Detta spec hus konstruerades så bra, ägaren flyttade in

Designer Jesse DeSanti delar med sig av sina tips om att förvandla ett Technicolor-hem till en lugn tillflyktsort 

Varje renovering har en historia, men få kommer med plotvridningar som även designern inte kunde förutsäga. När Jesse DeSanti, ägare till Jette Creative, gick med på att gå med i teamet bakom denna omfattande ombyggnad i Venice Beach, Kalifornien, var de alla överens om att hemmet hade ett specifikt syfte. ”Projektet betraktades ursprungligen som ett spec hus och en förvaltningsfastighet”, säger hon. "Det skulle förhoppningsvis bli början på ett utvecklingsföretag för kunden och hans investerare."

FÖRE: Det ursprungliga hemmets exteriör var ungefär som dess interiör: full av roliga färger men också helt daterad. Det var planerat att vara ett spec hus, vilket Jesse normalt inte gör eftersom de byggs och designas innan de säljs till den framtida ägaren. "Det finns ett visst intresse och engagemang när personen kommer att bo i rymden", säger hon. "Utan det känner jag mig lite förlorad. Tack och lov hade detta projekt aldrig den bristen på personlighet. ”

Jesse träffade ägaren, Nick Valencia, genom projektentreprenören, och arbetet var redan på gång när hon undertecknade. Teamet föreställde sig en lugn adress, en som bestod av en neutral och mångsidig bakgrund där framtida ägare kunde införa sina egna personliga detaljer med alla färger de önskade. "Det fanns definitivt en sydamerikansk inspiration för huset som helhet", säger Jesse. "Det är lite tropiskt, raffinerat och organiskt, med mycket kontrast."

Denna enkla palett av svart, vitt och trä är långt ifrån vad hemmet brukade se ut. Nick köpte fastigheten för sitt läge, placerade några kvarter från stadens berömda Abbot Kinney Boulevard, och inte nödvändigtvis för dess utseende. Det beror på att hemmet var ett kalejdoskop av färger, fyllt med en regnbåge i varje rum och accentuerat med material som hade sett bättre dagar. Dess planlösning hjälpte inte heller, eftersom dess hakiga layout fick utrymmen att känna sig mer slutna än anslutna. Ändå såg Nick hemmet som en möjlighet för kvalitetsutveckling - det behövde en fullständig översyn först.

FÖRE: "Även om färgen var så glad var den inte så bra planerad och den var inaktuell", säger Jesse. "Det kändes lite kaotiskt."

EFTER: Vardagsrummet föreställdes i en neutral palett, vilket är långt ifrån vad det en gång var. Den har en egen bokhylla och en sektion från vägg till vägg - så det finns gott om plats för människor och saker.

"Det var designat på ett sätt som passar för återförsäljning, men med mer kärlek ser jag vanligtvis gå in i ett speciellt hem", säger Jesse. "Det var en av de saker som gjorde det här projektet spännande att ta sig an. Jag drogs till de idéer som han hade, och vi var trogen mot dessa idéer. ” Jesse och teamet arbetade med att designa och klä "öppna men ändå intima utrymmen" som kan vara multifunktionella för alla framtida ägare behövs. De installerade en bänk som flyter från vardagsrummet till matsalen och byggde en anpassad hyllenhet ovanför en sektion mellan vägg och vägg. Och i sovrummet är det plats för ett skrivbord som kan försvinna när den inte används.

Träbänken går hela väggens längd och ger förvaring, sittplatser och intresse över vardagsrummet och matsalen. "Trä ger så mycket värme och kan, beroende på hur det installeras, lägga till så mycket konsistens utan att känna sig överväldigande", säger hon. "Köket har en specialfaner av hickory, och golvet är ek med en specialfinish."

”Det renoverades på ett sätt så att det inte skulle behöva uppdateras med varje ny åkande. Det är inte så trendigt, men det är fortfarande intressant, fortsätter hon. ”Vi ville ha bitar som kändes” designade ”men som inte skulle förolämpa människor - och du skulle bli förvånad över vad som är stötande. Jag hör "Jag hatar guld vad som helst" eller "Jag hatar färgen rosa" eller "Grå är så deprimerande" eller till och med "Det tyget påminner mig om en våt hund" hela tiden. Du kan inte göra alla glada, men det är perfekt att uppnå en helt neutral palett där tillägg kan göras för en personlig touch. ” Som alla detaljer föll på plats, Nick gillade resultaten så mycket att han fattade ett överraskande beslut som blev den här renoveringsberättelsens plot twist: Han rörde sig i.

Det stora sovrummet använder återvunnet trä i taket ansluts till samma material som används i hemmets gemensamma utrymmen, men med en mörkare stämning. "Färgpaletten kom från att vilja skapa en lugn känsla mitt i en stad, men också att vädja till alla som vill bo i området", säger Jesse.

"När vi var färdiga bodde han på heltid i huset", säger Jesse. ”Varje projekt är så annorlunda, och det här var olikt många, men det är värt det med ett bra team. Nick och teamet har sedan gått vidare till andra projekt i området. ” Ser jag tillbaka, Jesse förstod varför detta spec hus var så speciellt: Det har en enkel attraktion, men det känns fortfarande intim.

"Kontrast gör att du kan lägga mycket intresse utan att hålla fast vid ett visst utseende", säger hon. Detta är verkligen sant i pulverrummet, där en lätt fåfänga av trä dyker upp mot svarta väggar.

För att undvika ett starkt modernt hem som känns som ett konstgalleri använde Jesse mycket varmt trä i alla rum. "Det största avskräckande för mig är ett hem som känns kallt", säger hon. ”Den allmänna befolkningen vill bara må bra hemma och trä lägger till en touch av det. Det är svårt att hitta samma typ av värme i ett annat material. ”

instagram story viewer