En inredningsarkitekt förvandlade drastiskt den här bowlingbanan i Bellport, Long Island

Phillip Thomas drog av sig den färgglada reno med hjälp av hela samhället

För den New York-baserade inredningsarkitekten Phillip Thomas är renoveringen av Bellport Community Center's bowlinghall ett projekt som är full av nostalgi. Han har besökt den charmiga byn sedan han bara var fyra år gammal, och när möjligheten uppstod att återställa den 90-åriga gränden visste han att den var en han inte kunde passera.

”Jag sitter i styrelsen för en icke-vinstdrivande 501 (c) (3) av Bellport Village Program Fund, och varje år försöker vi hjälpa byn att genomföra projekt som de inte nödvändigtvis har budgeten för,” han säger. Hela kommittén såg löftet att renovera källarens rekreationsområde och bowlinghall och bad Phillip - den enda designern i kommittén - att övervaka hela projektet.

Det är lätt att bli kär i charmen i Bellport, som ligger på Long Island's Great South Bay, som designer states är en “underbar stad med ett samhälle året runt, med sin egen naturliga privata strand och bucolic färja. Det har också rankats som en av de 10 bästa kustbyarna i USA. " Under hela året är det vanligt att se invånare som kör till småbåtshamnen i slutet av Bellport Lane som hyllar Great South Bay, han lägger till.

INNAN: Gränden var i princip oanvändbar, utan färg och färgflis överallt.

EFTER: Det fanns mycket hjärta och själ i detta projekt och massor av färg. "Ibland krävs det mycket detaljer för att få något att se enkelt ut", säger Phillip. "Så var fallet här."

Men samhällscentret, som var hem för stadsmöten, byteatern och barnens sommar lägret, hade förfallit, och Phillip insåg att det var dags att modernisera denna viktiga grundsten för gemenskap.

"Jag är den yngsta av tre och minns att jag gick dit dit i mitten av 1980-talet", säger han. "Jag minns hur stor en del av sommarsamhället den gränden var."

INNAN: Rekreationsområdet var ett rörigt utrymme som inte utnyttjade området fullt ut.

EFTER: Phillip anlitade hjälp av en bowlinghall restauratör i Massachusetts för särskilda detaljer som hur man behandlar golven. "Du kan inte behandla dem som vanliga golv", säger han. "Det finns en metod för galenskapen av hur en bowlingklot kommer nerför gränden."

Renoveringen började i januari 2019 och slutfördes i maj, precis i tid för Memorial Day Weekend, "för att rita en hel del av invånarna året runt och sommaren", men det skulle vara ganska utmaningen. Ursprungligen byggdes 1929, var filerna skadade - bitar av polyuretan saknades så att kulor inte kunde rulla rakt nerför filerna, och färgen hade inte berörts på decennier.

Förutom att fixa det uppenbara var en av de största utmaningarna att skapa en estetiskt tilltalande avdelare mellan gränden och det främsta rekreationsområdet. Den befintliga avdelaren var den ”mest trassliga högen av kycklingtråd och trä jag någonsin sett och presenterade verkligen ett hinder för att rummet skulle fungera som ett stort utrymme”, säger han. Taket var inte upp till koden och måste uppgraderas.

När det gäller designen var färgpaletten mycket viktig, eftersom utrymmet saknade naturligt ljus. För att ge en illusion av att det finns ljus inuti gränden ”tog han signaler från de befintliga gula plattorna i badrummen” och fortsatte den primära känslan med rött, grönt och blått. Dessutom tillade han lite oväntad Bellport-kärlek via golvet. "De ljusa och mörka bluesna representerar vågorna i viken, och de röda cirklarna representerar bojarna", säger han. Golven handmålades av byns underhållspersonal för att spara pengar, medan motorvägsavdelningen hjälpte till med tunga lyft.

För att lägga till visuell struktur och djup i utrymmet lade Thomas till kaskad bowlingbollar och stift på väggen mitt emot entrén. Det är bakgrundsbelyst med LED-lampor så att det verkar som om varje bit dyker upp från väggen.

"Det var verkligen en njutning att få se människor jag inte känner eller de som jag inte har sett på flera år njuta av rymden", säger Phillip. "Det gör allt värt."

Designern lade till en annan lekfull touch till gränden genom att stapla de ursprungliga bowlingbollarna i kolumner.

instagram story viewer