamla eller såg gamla ut och att saker inte skulle kännas konstgjorda", säger Weisman. Till och med namnet de gav platsen, Bagehot Backs, har ringen från en tidigare era. I själva verket är det en hyllning till Walter Bagehot, den legendariska redaktören för Ekonomen—Som delvis ägs av Rothschilds — och till ett område som kallas Backs vid Cambridge's Trinity College, där Sir Evelyn studerade.

När det gäller inredningen installerade Cunningham en blandning av inredning som förmedlar både värme och Yankee-återhållsamhet - allt i perfekt harmoni med husets rustika natur. Det är den typ av noggrant samordnade array Cunningham behärskade under sina år som arbetade med butiksdesign hos Ralph Lauren. "Det var min styvdotter som föreslog att vi skulle tro att Ralph Lauren var hemtrevlig och avslappnad", påminner Lynn.

I de underhållande utrymmena, rikt polerade antikviteter, såsom vardagsrummet sällsynta stege-ryggstol eller frukostområdets lata Susan bord, mingla med skräddarsydda bitar klädda i sommarskuggor av vete och blått, med stänk av grönt - färger som råder i hela hus. (Ett slående undantag från denna jordiska palett är ett pulverrum där en specialgjord karmosinröd ram som kantar väggarna är infälld med omslag från The Ekonom.) Interiörens övergripande känsla - som återupplivas av ett litet urval av samtida konstverk av Richard Diebenkorn, Callum Innes och Ellsworth Kelly - är på samma gång traditionella och moderna, eller enligt Cunningham, "som Martha's Vineyard men utan att vara för bokstavlig."

Denna kvalitet går vidare till de privata kvarteren, där ett av de två sovrummen har en lugn Kelly-litografi med utsikt över en affisch av nästan Shakerlike enkelhet, med en antik filtstativ och papillmugg-ugglok som fungerar som distinkta accenter. Det är ett signatur Cunningham-ögonblick - avslappnad men ändå lugnt vacker och, som poeten Jorie Graham, en vän till Rothschilds, som en gång beskrev huset, ”demokratiskt”. Med en liten d skämtar Lynn och tillägger: ”Mark såg till alla utrymmen var speciella. Jag skulle aldrig göra ett hus utan honom eller Hugh igen. ”

Landskapsarkitekt Kris Horiuchi från Falmouth, Massachusetts, företaget Horiuchi Solien övervakade grunderna. På baksidan av huset, bortom en vidsträckt gräsmatta som används för familjefotbollsspel, skapade hon en härlig - och gripande - äng på fem hektar. av inhemska blommor till ära för den sena vetenskapsmannen Miriam Rothschild, en kusin till Sir Evelyn och en tidig ledare för vildblomman rörelse. Och runt husets omkrets planterade Horiuchi ormbunkar och huckleberry-buskar, inklusive många som var original på platsen men som tillfälligt hade tagits bort under byggandet. Inramning av allt är skrubben som länge har definierat denna terräng. "När du svänger ner på vår väg har du en tio minuters bilresa genom de vackra ekarna, med solljuset strömmar igenom", säger Lynn. "Du kan inte låta bli att komma hit lycklig."

Relaterad:Se fler kändishem i AD

instagram story viewer