Houstons vakt och nåd ger intimitet till en massiv plats på 30 meter

Guard and Grace, ett modernt steakhouse i lobbyn på One Allen Center, gör det mesta av en 30 meter hög plats.

Foto: med tillstånd av Guard and Grace

För Guard and Grace, hans första restaurang utanför Colorado, Denver-baserad kock Troy Guard vände sig till frekvent samarbetspartner BOSS. arkitektur. Beläget i centrala Houstons One Allen Center, en 70-talstid skyskrapa nyligen renoverat av Brookfield var anläggningen på 15 000 kvadratmeter det hittills största restaurangprojektet för både Guard och det Colorado-baserade företaget.

BOSS.architecture, som arbetade tillsammans med Jessica Doran Interiors om projektet, omfamnade den dramatiska brutalisten och midcentury-modern element i byggnaden, som inkluderar 30 meter höga glasväggar och fyra meter bred betong kolumner. Tillsammans med att skapa flera nivåer av matsal i rymden, tänkte laget en helt unik ljusinstallation på 5 280 brons stavar. Medan restaurangen för närvarande är stängd på grund av COVID-19-pandemin är interiören väl värda ett besök när den öppnas igen. AD PRO kom i kontakt med BOSS.architecture rektorerna Chris Davis och Kevin Stephenson för att ta reda på mer om projektet.

AD PRO: Var började du ditt designkoncept för Guard and Grace?

Chris Davis: Utrymmet var inte riktigt utformat för att vara [en enda] restaurang. Den designades potentiellt för en restaurang, eller fem restauranger eller detaljhandel. Troy kommer in med Brookfield och tittar på utrymmet och säger "Ja, jag kan göra det här." Du går in i rymden och solen kommer in, det är varmt, volymen är 30 meter hög och det var inte en fotgängare skala. Det fanns ingen intimitet i rymden; den var vidöppen och rå. De befintliga pelarna för det större tornet exponerades och kom ner genom vårt utrymme. De såg ut som ett brutalistiskt språk, men tilläggets yttre hud hade ett modernt språk från mitten av århundradet. Tornen ger ett slags Galna män känsla när du är i rymden.

AD PRO: Trettio meter höga tak och 15 000 kvadratmeter ger ett stort utrymme; hur fick du det att kännas intimt för diners?

Kevin Stephenson: Det är en sammanställning av olika sittupplevelser. Det finns en intimitet på plattformen som sveper runt köket. Du kan titta ner i köket, vilket är ett ovanligt perspektiv för en restaurang. De olika nivåerna uppmuntrar dig att komma tillbaka och prova en ny plats att sitta: Det kan vara intimt, eller mer expansivt och utåtblickande.

Olika sittgrupper ger olika perspektiv på det massiva utrymmet och dess mittpunkt, köket.

Foto: med tillstånd av Guard and Grace

AD PRO: Var har idén till installationen av bronsstav sitt ursprung?

CD: Vi försökte tänka på verktyg som skulle vara väldigt brutala men också fungerade i mitten av århundradets kuvert, och som kunde föra storleken på den enorma volymen ner till en mänsklig nivå. Vi hade denna idé att skapa en lykta av brons stänger hängda från taket. Vår ursprungliga vision var att det skulle vara något som fortfarande skulle möjliggöra transparens och synlighet och vara en fyr från utsidan. Folk kunde gå förbi eller köra förbi och se denna massiva ljusarmatur inom projektet, och det skulle vara personligheten i rymden.

AD PRO: Hur installerades stavarna?

KS: Vi hamnade med stavar av halv tum i glasfiber och doppade i bronsfärg. Det finns väldigt smala hängen som släpps ner genom stavarna hela vägen till bordsskivorna, för att tända Troys mat är en så viktig upplevelse för oss. Vi slår också på stavarna med belysning från utsidan för att ge den en känsla av rörelse genom spotlighting. Det var en teknisk bedrift att få det att fungera, göra det överkomligt och dra av det.

Designteamet fick utrymmet att kännas mer intimt med en installation av 5.280 bronsdoppade stavar hängda från taket.

Foto: med tillstånd av Guard and Grace

AD PRO: Den väggmålningen är också slående.

CS: Vi tror att arkitektur kan ta ett projekt riktigt nära mållinjen, men om du vill ansluta till människor måste du injicera den mänskliga beröringen. Vi gjorde en kortlista med konstnärer från Houston och valde Jessica Rice. Vi gav henne inte många parametrar. Vi sa till henne att vi ville ha ett mänskligt element eller något med händer eller anatomi och metallfärger för att para ihop med den brutalistiska arkitekturen. Om du hanterar konst tar den bort den konstiga känslan.

projekt detaljer

Namn: Vakt och nåd

Designteam: BOSS. Arkitektur med Jessica Doran Interiors

Storlek: 15 000 kvadratmeter (interiör), 4000 kvadratmeter (exteriör)

Plats: Houston centrum

Projekt tidslinje: "Sex till sjunde månader att designa och tillåta, sedan 10 månader att bygga", säger Davis.

Största utmaningen: "Att inte vara i Houston under slutet av byggandet", säger Davis.

En idé du nästan gick med: "Vi hade sex olika komplexa armaturidéer istället för stavarna", säger Davis.

Projektets största biljettföremål: “Den anpassade Hestan kökssviten. Troy handlar om att vara utställd när han lagar mat, säger Davis.

Minsta biljettföremål: "ZZ Top-texter, målade av en lokal konstnär, som skapar ett" M "och ett" W "vid ingången till toaletterna", säger Stephenson.

Det mest intressanta på projektets stämningskort: "Fantastiska rock-and-roll-bilder", säger Stephenson.

instagram story viewer