The Ultimate Tiny House Renovation, This Granny Pad brukade vara ett garage i bakgården

Detta lilla husrenoveringsprojekt började när det Seattle-baserade paret Ilga och Kyle Parmentier letade efter en plats för en åldrande familjemedlem att bo i sitt kvarter Maple Leaf. På grund av brist på billiga bostäder i Seattle var det inte möjligt att flytta till ett större hus i staden. Så Seattle-baserad Best Practice Architecture omvandlade det som en gång var ett bakgårdgarage till en 571 kvadratfot litet hus.

INNAN: Projektet började när Parmentiers inte kunde hitta lämpliga bostäder i sin stadsdel för sin mor. Med en växande familj hade de inte tillräckligt med utrymme i sitt hus för att tillgodose hennes behov och bibehålla den integritet som alla i familjen ville ha - men de hade ett garage som hade potential.

INNAN: Best Practice såg som konverterar kundens befintliga garage (tidigare använt som förvaring) som den perfekta lösningen. Teamet startade från det befintliga fotavtrycket och utökade utrymmet uppför gårdens sluttning.

Den yttre delen av Granny Pad, som den har kallats, är täckt av tät knut vertikalt cedervägg som är färgat svart för integritet och ett snyggt utseende. Inuti, anpassade plywoodpaneler och polerade

betong- värma upp den öppna layouten. Köket är placerat längs en vägg för att dra nytta av utsikten över bakgården.

EFTER: Poppen rosa på ytterdörren är en oväntad men rolig touch.

Foto: Sozinho Imagery

EFTER: Omvandlingens lilla fotavtryck är obemärkt i den noggranna utformningen och planen av utrymmet, vilket gör att det verkar mycket mer öppet och rymligt än det verkar utifrån.

EFTER: Den snäva knutens vertikala cederbeklädnad med svart fläck skapar en diskret utsida som känns fräsch och modern. Dessutom smälter den enkla taklinjen väl in i gårdens barrträd.

Foto: Sozinho Imagery

EFTER: Granny Pad lutar sig in i 6-fots naturliga kvalitet på gården och överbryggar höjden för att skapa volym inuti.

Foto: Sozinho Imagery

Det lilla huset, upplyst genom en rad takfönster från de sneda taken, består av ett vardagsrum, matsal och kök, ett sovrum och ett rymligt badrum. Det upphöjda utrymmet ovanför badrummet, som nås av en stege, kommer att användas som förvaring för tiden vara, men det kan lätt förvandlas till ett kontor eller sovloft, enligt Best Practice team. De betraktade också framtida användningar av utrymmet som en möjlig hyraenhet, studio, kontor eller annat inkomstgenererande projekt för familjen. Bostaden med lågt underhåll är ett bra exempel på hur man skapar nödvändigt utrymme.

Till skillnad från den snygga utsidan, insidan av DADU (fristående ytterligare bostadsenhet) är voluminöst och ljust, färdigt med plywoodpaneler och polerade betonggolv. Att utnyttja 571 kvadratmeter, en enkel folklig form och siktlinjer från ytterdörren till bakgården skapar en avslappnad rymlighet.

Foto: Sozinho Imagery

Granny Pad erbjuder en inblick i möjliga lösningar på bostadskostnadskrisen och ett alternativ för multigenerationell levande som människor kämpar för att hålla familjen på ett ställe, med den extra lyxen av privatlivet och rymden. Det är också en möjlighet för arkitekter och drömmare att komma på unika mönster.

instagram story viewer