Denna renovering tar en fransk lägenhet från 70-talets anda till modern minimalism

Projektets plats och tid, liksom ägarens kärlek till Japan, inspirerade designen av detta hem nära Paris

Beläget i den lugna, lilla staden Asnières-sur-Seine, bara några kilometer från centrala Paris, hade denna 807 kvadratmeter lägenhet med två sovrum ursprungligen en 70-talets estetik. För att se för sig hur det skulle se ut efter en makeover krävdes en hög dos fantasi.

”Jag hade letat efter en ny plats i ungefär ett år när jag såg fastighetsannonsen för detta lägenhet ”, minns den 40-åriga ägaren Hélène, som arbetar på mode och bor här med henne 11-årig son. ”Jag planerade besöket nästa dag och gillade platsen. Det var väldigt annorlunda än vad det är nu: Det var fyllt med möbler och hade matta på golvet, men jag älskade verkligen den mjuka och tysta atmosfären. ”

EFTER: I matsalen, & Tradition stolar omger bordet efter mått av Heju med en Atelier Areti taklampa ovanför det. A Ettore Sottsass bordslampa sitter på USM-hyllor.

De franska unga inredningsarkitekterna bakom Heju, Hélène Pinaud och Julien Schwartzmann, hade omedelbart en bra kontakt med ägaren. Så snart de upptäckte utrymmet visste de att de kunde skapa en mycket ren atmosfär - en avvikelse från de gamla Haussmann-lägenheterna som de brukar arbeta med. "Vår klient gillade funktionerna i den befintliga planlösningen, så vi ändrade nästan ingenting åt det", säger duon. "Denna idé stämde överens med det minimala projekt som påverkades av 70- och 80-talet som vi ville utforma."

En av de största utmaningarna interiörarkitekter möttes under sexmånadersprojektet var att ge viss personlighet till en standardlägenhet. ”I det huvudsakliga bostadsutrymmet var vi tvungna att hitta ett sätt att samla flera funktioner i samma rum utan att bryta känslan av volym, så vi skapade en ”stor levande vägg” med valv som definierar entrén, ett kontor och ett bibliotek med en stängd förvaring under sig, ”de säga.

EFTER: En av de största förändringarna i hemmet var den välvda ”levande väggen” skapad av arkitekterna. Den gula Roly Poly stol av Faye Toogood lägger till en färg i vardagsrummet inredda med en Serax soffbord och vaser av AYTM och LRNCE.

"Jag gillar verkligen väggen i alkover, eftersom den ger karaktär och det ger en semesterstämning till lägenheten när fönstren är öppna mot balkongen", erkänner ägaren som njuter av den 129 kvadratmeter stora utomhusrum som erbjuder utsikt över de närliggande husens trädgårdar. "Att äta middag ute på sommaren är definitivt ett stort plus."

Naturliga material användes hela tiden. Till exempel skapar det vaxade betonggolvet enhet och flyt i hela lägenheten; träbjälkarna vid ingången och på matbordets ben är en hänvisning till Japan; björkfiner i vardagsrummet och valnöt i köket matchar 70-talets anda; och terrakottan i badrummet och poppeln i taket i sovrummen ger känslan av att vara i en stuga. "Vi ville skapa en lugn och avkopplande lägenhet som skulle ha en viss personlighet samtidigt", säger inredningsarkitekterna.

En & Tradition vägglampa placerades i det fridfulla badrummet, där naturliga material råder.

"Stilen är enkel men med några djärva val och raffinerade detaljer", säger ägaren. "Det är eklektiskt med en blandning av Medelhavet, japanska och skandinaviska influenser."

En Roly Poly-stol av Faye Toogood, en pall av Marie Michielssen för Serax och en Tahiti-lampa av Ettore Sottsass är några av de många överraskningar som finns i lägenheten. ”Jag älskar det ovala matbordet som designades av Heju och tillverkades i Portugal. Det är både robust och opretentiöst, säger husägaren Hélène. ”Konstverket ovanför soffan, som är tryckt på siden, designades för några år sedan av min vän Benjamin Rossignol, som är art director, så det är väldigt speciellt för mig.”

I entrén a Schneid upphängningslampa kombinerar med en skräddarsydd spegel.

Deras klient ville inte ha många färger i sitt hem, så teamet på Heju bestämde sig för att bara markera ingången - hjärtat av lägenheten - med en ljusgrön. De valde vintagefärger i köket, där påfågelblått kombineras med valnöt, för att hedra platsens själ.

"Jag känner mig trygg och i lugn här", säger ägaren. "Mitt hem är verkligen som en kokong av ljus och harmoni i en snabb miljö."

instagram story viewer