Midcentury och tropiska vibbar möts i detta Barcelona-hem

Inredningsarkitekten Noé Prades förvandlade denna lägenhet på 818 kvadratmeter helt för ett ungt konstnärligt par

Inbäddat i en modernistisk byggnad från 1900 - typiskt för arkitekturen i Barcelona—Denna lägenhet, när den först hittades, hade underbara detaljer men var i behov av en uppdatering. "Projektets ursprungliga status berättade redan för oss en historia", säger Noé Pradesinledde inredningsarkitekten att uppdatera utrymmet. ”Ljuset, som kom in genom vardagsrummet, var väldigt poetiskt. Vi visste att vi ville skapa samma känsla i resten av lägenheten, och det var vårt mål att kombinera den med färger och texturer. ”

Det amerikanska paret som äger utrymmet, två artister och ivrig resenärer, har ringt Barcelona hem i många år (10 för honom, 15 för henne). Som tonåring bodde en av ägarna i Miami, där hon påverkades av Art Deco-estetiken, en startpunkt för redesignen. Inredningsarkitekt Noé Prades (som designade sänggaveln) hjälpte till att deras drömmar blev verklighet. Bakgrunden är av Ananbô.

Detta uppnåddes genom att ändra layout och öppna utrymmet, som sprider sig över 818 kvadratmeter och består av två sovrum och två badrum. Köket öppnar upp mot matsalen och vardagsrummet med två stora fönster som ger tillgång till terrassen.

INNAN: Layouten ändrades fullständigt för att skapa ljusa och öppna utrymmen.

EFTER: I vardagsrummet, soffan och Pavilion AV5 lounge stolar (designad av Anderssen & Voll) av &Tradition sitta på en Benuta matta. TV-skåpet Arco är av Noé Prades Studio.

"Vi är inspirerade av naturen och vi skapar interiörer som för oss närmare den", säger Noé. Konceptet för detta projekt var inget undantag. Det speglar balansen i naturen och dess färger genom de olika rummen, med blått som en symbol för vatten och grönt som väcker flora och fauna, fyller varje utrymme med liv samtidigt som det ger en känsla av lugn och ro välbefinnande.

Noé lekte med material som trä och Venato marmor, och kombinerade dem med fräscha nyanser, midcentury-element och exotiska detaljer som Ananbô bakgrundsbilder med tropiska motiv. Böjda former ger femininitet, exemplifierat i Noé Prades Studio-designade bågformade dörrar i ek.

I matsalen, Coco stolar av Gubi omger Volà-bordet som designats av Noé Prades Studio med en Pholc-armatur hängande ovanför den.

Den tropiska tapeten av Ananbô kontraster med trädörrarna från Noé Prades Studio.

”Vi har förvandlat och anpassat lägenheten för att skapa en oas där du kan koppla från stadens liv och rörelse,” delar inredningsarkitekten. Ny snickeri och möbler var också en del av makeoveren, som alla baserades på idéerna om "ljus, färg och rytm" enligt Noé.

Badrummen är visuellt djärva fyllda med färg - blå i en (där en korgspegel lägger till konsistens) och rosa i den primära (där Noé designade två midcentury-inspirerade speglar med en vägglampa av Nuura mellan dem för att markera sina böjda hörn). Geometriska plattor pryder väggarna för ett dynamiskt, samtida och överraskande utseende.

 I det blå badrummet gjordes de geometriska plattorna för att mäta och kontrastera med den böjda spegeln Kave Home.

I det rosa badrummet är belysningen förbi Nuura, sänkorna är förbi Bathco, plattorna är skräddarsydda och speglarna designades av Noé Prades Studio.

Den sista delen av lägenheten rymmer det skräddarsydda köket dekorerat med gröna nyanser i kontrast till trädetaljer. Elegant och avslappnad på samma gång, rymden har Venatomarmor, ett material som används i vissa möbler i matsal (inklusive Volà-bordet designat av Noé Prades Studio) och vardagsrummet, vilket hjälper till att förena hela utrymmet.

INNAN: Genom omvandlingen av denna lägenhet skapades en terrass - tillgänglig från huvudbostadsområdet -.

EFTER: Noé Prades Studio designade alla möbler i köket, där hushållsapparaterna finns SMEG.

Den gröna färgen var en del av det ursprungliga köket och ett av de enda elementen som hölls från den tidigare iteration av hemmet.

"Atmosfären är fräsch utan att glömma värmen", säger Noé. "Vi strävade efter att utforma ett utrymme som skyddar invånarna med färger och former som hedrar naturen."

instagram story viewer