AD100 Arkitekt Elizabeth Roberts skapar en drömmande kontorsreservat

Den stolta Brooklyniten reflekterar över de dagliga rytmerna i hennes Gowanus-kontor

Livet före pandemin var säkert hektiskt, eller hur? Mitt schema var full och vårt kontor sprängde, med 20 personer, inklusive sex heltidsinredare. Det var en kamp att bara innehålla allas grejer. Men vi hade mycket roligt - brainstorming av nya mönster eller firande när någon fick sin arkitektlicens. Och sedan den 15 mars, när staden stängdes, samlades vi runt konferensbordet och jag sa till alla att ta med sig sin arbetsstation hem. Vi har ännu inte alla återförenats i ett rum. (Även om vi träffades för en sen sommarpicknick i Prospect Park.)

Hemma är där min träning började. Under många år drev verksamheten från fjärde våningen i mitt Clinton Hill-hus, där min son sprang naken efter bad och katten låg över våra teckningar. Det var en lycklig tid. Men jag fick fem arkitekter klämma in i trånga utrymmen, så för sex år sedan gick jag ut på jakt efter mer utrymme och ljus med en klassisk industriell atmosfär i New York i åtanke. Efter att ha tittat över hela Brooklyn och Lower East Side landade vi på en tidigare madrassfabrik i Gowanus och tog över en del av det som hade varit tempotryck. På några veckor målade vi väggarna vita, installerade golvuttag, lade till lysrör i precis rätt färgtemperatur och lade långa skrivbord mellan pelarna. Flytten var en stor förändring.

Min egen arbetsstation var framför två hänglåsta godshissdörrar tills vi en dag kom upp nerven och klippte kedjan. Kikande upp och ner i den övergivna axeln upptäckte vi ett grottutrymme fullt av gammal utrustning och en grumlig takfönster. Med tillstånd av vår snälla hyresvärd rensade vi skräpet, installerade en golvnivå på vårt kontor, ett trämezzanin och en nät av nät för att ligga tillbaka. Och så blev skaftet mitt kontor, med tre berättelser om solsken och växter ovanför mitt huvud - för att inte tala om kollegor. En av våra arkitekter tar ofta en tupplur där uppe. Människor slappnade under himlen. Och nu, under pandemin, klättrar min son upp för att göra sina läxor efter skolan. Det är väldigt mycket ett delat rum.


  • Loungen för nät i den tidigare hissaxeln.
  • Roberts med en kollega på sitt kontor som upptar den transformerade axeln och fungerar som delat utrymme.
  • på Brooklyn-kontoret för AD100-arkitekten Elizabeth Roberts teammedlemmar kopplar av i det som en gång var en fraktelevatoraxel.
1 / 5

Loungen för nät i den tidigare hissaxeln.


Tillbaka i mars, efter att det mesta av teamet hade gått hem, samlades några kollegor och jag i utrymmet bakom de ursprungliga metalldörrarna för att reflektera över osäkerheten under de kommande månaderna.
Jag kommer ihåg att jag pratade om hopp, hur arbete kan vara en positiv del av ens liv. Visst tappade jag en tår. Men arbetet har varit exakt det, en övning i samarbete och kreativitet, något som håller oss upptagna. Vi gör fortfarande jobbet och gör det bra - med spännande nya projekt och mycket mindre papper, nu när vi alla använder iPads. Och vi har gått in på kontoret, om än i mindre team. Genom det hela fortsätter människor att vara underbara människor, mer tålmodiga och mer uppskattade designprocessen. Jag tror att det kanske är en sak i Brooklyn. - Som sagt till Sam Cochran

instagram story viewer