Chicagos CME Center presenterar sin ambitiösa lobbytransformation

Krueck + Sexton Architects förvandlade 80-talslobbyn till en livlig mötesplats

Vid det nyligen ombildade CME Center designade Krueck + Sexton Architects en glasvägg som skjuter inåt för att betona ingångar.

Foto: Kendall McCaugherty / Hall + Merrick 

Uppkallad efter det ikoniska Chicago Mercantile Exchange, 1980-talets CME Center vid South Wacker Drive 10 och 30 började känna sig lite daterat de senaste åren. Lobbyn granit väggar kändes till exempel mörka och alltför formella, och cirkulationen var lika problematisk. Trots ett gemensamt samlopp mellan de två 40 våningar höga tornen krävde utvecklingen människor att lämna byggnaden för att flytta mellan dem.

På uppdrag av utvecklaren Tishman Speyer 2016 tog Krueck + Sexton Architects uppgiften att modernisera lobbyn och skapa en galleri gångväg mellan de två tornen. Inkapslad i en snygg glasridå som skjuter kuvertet, är det ljusare, lättare offentliga rummet nu en plats att dröja kvar, arbeta eller träffa kollegor. För att ta reda på mer om den massiva omvandlingen hämtade AD PRO Krueck + Sextons associerade rektor, Yugene Cha.

AD PRO: Vilka var några av de omedelbara problem som du och företaget ville ta itu med?

Yugene Cha: Upplagan fungerade inte korrekt. Byggnaden hade två långsidor på Wacker Drive med floden uppe på baksidan. Vi såg en enkel möjlighet att återta Wacker Drive som huvudfasad och att behandla floden med den uppmärksamhet som den förtjänar.

AD PRO: Den nya designen är en förändring från den ursprungliga lobbyn och dess mörka granit.

YC: Den ursprungliga lobbyn var ståtlig men mörk. Det hade den här formella kontorsbyggnaden mellan 9 och 5, som om du var tvungen att ha på dig kostym och slips. Det var lite överdrivet och imponerande. Målet var att locka årtusenden kontoret, och de kunde inte bry sig mindre om det idealet.

AD PRO: Vad inspirerade den kurviga glasfasaden?

YC: Vi ville att användarna av byggnaden skulle veta exakt var de skulle gå in, så vi kuperade kuvertet och lokaliserade krökningarna på platserna för posterna. Oavsett var det finns en startpunkt, tryckte vi in ​​den, så det är väldigt lätt att förstå. När du är ute och tittar in på dagen ser du staden reflekteras på ytan.

Receptionen i vit ek står i kontrast till byggnadsmaterialen glas och sten.

Foto: Kendall McCaugherty / Hall + Merrick 

AD PRO: Receptionen med vit ek är en utställningsstoppare - var kom den formen ifrån?

YC: Det påminner om ett enda kronblad eller en snickares trärakning. Det är skulpturellt, men också funktionellt. Det enkla swoopet döljer allt papper, bärbara datorer och enheter. Kontrasten mellan betongen, det vita och det varma träet gör det till ett livligt utrymme.

Hoerr Schaudt landskapsarkitekter och Quarra Stone skapade ett anpassat sittningssystem utanför lobbyn.

Foto: Kendall McCaugherty / Hall + Merrick 

AD PRO: Hur byggde du designen kring de hotande kolumnerna?

YC: De var ursprungligen stenpläterad. Vi klädde inte kolumnerna för vi ville visa byggnadens råhet. Om allt är välskött eller helt färdigt, stänker det av företagsamhet eller sterilitet.

AD PRO: De stenliknande sittplatserna ute är ett trevligt tillskott; hur fungerar det i den bredare designplanen?

YC: Vi kallar dem småsten. Vår landskapsarkitekt, Hoerr Schaudt Landscape Architects, och stenguiderna Quarra Stone 3D-skannade dem och sprängde dem. Det skapar kontrast från det mycket raffinerade glaset och den solida ytan. Det är mycket tydligt att det här är något du berör. Vi ville ha något som människor kunde relatera till och förstå.

projekt detaljer

Namn: CME Center

Designteam: Yugene Cha, Luke Haas, Hans Papke, Jolie Xie, Katie Dinnen och Christina Henning från Krueck + Sexton Architects (arkitektur och design); Hoerr Schaudt Landscape Architects (landskapsarkitektur); Quarra Stone (stenarbete)

Storlek: 45 000 kvadratmeter

Plats: Chicago centrum

Projekt tidslinje: Nio månaders design och sex månaders konstruktion.

instagram story viewer