Detta nyrenoverade kök känns som en mysig stuga i hjärtat av Boston

ID8 Design Studio förvandlade ett mörkt, föråldrat kök till ett ljust, varmt och funktionellt utrymme

Beläget på första våningen i ett tre våningar viktorianskt hem, i det livliga och kreativa området Jamaica Plain i Boston, Massachusetts, kök Det tog sju månader - från design till slutförande - att avslöja sitt nya utseende. "Det fungerar som det första utrymmet du ser och interagerar med när du går in i hemmet", säger Sashya Thind, grundare av ID8 Design Studio.

EFTER: ID8 Design Studio bankade alla skåp för att ge fönstren utrymme att andas runt dem.

Joyelle West

Det U-formade köket var designat för ett par med två tjejer och hade några utmaningar som Sashya använde till hennes fördel. Till exempel det befintliga Morsø spis, som ursprungligen omgavs av ett överdimensionerat skorstensbröst, rakades ner till en storlek som möjliggjorde mer utrymme för disk och mörka skåp. "Skåpen lindas runt för att skapa en L", säger Sashya. ”Kylskåpet och skafferiet är i det smalare avsnittet medan huvudberedningsdisken, diskbänken och spishällen finns i det mer tillgängliga området. Vi gjorde också en liten frukostbänk med avföring för tjejerna på morgonen. ”

EFTER: Det existerande Morsø spis, som hade ett överdimensionerat skorstensbröst, rakades ner för att skapa mer utrymme för de mörka skåpen för matsal och kök, vilket spelade av kaminen.

Joyelle West

För designern var ett av huvudmålen att ge liv åt ett inbjudande utrymme samtidigt som man behöll en känsla av ordning. "Det finns medvetet spänning i paletten", erkänner hon. ”De sågade ekskåpen är grova medan kvartsitbänkarna är starka. Däremot känns de flaskgröna golvplattorna som en piazza i Italien, där familjen tillbringar sina somrar. ”

Det nya köket har texturer och har material med karaktär i en avslappnad atmosfär, vilket återspeglar varm minimalism. ”Vi lever inte så formellt som en gång. Jag tror på användbara men ändå vackra utrymmen, säger Sashya. “De svarta accenterna i hårdvarabelysning och skåp var alla begrepp som härstammar från spisens yta. De klient älskade det svarta, vilket är ganska ovanligt, så här fick vi möjlighet att vara mer konstnärliga och skapa något unikt för dem. ”

EFTER: Material med texturer och karaktär som naturlig kvartsit användes genomgående.

Joyelle West

Plats: Jamaica Plain, Boston, Massachusetts

Det tidigare: Köket var daterat, dysfunktionellt och knäppt i form. Utrymmet var mörkt och skorstenen tog mycket utrymme, vilket gjorde den oanvändbar i vissa områden. Det befintliga köket uppfyllde inte kundernas behov, varken funktionellt eller estetiskt.

Inspirationen: Kundernas målning Brinna ut var en av de viktigaste inspirationskällorna. Den vedeldade stenen, som var tvungen att stanna, inspirerade den sofistikerade och industriella paletten och körde layout- och finishbeslut. Den estetiska inriktningen styrdes också av kundernas konstsamling och den allmänna känslan av deras hem. "Jag ville att det skulle flöda och vara fräsch och uppdaterad", säger Sashya. ”Det är en blandning av industriellt och hantverksmässigt. Jag ville inte att det skulle kännas för dyrbart. ”

Kvadratmeter: 300 kvadratmeter

Budget: $125,000

Huvudingredienser: IKEA skåp med Reformdörrar designade av Norm Architects, Benjamin Moore White Dove-färg, Supervit kvartsit räknare och backsplash, Technicolor kakel från Stone Source, Morsø spis, Meny och Worleys belysning, Ercol möbler och en Maharam-kudde.

Mest vansinniga splurge: Kvartsit för diskar och backsplash

Snyggaste spara: IKEA skåp

Den bästa delen: Vedspisen, som var inspiration för rymden och designen 

Vad jag aldrig skulle göra igen: Brickorna visade sig vara en utmaning. "De flisar och vi är inte säkra på om det är installationen eller själva plattan", säger Sashya.

Slutlig räkning: $130,000

instagram story viewer