Den här renoveringen i Los Angeles gör att du vill ha en konversationsgrop

"Allt jag äger är färgglatt, så jag behövde den neutrala bakgrunden för att stödja det", klargör Geraldine Chung.

Som grundare av LCD, en modebutik som främjar unga, framväxande designers, Geraldine Chung har ett dagligt liv fyllt med färg. För att balansera sina livliga kläder och konst såg hon att använda fridfulla, neutrala nyanser i ombyggnaden av sitt hus från 1953 i stadsdelen Mar Vista i LA. Även om den tidigare ägaren redan vänt inredningen med vanliga vita plattor och väggfärg saknade det djupet och detaljerna i ett riktigt hem.

Geraldine anförtrott Kristin Korven och Jeff Kaplon arkitektur och designstudio Delkontor med utmaningen att omvandla och anpassa det tomma skifferet - samtidigt som det övervägande är vitt. Genom att spela med en blandning av toner och material uppnåddes nyans och intriger. ”Den snabba motgiften mot en renovering är att bara måla allt vitt, och ju mer enhälligt din palett är, desto mer generisk känns det. Genom att använda olika nyanser påminner man dig om att du befinner dig i ett mycket anpassat utrymme, ”förklarar Kristin och jämför den befintliga och uppdaterade inredningen.

Den inbjudande konversationsgropen är en riktig showstopper.

Med lugnande Benjamin Moore Dove Wing på väggarna och en blank version på trägolven är kontrasten minimal men ändå slående. Lackerad fräsning och pulverlackerad hårdvara Benjamin Moore Classic Grå för en lite rikare ton, som en silverfärgad Konkret samarbete Venedig Terrazzo backsplash och en mjölkaktig Caesarstone bänkskivor levererar lager av optisk stimulering.

Medan variationen av vita erbjuder subtil originalitet, gör en plysch nedsänkt grop en idiosynkratisk stänk. Ett försök att maximera volymen, retro-funktionen föreslogs skämtsamt när laget insåg att det skulle vara omöjligt att höja taket. "Om vi ​​inte kan gå upp, låt oss gå ner", hade Geraldine föreslagit. Trots att trion initialt skrattade bort idén blev det så småningom ett avgörande inslag i projektet. Utrustad med matta av havremjölull och tvättbar linnestoppning är det en slående nick till hemmets midcentury-rötter.

En plats i den mysiga kratern ger ett unikt perspektiv som är lägre än vanligt. Genom originalglas skjutdörrar ligger en frodig utsikt över trädgården framför. Skåpets baser är också i ögonhöjd, så Kristin och Jeff firade denna ofta ignorerade plats med grafisk lavinmarmor. Samma material utgör ett skulpturellt, inbyggt soffbord som ligger i jämnhöjd med golvet.

Originalglas skjutdörrar smälter den lummiga uteplatsen med det konkava vardagsrummet.

På samma sätt utformades strategiska siktlinjer genom den luftiga öppna planen som löste en tidigare trång, dysfunktionell layout. En icke-strukturell stolpe och en ponnivägg definierar ingångssekvensen och avsiktligt hindrar en glimt under askbordet. I matsalen speglar ett jätte spegellak den gröna bakgården. ”Det var ett knep att skapa en känsla av ett mycket större rum”, beskriver Kristin och tillägger att ytan exakt stämmer överens med den böjda lönnbanketten och höljesdörrkarmen.

Takfönster används också för att upprätthålla en känsla av storhet. En av dem, ovanför köksön, är värd för en djärv, cylindrisk huva som mystiskt kommer ner från håligheten. De två artiklarna kombinerades så att sortimentet kunde sätta sig på ett funktionellt läge utan att offra naturligt solsken, men den futuristiska konstruktionen är mer än bara en praktisk lösning. "Det är en sådan visuell kontaktpunkt", menar Jeff. "Det lyfter upp hela rummet."

Även med sitt engagemang för ett lugnande system kunde Geraldine inte motstå att inkorporera några ljusa, skraj stunder. Kellygröna, persika och ljusrosa kuddar kommer från en eftertraktad Kvadrat / Raf Simons tygkollektion, medan hon knackade på sin vän Eny Lee Parker för en psykedelisk Oo-lampa och en Stranger Things–Reminiscent Stitch Pall. I Geraldines lugna pärlrosa oas lyser hennes strålande personlighet igenom.

Pops of colour och en lampa från Eny Lee Parker lyser upp utrymmet utan att störa den neutrala färgpaletten.

instagram story viewer