An Aspen Home av Shawn Henderson och Scott Lindenau

Designer Shawn Henderson och arkitekten Scott Lindenau skapar en diskret lyxig Aspen-reträtt perfekt placerad för att uppskatta det härliga landskapet

Det finns en plats cirka tio mil utanför byn Aspen, Colorado, cirka 9 400 meter upp, där himlen verkar ljusare blå och bergsutsikten är nästan surrealistisk i sin majestät. En närliggande bäck rusar med en dulcetmumling och flockar av älg strövar mitt i smala vita aspar vars löv blir magnifikt guld varje höst. Det var här som en Hong Kong-affärsman köpte en tomt på 24 hektar för flera år sedan, fast besluten att skapa sin ideala tillflykt.

Det timmerstuga-hus som ockuperade platsen var dock inte det han tänkte. Så han anlitade ett lokalt företag, Studio B Architecture + Interiors, att ta fram koncept för ett nytt hem, medan den befintliga bostaden togs bort och donerades till Habitat for Humanity. En skild far till en vid den tiden, affärsmannen gifte sig snart igen, och eftersom hans fru också hade ett barn fick arkitekterna i uppdrag att tänka lite mer expansivt - men också blygsamt. "Vi var mycket medvetna om att bevara känslan av orörd landsbygd", säger hustrun, som nyligen födde parets tvillingar. ”Vi kunde ha byggt något större, men inställningen är så perfekt, det sista vi ville ha var att förstöra det med ett överdrivet hus. Det måste vara tyst. ”

Studio B nöjde sig med en 11 000 kvadratmeter bostad som projicerar en oväntat reserverad attityd, tack vare sin låga horisontella profil och det faktum att den första av dess två våningar delvis är inbäddad i en backe. Medan den övergripande atmosfären i den L-formade strukturen - som sveper runt en bakgård och en poolterrass - är minimal och modern, kommer en omisskännlig värme från hemmets material. "Mannen talade mycket om träets anda och natur", säger Studio B-grundare och designchef Scott Lindenau. ”Vi använde trådborstad vit ek och kontrasterade den med en vackert kornad återvunnen teak på både interiören och utsidan.” Den tankeväckande paletten innehåller också handmejslad kalksten och wara juraku—En gips i japansk stil som innehåller halm för att producera en utsökt organisk konsistens.

När det gällde inredningen av hemmet med sju sovrum bestämde paret sig ursprungligen för att hantera det själva. Samlare av midcentury-design, de ägde ett antal kvalitetsstycken - mestadels amerikanska och skandinaviska - men frun medger att de bara inte kunde dra ihop allt. "Huset hade en fruktansvärt tom känsla", minns hon.

Sedan introducerades de av en slump New York-designer Shawn Henderson, vars kräsna förhållningssätt till struktur och färg och sofistikerade vintage- och samtida parningar passade perfekt med sina egna känslor. "De hade gjort interiören bitvis och ville ha någon att komma in och göra ett komplett program", förklarar Henderson.

Medan formgivarens hantverk är en studie i lyrisk återhållsamhet, har hemmet verkligen sina stoppstunder. Coupé de théâtre är vardagsrummet, det första utrymmet du möter efter att ha stigit uppför trapporna till entrén till huvudvåningen. Rummet mäter 25 x 40 fot och är inneslutet på två intilliggande sidor av fönster från golv till tak och erbjuder panoramautsikt över dalen till älgbergen bortom. "Jag ville inte att det skulle kännas alltför dekorerat, med tusen bitar", säger designern, "så jag bestämde mig för att gå med stora gester."


  • Bilden kan innehålla Shelter Outdoors Naturbyggnad Landsbygd Landsbygdens trädväxthus och hydda
  • Bilden kan innehålla möbelbord Soffbordstol inomhus Matta Rum Inredningsdesign Vardagsrum och hus
  • Bilden kan innehålla möbelbord Soffbord Inomhus Vardagsrum Trägolvsoffa och inredning
1 / 18

Foto: Richard Powers

En Aspen reträtt designad av Shawn Henderson och Studio B Architecture + Interiors.


För att förankra det större av vardagsrummet med två sittplatser, utformade Henderson en utbredd soffa på 11 och en halv fot baserad på en Jean Royère design, ett par klubbstolar som är tillräckligt djupa för att krypa ihop och ett cocktailbord på sju fot i diameter - allt förbises av en överstorlek Sam Orlando Miller spegel, monterad ovanför eldstaden. I det här rummet, som i hela huset, klädde Henderson klienternas befintliga sittplatser i rika monotyger. "För mig är landskapet det som ger färgen, så jag ville vara försiktig med hur jag tog in andra element", konstaterar han.

Bland de andra elementen finns en smula stora konstverk - inklusive vardagsrummet Theaster Gates komposition gjord med brandslangar och trapphus Claudy Jongstra gobeläng - liksom kraftiga svenska mattor, som Henderson lade i det skräddarsydda mästarbadet i trä och sten och mediteringsrummet. Den senare, säger hustrun, är "förmodligen det viktigaste utrymmet för min man" - en buddhist som mediterar varje morgon. "Och eftersom det mestadels är fönster, är det där du verkligen känner dig närmast naturen."

Det är om du inte räknar med gäststugan, som står i en kratt bara nedförsbacke från huvudbyggnaden. Ett senare tillskott, även av Studio B och Henderson, är den enkla gaveltakstrukturen helt svart, klädd i ett förkolnat cederträ i japansk stil som, säger Lindenau, "plockar upp de mörka fläckarna i barken av aspträdet. ” Inuti höll Henderson möblerna okomplicerade och använde danska bitar från kundernas samling och knöt ihop allt med en palett av lugnande blues. "Det är fantastiskt", säger designern om stugan. "Du och jag skulle vara stolta över att leva i det."

I själva verket skämtar frunen om att de har gått ner till den kokongliknande stugan med sin man och lämnat barnen att ta hand om sig själva i huvudbyggnaden. Men stugan saknar två av bostadens mycket viktiga inslag - den inbjudande poolen och takterrassen, där stjärnskådningen aldrig misslyckas med att servera en "Underbar chock", som fruen uttrycker det, för denna familj av stadsbor: "I Hong Kong får vi inte den typen av främre sätet till spektakulära natthimlar," hon säger. "Det är verkligen hisnande."

instagram story viewer