Gå in i denna inbjudande Hollywood Escape

AD100-företagen Marmol Radziner och Studio Shamshiri designar ett animerat, ljust hem som återspeglar ägarnas glada anda

Pamela Shamshiri, designchef för AD100-företaget Studio Shamshiri, vill att du ska veta en sak om det kreativa Hollywood-paret som beställde det här förtrollade grundhemmet i Los Angeles. "De är glada människor", insisterar hon. ”Jag vet inte hur jag annars ska uttrycka det. De utstrålar bara glädje och positivitet. ” Arkitekt Ron Radziner, designpartner på AD100-företaget Marmol Radziner, sekunderar begreppet. ”Dessa kunder är otroligt snälla och generösa människor, glada människor, och de ville att vi skulle skapa ett hus som de själva - a välkomnande utrymme med noll pretention, där de kan underhålla vänner och familj eller helt enkelt njuta av varandras sällskap, säger han säger.

Bonhomous kunder är alltid en välsignelse, särskilt eftersom de flesta designers är alltför bekanta med utmaningarna med att arbeta med människor som, ska vi säga, mindre glada. En annan godsend för designproffs är en spektakulär plats som detta projekt hade i spader. Inbäddat i en privat urban kanjon, fastigheten - bestående av ett huvudhus och två oberoende kontor / pensionatpaviljonger - känns välsignat bort från den omgivande staden, som om det fanns i vissa avlägsen vildmark.

"Vi ville ha ett hus som kände sig organiskt i det skogiga landskapet men som fortfarande representerade de moderna och samtida designelement som vi gillar," förklarar husägarna. "Vi skapade en Pinterest-bräda som var en mil lång och full av bilder av rum med jättefönster, rustikt trä, betong, industriella detaljer och stora, inbjudande, öppna ytor."

Marmol Radziner- och Shamshiri-lagen gav dem just det och levererade ett skarpt detaljerat, modernistiskt hus inslaget i bränd vedträskydd, med ett zinktak med stående söm och strategiska höjder konstruerade av sprängbetong blockera. ”Huset sträcker sig ut för att engagera omgivningen. Vi skräddarsydde takfoten och överhängen för att rymma de infödda sycamorerna och ekarna och designade huset med massiva fönsterväggar och takfönster. Överallt du tittar vinkar naturen, konstaterar Radziner.

I lite arkitektonisk chiaroscuro antyder lätta träfönsterramar på utsidan av huset materialet interiörens sammansättning, där det robusta, mörka lövträet förenas av tak och golv i mer raffinerad Dinesen ek. ”Vi ville ändå ta in det förkolnade trävedet eftersom vi trodde att kundernas konstsamling, som är mycket aktiv och full av levande färger, skulle visa sig bäst mot en mörk bakgrund. Det är mycket tystare än att visa konsten på typiska vita galleriväggar. Det svarta lövträet grundar det verkligen, säger Shamshiri.

Kärnan i hemmet är det höga vardagsrummet, som exemplifierar atmosfären av komfort och mysighet med en generös hjälp av groovy. Shamshiri utrustade utrymmet med plysch, överskalade svängstolar, ett BDDW levande kant-cocktailbord med en integrerad skiva spelare, en Campana Brothers Favela-stol och en meshuggeneh Bless inomhushängmatta som ser ut och känns som om den var gjord av vävt puffigt jackor.

En sida av vardagsrummet öppnar sig mot den gemensamma halvan av köket för att underhålla och umgås. En vägg av metallramat glas delar uppenbarligen en solid volym skåp för att skilja det offentliga köket från skafferiet som speglar det. En smyckeskrin med fina svanssvanssnickare, skafferiet inlämnar naturligt ljus från klippfönster som ytterligare belyser det solfyllda vardagsrummet.

BDDW avföring drar upp till en blåstenad toppad ö med Vattenverk inredning i köket.

Stephen Kent Johnson

Hela övervåningen i det 4 000 kvadratmeter stora huset ges till parets sovrumssvit. ”Själva sovrummet är ganska blygsamt i storlek, men det skjuts upp mot glaset, så du känner att du är helt uppslukad i träden. Utrymmet expanderar in i landskapet, konstaterar Radziner. I badrummet, där ekskåpet ekar köksdetaljens snickeridetaljer, lägger ett uppvärmt kiselgolv lite pedallyx (dvs fotmassage) till den stora visuella skönheten.


  • Bilden kan innehålla stugor Husbyggnad utomhus Trädväxt Naturskydd Landsbygd och landsbygd
  • Bilden kan innehålla byggnader och bostäder inomhus
  • Bilden kan innehålla inredning och inomhus
1 / 13

Stephen Kent Johnson

Huset är insvept i bränt rödved av Delta Millworks.

Den större av de två kontorspaviljongerna är en tvåvånings takkonstruktion där den övre nivån är individuellt ledad med zinkspår, medan den infällda nedre nivån är konstruerad av betong blockera. Det andra kontoret, helt klädd i zink, är en rektangulär låda med en enorm lutningsbalansdörr. Shamshiri klädde båda utrymmena i samma anda som hon applicerade på huvudhuset, där det var varmt, modernt möbler - särskilt ett matbord och stolar från Mira Nakashima - förenas med ett medföljande samtida skapelser. ”Kunderna kom på idén att stödja unga artister. Vi kunde beställa riktigt speciella saker, som Giancarlo Valle pergament och brons hänge ovanför matbordet. Det gör rummet, säger designern och citerar ytterligare bidrag från Chris Wolston, Max Lamb och DABSMYLA, fru-och-man-konstnärsduon som målade en drömmande väggmålning i ett litet pulver rum.

”Att bygga ett hus från grunden gjorde det möjligt för oss att tänka på vilken typ av hem som verkligen passar vår livsstil”, avslutar husägare. ”Den är full av möbler som är bekväma och avkopplande, konst som gör oss glada och stora fönster som vi nästan aldrig nära och får oss att känna att vi bor mitt i en skog. ” Vem kunde be om vad som helst Mer?


  • Gå in i denna inbjudande Hollywood Escape
  • Gå in i denna inbjudande Hollywood Escape
  • Bilden kan innehålla möbler stolbord vardagsrum inomhus och soffbord
1 / 16

Orgy soffbord 02

av Chris Wolston

Framtiden perfekt

Shoppa nu

instagram story viewer