Ron Radziner's California Home fungerar i perfekt harmoni med sina omgivningar

Arkitekt Ron Radziner designar sitt eget familjehem som en sammansättning av långa, magra volymer som skiftar och öppnas som svar på sin trädbevuxna plats i Los Angeles

Man kan med rimlighet förvänta sig att en arkitektens eget hus skulle göra ett uttalande, och på grund av detta hemmet det Ron Radziner designad för sig själv, hans fru, grafik- och smyckedesignern Robin Cottle och deras barn, Asher och Lexi, besviker inte. Beläget på ett trädbevuxet paket i Los Angeles Mandeville Canyon, förklarar strukturen sina principer sotto voce: enkelhet i linjen, formens ekonomi, tydligheten i materialen, harmonin med naturen. Det är ett meddelande som är bekant för alla som har följt arbetet med Marmol Radziner, design- / byggföretaget Radziner grundat med Leo Marmol 1989, som är känt för både stellar restaureringar av viktiga modernistiska hus och fin detaljerade samtida skapelser.

”Partiet för varje arkitektonisk design dikteras av webbplatsen. Ja, Robin och jag diskuterade de rum vi behövde, hur vi vill bo och så vidare. Men formen på huset utvecklades från de grundläggande övervägandena om hur det sitter på marken och hur det omfamnar träden och utsikten, säger Radziner.

När det gäller familjens nya hem är den plats som Radziner och Cottle valt tydligt annorlunda än de relativt urbana partierna de har bebott tidigare. ”Vi bodde i Venedig [Kalifornien] i nästan 25 år, och uppriktigt sagt älskade vi det. Vi kunde cykla till de flesta platser. Men pendlingen till Asher och Lexis skola var alldeles för lång och ansträngande, ”förklarar Cottle och upprepar den välbekanta klagan från många trafiktorterade Angelenos. ”Canyon-livet är definitivt en förändring. Det känns som att bo i en park, tillägger hon.

Sycamore träd utspridda över fastigheten sätter tonen för den bucolic upplevelsen. ”Att sätta in huset på platsen var som att räkna ut ett pussel. Jag designade huset som en serie skjutplan och rektangulära volymer som stannar och börjar rymma träden, konstaterar Radziner. ”Jag bestämde mig också för att utforska idén att göra ett hus med bara mörka material. Jag har fått nog av skarpa vita väggar för tillfället. ”

Paletten innehåller smala, handgjorda tegelstenar, importerade från Danmark, i en mörkgrå färg; deras små brister ger materialet en organisk kant som känns lämplig för platsen. Medan tegelväggarna förankrar huset mot jorden på marknivå, verkar den övre våningen - en spänd, rektangulär sammansättning av zinkpaneler och glasväggar - flyta. Inre väggar är olika klädda i pysslad klyvsågad ek och en lite grusig gips som får en sammetslen gjutning när den fångar ljuset. ”Jag älskar upplevelsen att flytta från relativt mörka utrymmen till rum översvämmade med ljus. Inträdet är till exempel lite klostret, men då dyker du ut i den ljusa öppenheten i vardagsrummet / matsalen / köket. Plötsligt är allt träd och ljus, säger Radziner.


  • Familjerummet.
  • Köksön.
  • Familjerummet.
1 / 7
Solljus strömmar in i det stora rummet; Tony Lewis teckning; på anpassad credenza, vas av Adam Silverman och vintage mexikansk skulptur.

Massiva glidreglage ansluter den voluminösa bottenvåningen till ett utomhusdäck och en pool i en typiskt L.A.-inifrån och ut-gest. Radziner behöll den försiktiga lutningen av topografin och höjde poolen tre meter från marken, vilket återigen gav intrycket av en struktur som svävade över jorden. En fristående tegelvägg med en öppen spis definierar kanten på det yttre rummet.

”Det känns som att vi tillbringar lika mycket tid ute som inomhus. Det är varmare här än i Venedig, så det hjälper ”, säger Cottle och hänvisar återigen till den älskade kustsamhället som hon och Radziner övergav för tidens, trafikens och förnuftens skull. På frågan om de planerar att återvända till Venedig när Asher och Lexi är på college, gör paret demur. "Vi funderar definitivt på det," erbjuder Radziner. ”Men vi älskar det här... tills vidare."

instagram story viewer