Denna delade spanska restaurang handlar om färgglada geometriska plattor

I Valencia grannskapet El Cabanyal – El Canyamelarl ligger en myriad av arkitektoniska inspirationer. Den historiska fiskebyn längs Medelhavet är fylld med pittoreska hyddor och livliga kaklade fasader, och i år utsågs den till den fjärde coolaste grannskapet i Europa av Väktaren. Vi måste komma överens. Spanskt designföretag Masquespacio tog en lektion från grannskapet när det kom till det senaste projektet, La Sastreria, ett delat restaurang- och barkoncept och designade utrymmena med mer kakel än du ens kunde föreställa dig.

Allt. Får. Kaklat. Från barbänken till borden och väggarna gör rutmönstren i La Sastrería baren till det perfekta utrymmet för att njuta av en cocktail.

”I Canyamelar-Cabanyal hittar du många workshops från mindre skapare samt några fantastiska barer med skaldjur, men [I njut] att gå på gatorna och erkänna de vackra fasaderna fulla av färgglada plattor, säger Christopher Penasse, grundare av Masquespacio.

För La Sastreria, ett traditionellt tapas-koncept som leds av kocken Sergio Giraldo, var det viktigt för ägarna att den ena sidan representerar kvarteret, medan den andra lyfter fram Sergios matlagning. Barens höga avföring är en nick till

“Tomar la fresca” så många lokalbefolkningen tar med sig plaststolar ute för att prata med grannarna när det är för varmt inomhus, medan färgpalett är en uppenbar hyllning till den omgivande arkitekturen med skräddarsydda tryck från Masquespacio.

"Eftersom plattorna var skräddarsydda, var vi tvungna att komma ihåg att produktionen skulle ta mellan 40 och 60 dagar", påminner Christopher. "Det var mycket samordning och anpassning med hantverkarna."

”Här ville vi skapa en scen med fokus på köket och sänka ner hela restaurangen som om du är mitt i havet, riktad mot den viktigaste delen av utrymmet. Det är ren fantasi, som Sergios rätter, säger Anna Milena Hernández, grundare och kreativ chef för Masquespacio.

Installationen, som tog två månader för båda utrymmena, inkluderar den lokala handgjorda lera och keramiska plattor på restaurangens sida. Kakelvågen sväller mot köket och ”centrerar uppmärksamheten på Sergios rätter”, säger Christopher. Klädda banketter i en ljusare blågrön ton förhindrar att utrymmet verkar mörkt och tungt och infunderar en känsla av glädje, medan de hängande ofullkomliga keramiska bitarna, fokuserar ytterligare på det valencianska köket.

För dem som vill besöka La Sastreria hoppas Christopher och företaget att gästerna kan koppla av och njut inte bara av god mat utan en övergripande upplevelse där rätter och miljö smälter utan gränser.

instagram story viewer