Denna snygga bergförening är den perfekta resan för en ung Seattle-familj

Ett äventyrligt Seattle-par anlitar Olson Kundig Architects för att skapa en Cascade Mountain-förening för skidåkning, vandring och kommunicera med naturen

Denna artikel publicerades ursprungligen i januari 2015-utgåvan av Architectural Digest.

Cirka 200 kilometer nordost om Seattle, i bergskedjan Cascade, är en dal som är helt prärie gräs och sagebrush, snötäckta toppar reflekterade i orörda sjöar och floder full av stålhuvud öring. Det är det amerikanska väst i all sin vidsträckta majestät.

Den glansen är det som inspirerade Shane Atchison, VD för det digitala marknadsföringsföretaget Possible, och hans fru, Tasha, att bygga en tillflyktsort här. Paret hade letat efter en plats där de och deras son och dotter, Keegan och Frances, kunde njuta av större delen av sommaren såväl som långa vinterhelger. "Inledningsvis ville vi ha ett skidorthus, men Seattle-området har begränsade alternativ", säger Shane. ”Sedan fanns det en fastighet i Kanada som vi gillade, men som föll igenom. Så i slutändan bestämde vi oss för dalen: Vi var 100 procent säkra på att det inte fanns något bättre. ”

För att utforma en bostad på de 20 tunnland de förvärvade kallade Atchisons Tom Kundig från Seattle-baserade Olson Kundig Architects, en släktand som liksom dem växte upp i Washington. "En sak som jag tyckte var mycket viktig", påminner Shane, "var den kulturella passformen med Tom och hans företag - våra värderingar, hur vi kommunicerar, till och med karaktären och takten i våra samtal."

Underliggande detta simpatico-förhållande var trions övertygelse, enligt Kundig, "att vi alla hellre vara utomhus. ” Beläget på en kulle cirka 2400 meter över havet, engagerar hemmet terrängen på varje sväng. Den består av tre magra, geometriska paviljonger av stål, ladugård och glittrande glas - soffit är tillverkad av marint plywood, liksom många av interiörerna - anordnade på en betongplattform för att optimera utsikt. Förankring av föreningen är en innergård centrerad av en stenblock som kallas en oregelbunden. Stenen vilade på platsen för årtusenden sedan, förmedlad av isis, och den ger ett stöd för strukturerna samtidigt som den kopplas till landets historia. Dessutom säger Tasha att det oregelbundna gör det perfekta visningsstället för gäster och deras kameror: "Det är praktiskt taget en ritual."


  • Bilden kan innehålla husbyggnad Natur utomhus Hus Landsbygdshus Landsbygd Bubbelbad Jacuzzi och hydda
  • Bilden kan innehålla kläder Kläder Human Person Byxor Kappa Jacka Utomhus Natur Jeans Jeans och ärm
  • Bilden kan innehålla husbyggnad inomhus Vardagsrumsmöbler Matta Interiördesign Golv och bord
1 / 9

Snow täcker Washington State-sammansättningen av marknadsföraren Shane Atchinson och hans fru Tasha. Höljet i stål och återvunnet ladugården designades och möblerades av Olson Kundig Architects.


Det mesta av interiören öppnar sig mot gården, en effekt som Kundig jämför med att sitta runt ett lägereld. Dessutom svänger en mediarumsvägg med en tv monterad på den 90 grader in på gården för utomhusvisning, medan de övre väggarna på den intilliggande stången kan höjas med hydrauliska kolvar när utomhusdrycker är i ordning. "Tom är så känd för rörliga delar att jag fruktade att vi skulle ha ett gadgethus", medger Tasha. ”Ursprungligen ville vi bara köra pickupen in på gården för att se en film projicerad på en vägg. Men den upplevelse Tom skapade är ännu bättre. ”

Den höga huvudpaviljongen, som innehåller vardagsrum, matsal och kök, är innesluten i skjutbara fönsterväggar som möjliggör riklig frisk luft, medan öppen spis i gjutbetong och uppvärmda betonggolv håller utrymmet mysigt när temperaturen vänder kyligt. Den sena, no-nonsense-inredningen - även tänkt av Kundig - är inbjudande och i samklang med inställningen, från en matbord för återvunnet virke monterat på en stålbotten till vardagsrumsfåtöljer klädda i återvunnen tartan filtar.

Steg från huvudstrukturen är den sovande paviljongen i två plan, som inkluderar gästboende och mediarummet; på övervåningen är den fristående master-sviten med utsikt i tre riktningar. Garagebyggnaden rymmer tvätt, förvaring, verktyg och ytterligare gästkvarter. En sida av garaget rullar upp så att familjens och besökarnas fordon kan parkeras medan den motsatta väggen öppnar mot gården, vilket gör att utrymmet kan fungera som ett utomhus lekrum eller en festplats skyddad från sol och regn.

"Det här systemet handlar om att omfamna naturen, det här stora landskapet", säger Kundig och noterar att gå från en del av huset till en annan innebär att gå ut. Varje dag - regn, glans eller snöstorm - börjar och slutar med en 30-fots promenad mellan vardagsrummet / matsalen och sovplatserna. På vintern kan en perfekt dag börja med några utförsåkning, följt av en avkopplande paus i bastun, sedan längdskidåkning eller pulka. Vid varmare väder hittar familjen på väg till mountainbike, vandring eller simning i en närliggande sjö.

Residens generösa användning av trä och glas, naturlig ventilation och flera anslutningar till innergården och terrängen bortom visar arkitektens och kundernas kärlek till naturen. Så mycket så, faktiskt att Kundig inte länge efter att Atchisons flyttade in i sitt nya hem. "Tom hjälpte till med att laga mat och städa efter middagen", minns Shane med ett flin. "Och sedan sov han på en schäslong under stjärnorna."

instagram story viewer