Besök ett australiskt hem som behärskar ett minimalistiskt rött kök

Amy och Ben såg för sig a förorts hem som på något sätt kan personifiera deras äventyrliga syn på livet. Som föräldrar till en tioårig dotter och vårdare av en hund, en katt, tre kycklingar och tusentals bin visste de redan att de Den viktorianska stugan med dubbelfront i Adelaide, Australien, skulle bli livlig - det enda problemet var att få huset att se ut. Paret bodde en gång i Japan och återvänder fortfarande dit ofta som fans av landets djärva hantverk. De graverar också mot de rena linjerna och naturmaterialen från Nordisk designoch känna dig tröst av de ljusa färgerna och geometrin i 70-talsstil.

Dessa stilar gav dem grunden för deras renovering, men de visste inte exakt hur man flätade samman olika designrörelser sömlöst i huset. Det var inte förrän Amy och Ben träffade designers Kate Harry och Emily Rogers från studion Fabrikera att de äntligen kände sig redo att slå en ny sida.

Amy och Ben hade en stor begäran om tv i deras vardagsrum: Det kunde inte vara kontaktpunkten. Det fanns begränsade platser för Kate att uttrycka, så hon bestämde sig för att rada upp det jämnt med fönstret och placera en träbänk under det. På det sättet smälter tv: n in i bakgrunden och låter rummets material lysa.

"De älskar färg som ett uttryck för sig själv", säger Kate. "Det var underbart att bli lekfull med en palett och arbeta med ägare som har ett öga och ett intresse för design." Trion kom överens om en design som skulle centrera kring ljusstyrkan i mättat rött och blått för att folja värmen och minimalism av trä - en sammanhållning av japanska och nordiska känslor. De tänkte också att anpassade bitar skulle ytterligare höja det övergripande utseendet på hantverk som ett exempel på gammalt och nytt.

Som uttalande vägg i köket är detta område ett uttryck för hemmets högenergipalett tack vare sitt träskafferi och den röda apparatkroken. "Det är ett utrymme du vill spendera tid på", säger Kate.

"Det var viktigt för dem att arbetet inte kändes som ett nytt tillägg, utan hade en koppling till det ursprungliga hemmet", tillägger Kate. Den färdiga designen är äventyrlig men ändå sammanhängande, med tillräckligt med anslutning till utomhus för att förena familjemenageriet. För dem som söker en liknande syn i förorterna är det de bästa designelementen som Kate litade på för att berätta den här berättelsen.

"Det här köket behövde kännas sammanhängande, eftersom vardagsrummet ligger intill", säger Kate. En trä matbord och stolar länkar vidare de två utrymmena, som också är förenade med målade vita tegelväggar, trä accenter och poppar av rött.

Använd trä för att överbrygga två rum

Om det fanns ett naturligt material som Amy och Ben ville visa framträdande i sitt hem, var det ett honungsfärgat trä. Så det blev den detalj som hittade sig i nästan alla hörn, särskilt inom det angränsande köket och vardagsrummet. "Den fortsatta användningen av virke genom snickeribanken i köket till vardagsrummet skapar en härlig visuell dialog", säger Amy. Eftersom dessa två rum ligger sida vid sida, litade Kate på trä i stora och små doser hela tiden: Det användes för att inrama de rektangulära fönstren i vardagsrum - som installerades för att maximera ljuset, eftersom takhöjden inte tål takfönster - och för att skapa en fullständig förvaringsvägg i kök.

Ett rött knäppt gjort rätt

Av alla färger som denna designtrio kunde ha landat på valde de rött för att visa upp parets känsla av äventyr. Och de försökte främst använda denna nyans i köket, där paret gillar att laga mat tillsammans. ”Det röda färgblocket ger ett överraskande inslag i köket och skapar också” inramade ”områden för Amy och Ben för att visa sina samlingar, säger Kate, som inkluderar redskap från sina resor utomlands. "Att blanda naturmaterial med en stark färgaccent och anpassad design ger något unikt."

"Amy och Ben såg också värde i att arbeta med skräddarsydda produkter, så terrazzobänken var ett spännande designelement", säger Kate.

Terrazzo för alltid

Färgklappar var inte de enda överraskande elementen i designen. Kate samarbetade också med The Little Build Co. på olika skräddarsydda projekt som skulle integrera ännu mer av ägarnas personliga stil i hemmet. I köket gjordes en skräddarsydd terrazzoö för att matcha det röda i den undangömda apparatkroken och de omgivande armaturerna. I vardagsrummet tar en böjd bänk samma material till ett ovanligt hörn, vilket ger rörelse till vad som kan ha varit bortkastat utrymme. "Varje sten kastades för hand i ytan för att skapa rätt färgbalans", säger Kate. "Det skapar en underbar plats för läsning och avkoppling i eftermiddagssolen, och dess krökning öppnar rummet för konversation."

Kate, Amy och Ben bestämde att det var bäst att måla tegelstenen i vardagsrummet vitt för att matcha samma material i köket. Varför? Så att ögat lätt kan röra sig mellan båda utrymmena, som ligger precis bredvid varandra.

instagram story viewer