Detta klassiska Greenwich Village Townhouse har modern inredning

På ett historiskt radhus i New Yorks Greenwich Village, Steven Harris Architects och Fox-Nahem fortsätter där Paul Rudolph slutade

Från gatan skulle du tro att det var det viktigaste Greenwich Village-radhuset - allt rött tegel och grekiska väckarkänslor. Men bakom den klassiska fasaden ligger en rest av diskotekens bravado. Renoverad av Paul Rudolph i slutet av 1970-talet utvecklas hemmet som en experimentell sekvens av utrymmen, med ett vardagsrum med dubbla höjder som vetter mot trädgården genom en skulpturell fönstervägg och cantilevered trellis. "Det finns denna ovanliga spänning mellan fram och bak", konstaterar arkitekten Steven Harris, vars företag nyligen uppdaterade huset i samarbete med designern Joe Nahem.

När de nuvarande ägarna, Paul och Erin Pariser, köpte fastigheten för fyra år sedan, behövde den lite hjälp. (”Platsen var en fullständig röra”, säger Erin och lägger inte alltför fin poäng på saker.) Från vad alla kunde dela tillsammans hade Rudolfs ursprungliga plan spårats av skilsmässa mellan hans klienter och den efterföljande åtstramningen av handväskan strängar. Som ett resultat lämnades främre rum orörda och behöll sin karaktär från 1800-talet. Trellisen utfördes under tiden i timmer två gånger fyra snarare än Rudolfs älskade brons. "Det var uppenbart att träet var tänkt att vara metall", säger Harris, som konsulterade samtidiga Rudolph-projekt, bland dem den avlidna arkitektens egen bostad i Beekman Place.

I byns radhus hade det som Rudolph slutfört förfallit. Trellisen böjde sig, trappan var på väg att kollapsa och fönsterväggen hade sjunkit och orsakat packningar att gå sönder och glaspaneler dimma. Inredningen var emellertid olyckligt daterad - för att inte säga något om taket, som hade blivit en labyrint av HVAC-utrustning. Men om du kunde se förbi kaoset, återkallade fortfarande energin i Rudolfs plan. "Det tog några djärva visionärer att köpa detta hus", säger Harris om parisarna. "Tillsammans började vi avslöja Rudolfs avsikter." Tillägger Nahem, "Hans renovering var ett så coolt experiment."


  • Bilden kan innehålla City Town Urban Building High Rise Apartment Building Heminredning och bostäder
  • Bilden kan innehålla räcke och räcke
  • Bilden kan innehålla Flagstone Banister Handrail Porch Garden Outdoors Arbor and Patio
1 / 4

Den restaurerade 1800-talsfasaden.


För designteamet presenterade projektet en intressant fallstudie inom bevarande, modernistiska underverk är sällsynta i Greenwich Village Historic District. "Frågan för landmärkekommissionen var, är den försämrade fasaden, som inte skulle vara tillåten idag, viktig att behålla?" förklarar John Woell, partnern på Steven Harris arkitekter som fungerade som projektarkitekt. "Vi arbetade med dem för att säga," Ja, det är det, så låt oss hitta ett sätt att respektera det som finns men erkänna också att det faller sönder. "

Som en del av en totalrenovering skapades den bakre fasaden i brons, med en gångväg i glas som läggs till spalten för att forma det från ett funktionslöst element till en balkong. Ett tillägg på taket var tillåtet under förutsättning att det visuellt skiljer sig från Rudolfs arbete - en prestation som uppnåtts tack vare ett subtilt bakslag och användningen av bronsfönster inspirerade av liknande på Rudolphs Yale Art and Architecture Byggnad. Den yttre gatan och entrén, däremot, återställdes för att framhäva deras historiska karaktär.

"Det som är så speciellt med det här huset, så som det var och hur det är nu, är komplexiteten i det - kaskad av utrymmen, alla dessa lager", konstaterar Woell. "Det är ingen tvekan om att Rudolph var en riktig konstnär, någon styrd av en stark inre vision." Som Harris tillägger och reflekterar över trellis: ”På vilken praktisk eller ekonomisk nivå som helst är det absurt, mycket retoriskt gest. Men det är en av de stora glädjen i detta hus. ”

instagram story viewer